Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ονόματα νεκρών φωνάζουν συγγενείς θυμάτων, χιλιάδες πολίτες #Τέμπη Δικαίωση, έρχεται η χρέωση

Ονόματα νεκρών φωνάζουν συγγενείς θυμάτων, χιλιάδες πολίτες #Τέμπη Δικαίωση, έρχεται η χρέωση

Ο Μητσοτάκης τους «κοιτάει στα μάτια», οι πολίτες όμως δεν τα κλείνουν μπροστά στο έγκλημα των Τεμπών και επιμένουν στα στοιχεία που βγάζουν μάτια. Εν όψει ευρωεκλογών και απρόβλεπτων επιλογών

Παλιά…

Στις παραμονές των εκλογών της 8ης Απριλίου ο τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης – ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού – θέλοντας να δείξει στο εκλογικό σώμα με ποιους πρόκειται να κυβερνήσει, κυκλοφόρησε μία γιγαντοαφίσα, στην οποία απεικονίζονταν ο ίδιος με μία ομάδα προβεβλημένων στελεχών του κόμματος….

Οι δέκα μικροί νέγροι

Είναι γνωστό όμως ότι ο τότε πρωθυπουργός πέρασε δύσκολες μέρες με αρκετούς εξ αυτών των στελεχών – των προβεβλημένων… – κι ως εκ τούτου υπήρξαν είτε παραιτήσεις είτε αποπομπές. Ο δημοκρατικός τύπος της εποχής γύρισε μπούμερανγκ την γιγαντοαφίσα προς τον εμπνευστή της, με το λογοπαίγνιο – από το γνωστό αστυνομικό μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι – «Οι δέκα μικροί νέγροι – Και μετά δεν έμεινε κανένας»!

Ο ίδιος!

Βέβαια ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης – υιός του πατρός του! – έχοντας την αντίληψη του «επιτελικού κράτους» με τον ίδιο ως διευθύνοντα σύμβουλο ανώνυμης εταιρείας, δεν είχε τέτοιου είδους … «ευαισθησίες»! Ισως διδασκόμενος κι από τα οικογενειακά λάθη. Ετσι όλες οι εκλογικές καμπάνιες που έκανε συμπυκνώνονταν στο πρόσωπο του!

«Τραύματα»

Αυτό όμως δεν απέτρεψε την ρήξη του «σκληρού πυρήνα» του επιτελικού κράτους. Ετσι προήλθε κι ο συνειρμός! Τελικώς το «κολασμένο» τριήμερο της Βουλής, την περασμένη εβδομάδα, δεν προκάλεσε μόνο «αμυχές» όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη, αλλά σοβαρά «τραύματα». Των οποίων η «επούλωση» δεν σημαίνει απαραιτήτως και την «αποθεραπεία» τους….

Επανάληψη

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην εβδομαδιαία ανάρτηση του στο fb ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει μεταξύ των άλλων ότι «ξαναλέω, δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συγκάλυψης, δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον. Ο καθένας στο ρόλο του. Όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες. Και σταματώ εδώ»!

Συνεχίζουν

Εγω τώρα να προσθέσω ότι στη χθεσινή συνάντηση των συγγενών των θυμάτων από το έγκλημα των Τεμπών, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, αποφασίστηκε να υποβληθούν μηνύσεις κατά προσώπων και υπηρεσιών που χειρίστηκαν την υπόθεση στις πρώτες ώρες μετά από το συμβάν. Καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για νομική κλιμάκωση των συγγενών σε βάρος διαφόρων, γνωστών ή μη….

Ενας εκτός!

Ωστόσο αρκετές επιλογές προκύπτουν από … καραμπόλες! Οπως είναι γνωστό ένας από τους υποψήφιους για μία θέση στην επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που θα συγκροτηθεί μετά από τις Ευρωεκλογές ήταν παραιτηθείς υπουργός Επικρατείας κ. Σταύρος Παπασταύρου. Οπως αντιλαμβάνεστε μετά από τις τελευταίες εξελίξεις η υποψηφιότητα του «κάηκε»! Ετσι στην «κούρσα» παραμένουν ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Γεραπετρίτης και ο νυν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς!

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς;

Δεδομένου όμως ότι το «αδυνάτισμα» του «σκληρού πυρήνα» του Μεγάρου Μαξίμου – λένε – ότι έχει ανάγκη από τις συμπληρωματικές υπηρεσίες του κ. Γεραπετρίτη, θεωρώ ότι άνοιξε διάπλατα ο δρόμος προς τις Βρυξέλλες – εκ νέου – για τον κ. Σχοινά! Να σας επισημάνω μάλιστα ότι έχει προκαλέσει αρκετές απορίες – ίσως εύλογες αν και ερμηνεύσιμες… – η κινητικότητα που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής….

Συσπείρωση

Ο επόμενος σταθμός για τον κ. Μητσοτάκη είναι το κομματικό event, που κατ΄ ευφημισμόν αποκαλείται 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Για να «σαλπίσει» και τυπικά την αντεπίθεση προς τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Επ΄ αυτού μάλιστα επιχειρεί και την ευρύτερη συσπείρωση του κόμματος – «να αφήσουμε πίσω μας αυτά που μας πλήγωσαν». Οπως επί παραδείγματι οι τελευταίες περιφερειακές εκλογές.

Ο περιφερειάρχης

Αίφνης ανακοινώθηκε ότι ο – εκλεγείς! – περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας και πρώην βουλευτής, ο κ. Γιώργος Αμανατίδης επέστρεψε στο κόμμα!. Δεν γνωρίζω με ποια ανταλλάγματα, μπορώ όμως να καταλάβω για ποιους λόγους καταβλήθηκαν οι σχετικές προσπάθειες!

