Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο λαός αγωνιά που πια δεν ξέρει το αύριο τι χειρότερο θα φέρει, ο Κυριάκος για το αν θα καταφέρει να φέρει τον Μπελέρη

Ο λαός αγωνιά που πια δεν ξέρει το αύριο τι χειρότερο θα φέρει, ο Κυριάκος για το αν θα καταφέρει να φέρει τον Μπελέρη

Μετά τις αποπομπές άρχισε τις εισαγωγές μήπως και καταφέρει του δεξιούς πίσω να φέρει. Έταξε νόμο και τάξη μα τίποτα πια δεν λειτουργεί εντάξει και ο λαός έχει απηυδήσει, κανονικά και με τον νόμο θα απαντήσει

Ο κύβος ερρίφθη!

Ο – παραιτηθείς υπουργός Επικρατείας – κ. Σταύρος Παπασταύρου κέρδισε. Η υφυπουργός Εξωτερικών κυρία Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου έχασε. Βεβαίως έχει αναλάβει – ανεπισήμως – να κάνει τις σχετικές διπλωματικές διευθετήσεις κατευνασμού. Για να μην «βγει κανένα φασούλι». Ε, κι όσο νάναι η παρουσία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – και εκ νέου προτεινόμενη για την ίδια θέση, κυρία Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν – στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, είναι και μία επίδειξη ισχύος! Όπως και να το κάνουμε. Και εκπέμπει και το σχετικό μήνυμα – εξ αντικειμένου!

Ο κ. Φρέντι Μπελέρης

Αναφέρομαι όπως θα έχετε αντιληφθεί στην τελική απόφαση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να συμπεριλάβει τον εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας κ. Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Συζητούνταν εδώ και αρκετές ημέρες και προς στιγμήν φάνηκε να υπερισχύει η άποψη της υφυπουργού Εξωτερικών, που ήταν αρνητική. Διότι ένα θέμα που έχει αναχθεί σε ευρωπαϊκό μετατρέπονταν σε διμερές. Φαίνεται όμως πως οι δημοσκοπήσεις – αυτές που παίρνει το Μέγαρο Μαξίμου – ήταν εξαιρετικά απογοητευτικές….

Ανάγκα…

Κι υπήρχε ανάγκη μιας «δεξιάς σημαδούρας» – με αύρα ακροδεξιάς! Κι όπως τραγουδούσε ο Νιόνιος το 1979 στην υπέροχη μπαλάντα του, στο «Μακρύ ζεϊμπέκικο για το Νίκο» «Λοιπόν μολύβι και χαρτί, η απόγνωση άνοιξε λαγούμι»! Κάπως έτσι χθες επισκέφτηκαν το Μέγαρο Μαξίμου – από την πλαϊνή πόρτα – ο αδελφός του φυλακισμένου δημάρχου και ο γιός του….

Διαρροές

Διότι το μεγάλο πρόβλημα – διαρρέεται από διάφορες πλευρές – είναι η «Ελληνική Λύση» του κ. Κυριάκου Βελόπουλου. Οι διαρροές από την Νέα Δημοκρατία είναι εντυπωσιακές και πρέπει να ανακοπούν. Μάλιστα κάποιες εξτρίμ εκτιμήσεις κάνουν λόγο όχι μόνο για διψήφιο, αλλά ακόμη και για ανταγωνισμό για την τρίτη θέση!

«Σκληρό ροκ»

Και δεν το συζητάμε! Από την Λάρισα και πάνω η «Ελληνική Λύση» έχει σταθερά υψηλό διψήφιο ποσοστό. Ετσι λοιπόν η πρώτη πολιτική απάντηση η συμπερίληψη του κ. Μπελέρη στο ψηφοδέλτιο – δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη παρόμοιας πολιτικής απόχρωσης υποψηφιότητα – όμως κυκλοφορεί μετ΄ επιτάσεως ότι έπεται και «σκληρό ροκ» για να θυμηθώ τον παλιό κ. Κώστα Λαλιώτη. Εκεί στις τελευταίες τριάντα ημέρες προ των εκλογών….

Ρωσική πολιτική;

Και θυμήθηκα ότι ένας εκ των ομιλητών της Νέας Δημοκρατίας στο τελευταίο τριήμερο της Βουλής – με την πρόταση δυσπιστίας – απευθυνόμενος στον κ. Βελόπουλο τον χαρακτήρισε ως «εισαγωγέα» της «ρωσικής πολιτικής» στην Ελλάδα. Ναι, έτσι ακριβώς το είπε – δεν μπορώ να θυμηθώ όμως ποιος…. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παιχνίδι θα είναι σε «σκληρό γήπεδο» και να είστε βέβαιοι ότι θα «πέσουν κορμιά»!

Ο κ. Δημήτρης Νατσιός και το … τίμιο ξύλο!

Βέβαια δεν είναι μόνο η «Ελληνική Λύση» που κερδίζει, είναι και η «Νίκη» του κ. Δημήτρη Νατσιού. όμως στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος της είναι πιο «θεολογικός και αγγίζει συγκεκριμένες «περιοχές» της Εκκλησίας. Εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Διότι οι σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με την εκκλησιαστική ιεραρχία βρίσκονται στο ναδίρ και θα επιδεινώνονταν ακόμη περισσότερο αν επαναλάμβαναν την τακτική που είχαν ακολουθήσει στην προεκλογική περίοδο του Μαΐου του 2023. Δηλαδή τότε που έστελναν τον ΣΔΟΕ στα … μοναστήρια του Αγίου Ορους! Στην περίπτωση της «Νίκης» θα επιδειχθεί μεγαλύτερη ανεκτικότητα ευλόγως. Διότι είναι «δεινόν προς κέντρα λακτίζειν»!

