Ήταν τυχερή η ΑΕΚ για τον τρόπο που βρήκε τον τρόπο να πάρει το τρίποντο στο χθεσινό ντέρμπι. Χρωστάει όμως και ένα… ευχαριστώ στον διαιτητή Ματέι Γιούνγκ. Τον Σλοβένο που έκλεισε τα μάτια σε πολλές φάσεις όπου το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων θα μπορούσε εύκολα να επιφέρει μια άλλη διαχείριση στο πειθαρχικό κομμάτι: Ου μην και άλλους αριθμητικούς συσχετισμούς στον αγωνιστικό χώρο.
Η αγκωνιά του Νορντίν Άμραμπατ στον Νταβίντ Κάρμο για παράδειγμα στο 53΄ με τον Μαροκινό για πολλοστή φορά να έχει αυτή την παράξενη «ασυλία». Και όχι μόνο …
Στο 34’ Ο Σιμάνσκι τραβάει από την φανέλα τον Κώστα Φορτούνη, που φεύγει στην αντεπίθεση, αλλά ο αρχηγός της ΑΕΚ δεν βλέπει την κάρτα όπως θα έπρεπε και συνεχίσει το ίδιο βιολί κάνοντας το ίδιο στο 58΄ ξανά στον αρχηγό του Ολυμπιακού. Εκεί που θα έπρεπε να πάρει την δεύτερη κίτρινη ο πολωνός πήρε την πρώτη.
Ο δε Λιβάι Γκαρσία «έπεσε» προκλητικά στον αγωνιστικό χώρο τουλάχιστον δυο τρεις φορές προσπαθώντας να μπερδέψει τον διαιτητή. Σε μια από αυτές στο 50΄»βούτηξε» για πέναλτι. Ούτε εκεί όμως είδε κίτρινη κάρτα για «θέατρο».
Ήταν ο Ολυμπιακός που είχε τον έλεγχο του ματς. Ήταν που είχε τις κατοχές και τις ευκαιρίες, οι κίτρινες κάρτες όμως ήταν 5 σε βάρος του (Ποντένσε 38΄, Τσικίνιο 41΄. Ρέτσος 57΄, Φορτούνης 74΄, Ροντινέι 81΄) και μόλις δύο για την ΑΕΚ (Ρότα 52’, Σιμάνσκι 58΄) ως το γκολ του Ελίασον (που τιμωρήθηκε και εκείνος με κίτρινη στον πανηγυρισμό του).
Και αυτό έπαιξε επίσης τον ρόλο του. Ο Ρέτσος για παράδειγμα στη φάση του γκολ φάνηκε να μένει ένα κλικ μακριά από τον Ελίασον ακριβώς για να μην δεχτεί δεύτερη κίτρινη.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Μετά τη νίκη της Ζαλγκίρις επί της Παρί (85-79) στο Κάουνας, ο Παναθηναϊκός μένει εκτός της πρώτης 6άδας της Euroleague και θα αγωνιστεί στη φάση των πλέι ιν.
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε σχετική ανακοίνωση γνωστοποιώντας ότι θα κάνει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για την ποινή στον Ταϊρίκ Τζόουνς. – Τι αναφέρει για Super Cup και Παναθηναϊκό.
Ο Ντίνος Μαυροπάνος πρόκειται να αποχωρήσει από την Γουέστ Χαμ στο τέλος της σεζόν και σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ήδη φιγουράρει στη λίστα ομάδων της Αγγλίας και της Γερμανίας.