Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Λαμπραντόρ σφήνωσε σε... ρεζέρβα και το έσωσαν πυροσβέστες

ΗΠΑ: Λαμπραντόρ σφήνωσε σε… ρεζέρβα και το έσωσαν πυροσβέστες

Περιπετειώδης ο απεγκλωβισμός του λαμπραντόρ, καθώς έγιναν πολλές άκαρπες προσπάθειες - Πώς τα κατάφεραν τελικά

Σπάνιο φαινόμενο εγκλωβισμού ζώου σε ανθρώπινα σκουπίδια σημειώθηκε προ ολίγων ημερών στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, όπου το κεφάλι ενός δύστυχου λαμπραντόρ είχε κολλήσει σε μια ρεζέρβα αυτοκινήτου. Χάρη στη συμβολή  των πυροσβεστών, όμως, απεγκλωβίστηκε και τώρα είναι και πάλι ελεύθερο.

Οι διασώστες κλήθηκαν να βοηθήσουν την Ντέζι, ένα πανέμορφο λαμπραντόρ 11 μηνών, σε ένα σπίτι την περασμένη Πέμπτη. Για έναν μυστηριώδη λόγο ο λαιμός της σκυλίτσας βρέθηκε στη μέση της ζάντας ελαστικού. Άμεσα κινητοποιήθηκαν ο ιδιοκτήτης και οι αρχές από τις οποίες ζήτησε βοήθεια, για να την απελευθερώσουν.

Απεγνωσμένες, αλλά και άκαρπες, προσπάθειες απεγκλωβισμού

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα The Philadelphia Inquirer ένας εκ των πυροσβεστών, χρησιμοποιήθηκε αρχικά υγρό πιάτων και νερό, αλλά δεν κατάφεραν να απελευθερώσουν τον σκύλο, καθώς είχε κολλήσει στη ρεζέρβα για τα καλά.

Στη συνέχεια, δοκίμασαν φυτικό λάδι και όταν δεν λειτούργησε ούτε αυτό, τύλιξαν πλαστική μεμβράνη γύρω από το λαιμό της Ντέζι, ελπίζοντας ότι το λάδι και το σαπούνι θα βιηθούσαν στο να ξεκολλήσει το κεφάλι της από τη ρεζέρβα. Δυστυχώς όμως ούτε αυτό λειτούργησε και οι πυροσβέστες έπρεπε να καταστρώσουν νέο σχέδιο.

Πώς τα κατάφεραν

Όπως εξήγησε στην αμερικανική εφημερίδα ο πυροσβέστης, θυμήθηκε ότι είχε στο σπίτι του ένα μηχάνημα για κοπή μετάλλων, και έτσι έβαλαν το σκύλο στο πυροσβεστικό όχημα και ξεκίνησαν με προορισμό το γκαράζ του πυροσβέστη.

Όπως περιέγραψε, η σκυλίτσα πανικοβλήθηκε, αλλά οι πυροσβέστες φρόντισαν να της βάζουν μια αντιπυρική κουβέρτα γύρω από το κεφάλι και το λαιμό της για προστασία. Μέσα σε πέντε λεπτά, η Ντέζι ήταν και πάλι ελεύθερη! Το εγχείρημα στέφθηκε από επιτυχία, η Ντέζι δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά και οι πυροσβέστες έλαβαν τα εύσημα για τη σημαντική βοήθειά τους.

Τώρα, το μόνο που μένει ανεξήγητο είναι πώς το κεφάλι του σκύλου σφηνώθηκε στη ρεζέρβα…

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024