Συσπείρωση

Μου λέγανε πάντως πως ενόψει του συνεδρίου, ε, όσο νάναι μία μεγαλύτερη συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας θα υπάρξει, αλλά όχι σπουδαία πράγματα. Ωστόσο στην ακρίβεια και στην πολιτική διαχείριση του εγκλήματος των Τεμπών, ήρθε να προστεθεί και η δολοφονία της νεαρής κοπέλας από τον πρώην σύντροφο της, έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Και φυσικά να επιτείνει το κλίμα της ανασφάλειας στους πολίτες….

Στα «μαύρα πανιά»

Οι λεπτομέρειες μάλιστα για την στάση της αστυνομίας κάνουν το συμβάν της δολοφονίας ακόμη πιο – πολιτικά – «επιδραστικό». Επιβαρύνοντας το κλίμα σε βάρος της κυβέρνησης. Η αντίδραση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας με την απομάκρυνση του διοικητή και του τηλεφωνητή της Αμεσης Δράσης, είναι προφανές ότι δεν προσθέτουν τίποτα προς την υπεράσπιση της κυβέρνησης! Και νομίζω πως ο υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται – όπως λένε και στο χωριό μου – στα «μαύρα πανιά»….

Τραγικό

Όμως αν δεν ήταν τραγικό θα ήταν εξόχως κωμικό! Ποιο; Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη δεν μπορούμε «ένα περιστατικό να το κάνουμε σημαία», του πρώην υπουργού κ. Νότη Μηταράκη πως αν πυροβολούσε ο αστυνομικός η αντιπολίτευση θα έκανε λόγο για «ακραία αστυνομική βία» και του κ. Πέτρου Μαντούβαλου πως μία δολοφονία καταστρέφει τα «χίλια καλά» που έχει ο κ. Μητσοτάκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζήτησε από το Μέγαρο Μαξίμου να τους μαζέψει. Και μεταξύ μας έχει δίκιο….

Γυναικοκτονία

Χθες πάντως η «Νέα Αριστερά» κατέθεσε τροπολογία για την νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία». Την οποία εκτιμώ ότι πρέπει να την στηρίξουν και τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Αλλά από του φιλελεύθερους «δικαιωματιστές» του Μεγάρου Μαξίμου δεν υπάρχει κανένα περιθώριο – εξαντλήθηκαν από την ψήφιση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και κινδυνεύουν να πάθουν «ανήκεστο βλάβη»!

Εξελίξεις

Κατά τα άλλα το θέμα του εγκλήματος των Τεμπών χθες είχε ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Πρώτον, η εκδήλωση στο ευρωκοινοβούλιο με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κυρίας Έλενας Κουντουρά και με την παρουσία, μεταξύ των άλλων, της κυρία Μαρίας Καρυστιανού. Δεύτερον, το «ντου» του εισαγγελέα στα γραφεία του ΟΣΕ στην προσπάθεια του να βρει τα πρωτότυπα – και «αμοντάριστα» – ηχητικά αρχεία. Τα βρήκε; Το ερώτημα θα απαντηθεί – υποθέτω – στις επόμενες ημέρες! Και υπάρχει και το ερώτημα που έχει θέσει η αξιωματική αντιπολίτευση προς τη Νέα Δημοκρατία αν θα ψηφίσει για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για τον πρώην υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή….

Celebrity

Εν τω μεταξύ έχει γίνει πολύ συζήτηση – στο παρασκήνιο και όχι μόνο – σχετικά με την συμμετοχή δύο celebrities στους υποψηφίους για τις προκαταρκτικές εκλογές συγκρότησης του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Μου είπαν χθες, που ρώτησα σχετικά – και δεν το γνώριζα, οφείλω να το ομολογήσω – πως ο ένας εξ αυτών, ο παλαιότερος, είχε εκδηλώσει τις πολιτικές του προτιμήσεις προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από παλιότερα, επί Τσίπρα ακόμη!

Συμμετοχή

Και από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου είχε συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στήριξης του κ. Στέφανου Κασσελάκη στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Ως εκ τούτου, μου είπαν, η συμμετοχή του δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία». Εκανα κι άλλα ερωτήματα, αλλά σταμάτησα διότι παρατήρησα ότι ο συνομιλητής του παρουσίαζε έναν … ασύμμετρο εκνευρισμό. Και απλώς τον καληνύχτισα!

Ο κ. Χάρης Δούκας

Τελευταία κίνηση του δημάρχου Αθηναίων κυρίου Χάρη Δούκα. Θα θυμάστε ότι με προφανή εκδικητικό τρόπο, η υπουργός Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη πήρε πίσω το κτίριο που στεγάζονταν ο Σύλλογος Αρχαιολόγων, διότι το είχε παραχωρήσει για κάποια εκδήλωση υπέρ των παλαιστινίων σε μία πολιτική συλλογικότητα. Ο κ. Δούκας εισηγήθηκε την έκδοση ψηφίσματος προς την υπουργό Πολιτισμού με την οποία ζητά να άρει την απόφαση της – η προηγούμενη αρχή είχε αρνηθεί την έκδοση αντίστοιχου ψηφίσματος!

Πρόβλημα

Και όχι μόνο αυτό αλλά πρότεινε η 6η Μαρτίου να καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της Μελίνας Μερκούρη και όλα τα ακίνητα του ιστορικού κέντρου να φιλοξενούν δωρεάν δράσεις πολιτισμού. Ο Δήμαρχος αναβαθμίζει την πολιτική του αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Και εξελίσσεται σε … «κακό σπυρί» για το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου!

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024