Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το… δώρο του Ναν το ξετύλιξε ο Σλούκας

Το… δώρο του Ναν το ξετύλιξε ο Σλούκας

Το τρίτο φάουλ του Αμερικάνου άναψε το φυτίλι

Πως το είπε ο Εργκίν Αταμάν προχθές ;

«Δεν μπορεί να παίζουμε με 6-7 παίκτες θα πρέπει οι αναπληρωματικοί να βγουν μπροστά».

Πράγματι οι Πράσινοι στον επικό θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα που κάλυψαν (ουσιαστικά καθώς οι Καταλανοί δεν τους προλαβαίνουν στο συνολικό goal average) και τη διαφορά του πρώτου αγώνα δεν έπαιξαν πια με 6-7 παίκτες.

Έκαναν την ανατροπή βασικά με μία και μόνο πεντάδα !

Το χρονόμετρο έδειχνε 07.56 πριν το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου όταν ο νευρικός Κέντρικ Νάν (εγκλωβισμένος από τη σύνθετη άμυνα των Καταλανών πάνω του) υπέπεπτε στο 3ο του φάουλ, λίγα δευτερόλεπτα πριν ο Σατοράνσκι κάνει το 50-38 για τη Μπάρτσα η οποία είχε προηγηθεί μέχρι και 16 πόντους (40-24 στο 16’).

Ο Εργκίν Αταμάν βρήκε την ευκαιρία και απέσυρε τον Νάν επαναφέροντας την πολυτιμότερη εφετινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού (με βάση το value for money δηλαδή την προσφορά του σε σχέση με τις οικονομικές του απολαβές) τον Τζέριαν Γκράντ.

Ο οποίος ήταν το «πασπαρτού» στη συγκεκριμένη πεντάδα, με τον Κώστα Σλούκα να παίρνει την μπαγκέτα για τα καλά, τον Μάριους Γκριγκόνις να δίνει το σύνθημα στην επίθεση και τον Ματίας Λεσόρ με τον Ντίνο Μήτογλου (πολλές φορές στο «5») να αποτελούν ένα αχτύπητο δίδυμο ψηλών που έφθειραν την ισπανική ομάδα κοντά αλλά και λίγο μακριά με το καλάθι (11/16 δίποντα είχαν οι δύο τους από μέση απόσταση αλλά και μέσα στη ρακέτα).

Ο Κώστας Σλούκας, στο κορυφαίο (με βάση και τη δυναμική του αντιπάλου) του παιχνίδι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού πήρε μπρος. Έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα του με τις 8 ασίστ του γαρνιτούρα στους 18 πόντους του, ο ένας πιο πολύτιμος από τον άλλο σε σημεία που η Μπαρτσελόνα είτε διατηρούσε μικρό (πλέον) προβάδισμα ή όταν ροκάνιζε τη διαφορά κυνηγώντας πια (ξεκάθαρα στο τελευταίο πεντάλεπτο) όχι τη νίκη αλλά τη διαφορά των 8 πόντων από τη Βαρκελώνη μήπως και σώσει τη δεύτερη θέση στις ισοβαθμίες.

Ο Εργκίν Αταμάν εκμεταλλευόμενος το 3ο φάουλ του Νάν βρήκε την τέλεια συνταγή και αμέσως «κλείδωσε» στον πάγκο κάθε αναπληρωματικό. Μόλις 3.33 έπαιξε ο Χουάντσο και 3.22 ο Μπαλτσερόφσκι και ήταν οι…ρέκορντμαν σε χρόνο μετά τους έξι βασικούς και σχεδόν αναντικατάστατους στρατιώτες του Τούρκου στρατηγού.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος του είχε ζητήσει «5/5 αυστηρά» μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό αλλά δεν θα του υπέδειχνε και το πώς. Το αποτέλεσμα τον ενδιέφερε και αυτό ο Αταμάν το παίρνει με τον πιο πειστικό τρόπο έχοντας υγιής τους υπέροχους «6» που του κάνουν τη διαφορά.

Στο «μαγικό» δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πέτυχε 55 πόντους έναντι 35, είχε 14/20 δίποντα και 4/6 τρίποντα, υπέπεσε σε μόλις 4 λάθη, μοίρασε 12 ασίστ.

Ο δε Νάν, όταν επανήλθε με το μυαλό του να έχει καθαρίσει (σε αντίθεση με αυτό του τεχνικού της Μπαρτσελόνα Γκριμάου που είχε…θολώσει) έβαλε το κερασάκι στην τούρτα βοηθώντας να «κλειδώσει» και η διαφορά που τυπικά ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να περιμένει και τα τρία τελευταία παιχνίδια για να την επικυρώσει αν και όπως είπαμε δεν καλύπτεται.

Θα είχε ξεπεράσει και το +8 αν ο Κώστας Σλούκας, δεν παρασυρόταν από το πάθος που είχε άφθονο σε αυτό το παιχνίδι κάνοντας φάουλ σχεδόν σε νεκρό χρόνο στο Λαπροβίτολα σε «σκοτωμένη» προσπάθεια. Αλήθεια όμως θυμάται κανείς την τελευταία φορά που ο έμπειρος γκάρντ του Παναθηναϊκού αποχώρησε με 5 φάουλ έχοντας παίξει τις άμυνες της ζωής του ;

Πλέον ο (ευχάριστος) πονοκέφαλος είναι στους φίλους του Παναθηναϊκού που θα δώσουν επικές μάχες σαν αυτές του Λεσόρ και του Μήτογλου κάτω από τα καλάθια για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για τα τουλάχιστον δύο εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας τους στα πλέι οφ. Αν χρειαστεί και το 3ο (και καθοριστικό) θα γίνει στο ΟΑΚΑ εκτός εάν πιστεύει κανείς ότι αυτός ο Παναθηναϊκός δεν θα κάνει τουλάχιστον το 2/3 με Μπολώνια και Μπάγερν (εκτός) και Αλμπά (εντός) το οποίο του «κλειδώνει» μίνιμουμ την 4η θέση. Με 3/3 είναι δεύτερος.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024