Στην Θράκη;

Η Νέα Δημοκρατία στη Βόρειο Ελλάδα «αγκομαχάει»! Η «Ελληνική Λύση» και η «Νίκη» κερδίζουν απίθανα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Και η Πειραιώς κάνει ότι μπορεί για να συμμαζέψει το … «μαγαζί». Δεν γνωρίζω – αν και δεν το αποκλείω καθόλου – αντίστοιχες προσπάθειες να καταβάλλονται και στο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλου Τοψίδη!

Θα έρθουν, δεν θα έρθουν…

Ομως η έκβαση της απόπειρας συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι δεδομένη. Το τελευταίο διάστημα στην Πειραιώς – ου μην αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου – «μαδάνε την μαργαρίτα»! Εις διπλούν! Διότι τα βασικά ερώτημα είναι στο συνέδριο – προφανώς και θα προσκληθούν – θα προσέλθουν οι πρώην πρωθυπουργοί κκ Κώστας Καραμανλή και Αντώνης Σαμαράς; Ελα μου ντε! Και οι δύο είναι «σφίγγες». Κι ως εκ τούτου κυκλοφορούν διάφορα. Ενθεν κακείθεν. Προσωπικά δεν τα αγοράζω! Ετσι αναμένω μαζί με τον κ. Μητσοτάκη την βούληση τους….

Μηνύματα ξανά…

Πάντως ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας το Σάββατο στο «Star Forum 24» στη Φθιώτιδα σχετικά με το δημογραφικό έκανε διάφορες επισημάνσεις, που ευλόγως «μεταφράζονται» σε «μπηχτες» προς τον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου. Από τα ελληνοτουρκικά, τον ελιτισμό, αλλά και έμμεσες αναφορές για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Και φυσικά για το δημογραφικό, για το οποίο οι προτάσεις που ανέφερε θα έκαναν τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη να αναφωνήσει … πανικόβλητος: «Δεν έχω λεφτά ρε παιδιά, πως να σας το πω…»!

Τι συμβαίνει;

Εν τω μεταξύ το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου αφού έριξε στα χαμηλά, εν συνεχεία το εξαφάνισε το θέμα της αναβολής της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν. Ηταν να γίνει στις 4 Απριλίου. Και χωρις καμία επίσημη ανακοίνωση χάθηκε από το προσκήνιο. Δεν μου το βγάζετε από το μυαλό ότι κάτι έχει συμβεί – δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία. Και τα όσα διαρρέονται περί της χρονικής σύμπτωσης με το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ή πως ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πρώτα την συνάντηση του τούρκου Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν με τον κ. Μπάιντεν και «πληγώθηκε» ο δικός μας, είναι αστεία. Επαναλαμβάνω κάτι έχει συμβεί και δεν νομίζω ότι θα αργήσει να φανεί….

Επέστρεψε!

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει – αν και όσοι διαθέτετε λογαριασμό το Τικ Τοκ το έχετε αντιληφθεί σίγουρα… – ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης έχει επιστρέψει. Το τέλος της άδειας ορκωμοσίας συμπίπτει με την απόσπαση του απολυτηρίου. Είναι εδώ! Είναι μεταξύ μας!

Ευχές από τον κ. Αλέξη Τσίπρα

Και χθες έδωσε μία «χορταστική» συνέντευξη στην εκπομπή της κυρίας Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δεν γίνεται» στον Alpha. Είπε πολλά. Κρατώ την αναφορά του για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος κ. Αλέξη Τσίπρα. Είπε ο κ. Κασσελάκης για τις σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό «μια χαρά είναι οι σχέσεις μας. Έχουμε επικοινωνία, μου έστειλε ευχές και μιλήσαμε και πριν από μία εβδομάδα ενώ ήμουν στο στρατόπεδο, είμαστε καλύτερα από ποτέ»! Το σημειώνω γιατί τέτοιες αναφορές είχαμε πολλούς μήνες να ακούσουμε στην Κουμουνδούρου….

Θύμα

Και πρόσθεσε πως «ο κ. Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που χτυπήθηκε ανελέητα από την προπαγάνδα του συστήματος Μητσοτάκη. Είμαστε υπερήφανοι για τα όσα έχει πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρα έκανε μεγάλες τομές στην ελληνική κοινωνία και καλά κάνει και θέλει αυτά να τα παρουσιάσει στην ελληνική κοινωνία μέσα από ένα Ινστιτούτο. Έχει δικαίωμα να έχει ο Μητσοτάκης τον Γκρίνμπεργκ και δεν μπορεί ο Αλέξης να έχει έναν σύμβουλο για το Ινστιτούτο του»!

Μόνη της

Η «Νέα Αριστερά» μετά από αρκετές συζητήσεις με τον κ. Πέτρο Κόκκαλη και τον «Κόσμο» του – τον σχηματισμό που έχει συγκροτήσει – φαίνεται ότι δεν έγινε δυνατή η ενιαία κάθοδος στις εκλογές. Σας είχα ενημερώσει εγκαίρως επ΄ αυτού….

Ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Και χθες έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των πρώτων δέκα υποψήφιων ευρωβουλευτών. Οπως ήταν αναμενόμενο μεταξύ των άλλων περιλαμβάνονται ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο νυν ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κούλογλου, προφανώς συνεργαζόμενος με τη «Νέα Αριστερά». Αναφορικά με τον κ. Σακελλαρίδη θέλω να επισημάνω ότι είναι – ίσως – το πιο δυνατό όνομα στον χώρο της αριστεράς, που θα μπορούσε να έχει ο νέος σχηματισμός. Είναι το βασικό του asset!

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024