Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυτά δεν γίνονται...

Αυτά δεν γίνονται…

Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ λειτούργησε στην εντέλεια αλλά ο Ολυμπιακός πέταξε εφτά μεγάλες ευκαιρίες για γκολ και το πλήρωσε στο φινάλε

Ο Ολυμπιακός έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στη Νέα Φιλαδέλφεια, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και προκάλεσε ένα σωρό προβλήματα στην Ένωση, χάνοντας εφτά τεράστιες ευκαιρίες για να πετύχει γκολ.

Κι όμως είναι από τα παιχνίδια που λες ότι αυτά δεν γίνονται, γιατί μια στιγμή αδράνειας στο φινάλε του ματς, κόστισε ακριβά στην ομάδα του Πειραιά και η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει από το… πουθενά τη νίκη με 1-0.

Και τι δεν έχασε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με την Ένωση. Μια ντουζίνα φάσεις έκαναν οι πειραιώτες εκ των οποίων οι εφτά ήταν μεγάλες ευκαιρίες για γκολ αλλά η μπάλα δεν μπήκε στα κιτρινόμαυρα δίχτυα.

Η κυριαρχία των «ερυθρόλευκων» στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν συνδυάστηκε με βαθμολογικό όφελος για τον Ολυμπιακό, σ’ ένα παιχνίδι που το σχέδιο του Μεντιλίμπαρ πήγε όπως ακριβώς θα ήθελε ο Ισπανός τεχνικός.

Γιατί πολύ απλά οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν και προκάλεσαν σε πολλές περιπτώσεις χάος στην άμυνα της ΑΕΚ κι εδώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε ο γκολκίπερ των «κιτρινόμαυρων», Αθανασιάδης.

Ο Έλληνας πορτιέρε γλύτωσε την ομάδα του σε πέντε τουλάχιστον περιπτώσεις κάνοντας εξαιρετικές αποκρούσεις κι επί της ουσίας ήταν αυτός που κράτησε όρθια την Ένωση στο ματς.

Ο Ολυμπιακός είχε πολλές δυνάμεις, έβγαλε πολλά τρεξίματα, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και βρήκε τους διαδρόμους για να βγάλει κόντρα επιθέσεις στην άμυνα των γηπεδούχων.

Οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν όμως καλές φάσεις και με κατοχή και καλή κυκλοφορία μπάλας, όχι μόνο με αντεπιθέσεις κι αυτό είναι ένα στοιχείο που αναδεικνύει και την ανωτερότητα του Ολυμπιακού στο ματς.

Το πλάνο λειτούργησε, οι φάσεις έγιναν και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι στο περσινό 1-3 του Ολυμπιακού στο ίδιο γήπεδο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν τόσες πολλές και μεγάλες ευκαιρίες όπως στο αποψινό παιχνίδι.

Ο τρόπος που έπαιξε σήμερα ο Ολυμπιακός και οι φάσεις που έβγαλε, ήταν για να πετύχουν μια τεράστια νίκη οι «ερυθρόλευκοι».

Και τούτο αν μη τι άλλο πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό και στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ καθώς ο Ισπανός αποδείχθηκε ότι είχε «διαβάσει» εξαιρετικά το παιχνίδι.

Και ο Ολυμπιακός όχι μόνο «κλείδωσε» τη αντίπαλό του, αλλά κυριάρχησε με ωραίο ποδόσφαιρο και δημιουργία. Λογικό να είναι «σκασμένος» ο 63χρονος τεχνικός των πειραιωτών μετά το ματς.

Ο Μεντιλίμπαρ είχε μελετήσει καλά τον τρόπο παιχνιδιού της Ένωσης, οι αλλαγές που έκανε ήταν σωστές και βοήθησαν την ομάδα του, αλλά στο φινάλε ο Ολυμπιακός «πληγώθηκε» από ένα λάθος.

Μια στιγμή αδράνειας στις καθυστερήσεις του αγώνα, έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να πετύχει γκολ από το πουθενά και να πάρει μεγάλη νίκη με 1-0. Σ’ ένα σημείο του αγώνα που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έψαχναν το γκολ.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και αυτό πρέπει να το κρατήσει, καθώς η χρονιά συνεχίζεται και έρχονται και τα μεγάλα παιχνίδια με τη Φενέρ για τα προημιτελικά του Conference League.

Και η αγωνιστική εικόνα των «ερυθρόλευκων» ήταν δίχως άλλο πολύ καλή και πάνω σ’ αυτή την εικόνα πρέπει να συνεχίσει ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια που έρχονται.

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024