Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Οδοντίατρος καταδικάστηκε σε 180 χρόνια φυλάκιση – Για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση υπαλλήλων, πελατών

ΗΠΑ: Οδοντίατρος καταδικάστηκε σε 180 χρόνια φυλάκιση – Για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση υπαλλήλων, πελατών

«Θεωρούσε το ιατρείο του προσωπική του παιδική χαρά»

Ένας οδοντίατρος στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ καταδικάστηκε σε 180 χρόνια φυλάκισης για βιασμό, σοδομισμό και σεξουαλική κακοποίηση 8 μελών του προσωπικού του και 3 ασθενών του οδοντιατρείου του.

Ο δικαστής επέβαλε στον 44χρονο Joseph Clarence Cox την τεράστια ποινή φυλάκισης για τα αρρωστημένα εγκλήματά του, αφού κρίθηκε ένοχος από τοπικό δικαστήριο τον Ιανουάριο. Η αναπληρώτρια εισαγγελέας της κομητείας Etowah, Carol Griffith, εξήγησε ότι ο Cox συνελήφθη τον Απρίλιο του 2021 μετά από ενδελεχή έρευνα του αστυνομικού τμήματος του Gadsden, στην Αλαμπάμα. Η δίκη αποκάλυψε ότι υπήρξε μεγάλη εναλλαγή προσωπικού στο γραφείο του μεταξύ Ιουνίου 2020 και Απριλίου 2021 λόγω της ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς του Cox με τους υπαλλήλους.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, συνολικά 8 πρώην υπάλληλοι και 3 ασθενείς κατέθεσαν για πολυάριθμα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, όπως βιασμός, σοδομισμός και σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια οδοντιατρικών θεραπειών.

Τον Ιανουάριο, οι ένορκοι έκριναν τον Cox ένοχο για δύο κατηγορίες βιασμού πρώτου βαθμού, δύο κατηγορίες σοδομισμού πρώτου βαθμού και οκτώ κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης πρώτου βαθμού, μετά από μια δίκη που διήρκεσε μια εβδομάδα, αναφέρει το ABC.

«Θεωρούσε το ιατρείο του προσωπική του παιδική χαρά»

«Ο Joseph Clarence Cox αντιμετώπιζε τον χώρο της επιχείρησής του ως προσωπική του παιδική χαρά και έδειχνε μηδενικό σεβασμό για κάθε γυναίκα που ερχόταν στο γραφείο του» δήλωσε ο δικαστής Τζορτζ Ντέι, ο οποίος καταδίκασε τον οδοντίατρο σε 25 χρόνια φυλάκισης για κάθε κατηγορία βιασμού και σοδομισμού και 10 χρόνια για κάθε κατηγορία σεξουαλικής κακοποίησης.

Διέταξε, μάλιστα, αυτές οι ποινές να εκτελεστούν διαδοχικά η μία μετά την άλλη, δηλαδή συνολικά 180 χρόνια φυλάκισης, σημειώνοντας ότι δεν θα ήταν δίκαιο για καθένα από τα θύματα αν οι ποινές ήταν ταυτόχρονες.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024