Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παλέρμο: Ομαδικός βιασμός 19χρονης από επτά νεαρούς

Παλέρμο: Ομαδικός βιασμός 19χρονης από επτά νεαρούς

«Τους παρακάλεσα να σταματήσουν, οι περαστικοί με αγνόησαν», λέει η 19χρονη - Οι κάμερες «συνέλαβαν» τους βιαστές

Η φρίκη για την 19χρονη κοπέλα ξεκίνησε με την κατανάλωση αλκοόλ σε απανωτά «σφηνάκια» και το κάπνισμα μαριχουάνας, για να καταλήξει στον ομαδικό βιασμό που υπέστη σε μια σκοτεινή γωνιά του Παλέρμο, στις 7 Ιουλίου, είκοσι επτά λεπτά μετά τη μία τα ξημερώματα.

Επτά νεαροί φυλακίσθηκαν, ενώ ο έβδομος εξ αυτών ήταν ακόμη ανήλικος την ημέρα του περιστατικού. Οι υπόλοιποι ήταν μεταξύ 18 και 22 ετών, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ιταλικού ilmessaggero.it.

Μια ιστορία φρίκης και εξευτελισμού, που ανακαλύφθηκε χάρη στην καταγγελία του θύματος, το οποίο βιντεοσκοπήθηκε με κινητό τηλέφωνο από έναν από τους φερόμενους ως δράστες.

Το βίντεο με τον βιασμό της έγινε το βασικό αποδεικτικό στοιχείο της έρευνας, αν και δεν είναι το μοναδικό. Υπάρχει επίσης η ομολογία ενός εκ των συλληφθέντων, η συνομιλία της 19χρονης με έναν φίλο της, καθώς και οι υποκλαπείσες συνομιλίες δύο άλλων υπόπτων.

Το τηλεφώνημα της 19χρονης

Η κοπέλα τηλεφωνεί στο φίλο της: «σε παρακαλώ, βοήθησέ με, κάτι κακό συνέβη».

Είχε μόλις σωθεί από δύο γυναίκες, αφού οι βιαστές την είχαν πετάξει στο δρόμο.

Η βραδιά ξεκίνησε στην ιστορική συνοικία Vucciria της πρωτεύουσας της Σικελίας, όπου συγκεντρώνονται οι άνθρωποι της νύχτας. Τα κλαμπ έχουν ξεφυτρώσει σαν μανιτάρια, γράφει το ilmessaggero.it.

Και έπειτα, υπάρχουν οι καταληψίες που στήνουν πάγκους με φαγητό και αλκοόλ στο πεζοδρόμιο μίας από τις ιστορικές αγορές της πόλης.

Εδώ η κοπέλα, παρέα με μια φίλη της, συναντά έναν συνομήλικο, με τον οποίο είχε παλαιότερα σχέση, μαζί με την ξαδέρφη της.

«Μεθύστε την, και μετά θα το φροντίσουμε εμείς», φέρεται να είπε ένας από τους συλληφθέντες. Το θύμα παλεύει να σταθεί όρθιο.

Μια κάμερα παρακολούθησης καταγράφει τη σκηνή, καθώς η ομάδα διασχίζει το Cassaro, στην καρδιά του παλιού Παλέρμο.

Ενώ περπατάνε αγγίζουν το στήθος της. Προσπαθεί να ζητήσει βοήθεια από τους περαστικούς, «αλλά δεν με άκουσαν».

Η κάμερα κατέγραψε την φρίκη

«Με έγδυσαν, ένας από αυτούς με τράβηξε από τα μαλλιά… άλλαζαν συνέχεια θέσεις», αφηγήθηκε το κορίτσι.

Το βίντεο είναι γροθιά στο στομάχι. «Σταματήστε, σταματήστε, βοήθεια», φώναξε. Το θύμα φαίνεται να κρατιέται με δυσκολία όρθια, ζαλισμένη.

«Την κρατούν με μοναδικό σκοπό να πραγματοποιήσουν τις σεξουαλικές πράξεις, όταν φαίνεται να πέφτει προς τα εμπρός την αρπάζουν αμέσως από τους γοφούς. Την περικυκλώνουν, την γυρίζουν, την αρπάζουν με δύναμη από τα μαλλιά», γράφει ο δικαστής που έκανε την προκαταρκτική εξέταση.

«Στις κραυγές πόνου της, οι ύποπτοι γελούν και την κοροϊδεύουν. Τα αγόρια εκστομίζουν σαφείς λέξεις για να εξηγήσουν τι κάνουν. Σαφή είναι και τα μηνύματα που έστειλε αυτός που έφτιαξε το βίντεο σε φίλο του: ‘Χθες το βράδυ, αν το σκεφτώ, νιώθω αηδία, ήμασταν πάρα πολλοί και για να είμαι ειλικρινής, ένιωσα λίγο αηδία, αλλά τι να κάνω, το κρέας είναι κρέας. Αφού αρρώστησε, κάλεσε το ασθενοφόρο, την αφήσαμε εκεί και φύγαμε».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024