Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0: Μαγική εικόνα και 1-0 από το πουθενά…

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0: Μαγική εικόνα και 1-0 από το πουθενά…

Ο Ολυμπιακός σφυροκόπησε την ΑΕΚ, έχασε σωρεία ευκαιριών με τον Αθανασιάδη να την κρατάει όρθια και στο 91΄βρήκε από το πουθενά και γκολ με τον Ελίασον…

Είναι κλισέ, αλλά εκφράζει απόλυτα αυτό που συνέβη πριν λίγα λεπτά στην ΟΠΑΠ Αρένα στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ… έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε και πορτοφόλι ή αλλιώς ένα ντέρμπι που την κράτησε ζωντανή και στο μηδέν ο εξαιρετικός Αθανασιάδης με τον Ολυμπιακό να την σφυροκοπά ανελέητα και τον Ελίασον στο 91’ από το πουθενά να βρίσκει γκολ και να της χαρίζει μια ανέλπιστη νίκη με 1-0.

Αυτά που συνέβησαν στην ΟΠΑΠ Αρένα δεν συμβαίνουν ούτε… στα παραμύθια με μια ομάδα να είναι στον αγωνιστικό χώρο και να κυριαρχεί απόλυτα από την αρχή μέχρι το τέλος ψάχνοντας το μεγάλο «τρίποντο» αλλά να φεύγει ηττημένη γιατί ο… Θεός της μπάλας είχε κοιμηθεί!

Η ΑΕΚ παίρνει μια απίστευτη όπως εξελίχθηκε νίκη που την διατηρεί στην πρώτη θέση, στο +2 από τον ΠΑΟΚ ενώ ο Ολυμπιακός μένει τέταρτος και στο -8 από την κορυφή. Ένα ντέρμπι που θα έχουμε να το θυμόμαστε για την εξέλιξή του, την απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού που όμως δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα στις 7 πολύ καλές ευκαιρίες που δημιούργησε και εκεί που θα έμενε τουλάχιστον στην ισοπαλία και στις εντυπώσεις, 100% υπέρ του, είδε τον Σουηδό να σκοράρει στο 91΄σε μια φάση που επίσης η άμυνα του, και κυρίως ο Ρέτσος δεν λειτούργησαν σωστά καθώς τον άφησαν να σουτάρει ενώ θα μπορούσαν να τον έχουν «γκρεμίσει» αποφεύγοντας το μοιραίο.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός με δύο μεγάλες ευκαιρίες

Ο Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να πάει στο 4-2-3-1 με τον Φορτούνη στον άξονα και τον Μασούρα στο ένα άκρο με το σύστημα μάλιστα να γίνεται αρκετές φορές 4-4-2 με την ανάπτυξη του αρχηγού ψηλά στην αντίπαλη άμυνα. Με το ίδιο σύστημα ο Αλμέιδα (4-2-3-1) είδε την ομάδα του να μην μπορεί σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο της ΟΠΑΠ Αρένα με τον Ποντένσε να «κεντάει» και τους Μασούρα και Ελ Καμπί να μην μπορούν να μετατρέψουν τις πάσες «πάρε – βάλε» σε γκολ. Και τις δύο φορές, στο 9΄και το 45+2 αντίστοιχα ο Αθανασιάδης έσωσε την ΑΕΚ διατηρώντας το μηδέν σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου κύλησε στον ρυθμό των Πειραιωτών που όμως δεν πέτυχαν ένα γκολ που δικαιούνταν.

Ρεσιτάλ Μεντιλίμπαρ αλλά…

Στην επανάληψη του σκηνικό δεν άλλαξε. Η ΑΕΚ προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Μεντιλίμπαρ έκανε τις αλλαγές του και ανέβασε ακόμη πιο ψηλά την πίεση στην ΑΕΚ την ώρα που ο Αλμέιδα απάντησε με τεράστιο ρίσκο και δύο επιθετικούς.

Ο Βάσκος προπονητής του Ολυμπιακού δέχθηκε το δώρο και οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν απόλυτα χάνοντας ευκαιρίες με τον Μαρτίνς στο 65΄και στο 78΄και μια απίθανη διπλή με Τσικίνιο και Γιόβετιτς στο 82΄. Στο 88΄και πάλι ο Μαυροβούνιος απείλησε αλλά ξανά δεν βρήκε στόχο έως ότου έρθει η μοιραία για τον Ολυμπιακό φάση στο 91΄για να κρίνει το ντέρμπι και να χαρίσει το «τρίποντο» στην ΑΕΚ που θα πανηγύριζε και με την ισοπαλία…

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (77΄Πόνσε), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (70΄Μάνταλος), Γιόνσον, Άμραμπατ (70΄Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (70΄Ελίασον), Πινέδα, Γκαρσία (86΄Λιούμπισιτς).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (93΄Ελ Αραμπί), Φορτούνης (79΄Γιόβετιτς), Μασούρας (60΄Μαρτίνς), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (60΄Ναβάρο).

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024