Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σλούκας- Ναν: Τα αριστερά (του) χέρια!

Σλούκας- Ναν: Τα αριστερά (του) χέρια!

Γιατί στον Παναθηναϊκό σχύει το «κάλλιο αργά παρά ποτέ»...

Αργησε ο Αταμάν. Αλλά εδώ ισχύει το «κάλλιο αργά παρά ποτέ». Από το καλοκαίρι είναι στη διάθεσή του ο Κώστας Σλούκας. Εδώ και μήνες φορά τα πράσινα ο Κέντρικ Ναν. Στην πλέον κρίσιμη ώρα και στο φινάλε της διαδρομής στην Ευρωλίγκα και την κανονική διάρκεια της διοργάνωσης, είδαμε μια αληθινή παράσταση από τους δύο πρωταγωνιστές που λες και ταίριαξαν στο παιχνίδι τους όσο καμιά άλλη φορά στο παρελθόν.

Ενθυμούμενοι την ταινία «το αριστερό μου πόδι» και ασφαλώς δίνοντας άλλο νόημα, είχαμε κάτι του στυλ «τα αριστερά του χέρια»! Για τον Παναθηναϊκό, ασφαλώς. Δεν είναι καθόλου εύκολο να «δέσεις» δύο αριστερόχειρες στην ίδια πεντάδα. Το πετυχαίνει ο Αταμάν και μπράβο του γιατί μόνο απλό δεν φαίνεται να κατεβάζει δύο αστέρια και να …διανέμει με ικανότητα θαυμαστή τους ρόλους στον Ελληνα και τον Αμερικανό γκαρντ.

Ιδού τι συνέβη απέναντι στη Μπαρτσελόνα, ένα παιχνίδι που δεν αποκλείεται να δώσει παραπάνω ώθηση στον διψασμένο να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, Παναθηναϊκό.

Ο Σλούκας αγωνίστηκε 33’ και ο Ναν 30’. Αριθμός μάλλον μεγάλος για τον κάθε παίκτη, αλλά η διαφορά ποιότητας σε σύγκριση με τους άλλους περιφερειακούς, μοιάζει πολύ μεγάλη.

Ο Ελληνας είχε 18 πόντους με 4/4 δίποντα και 2/5 τρίποντα. Ο δε Αμερικανός μέτρησε 22 πόντους με 7/11 δίποντα και 2/5 τρίποντα. Το σύνολο; Είχαν 40 πόντους με 11/15 δίποντα 4/10 τρίποντα, συν 10 από τις 18 ασίστ του Παναθηναϊκού.

Εδώ, οι αριθμοί, κάτι που συμβαίνει τις περισσότερες φορές στο μπάσκετ, λένε την πλήρη αλήθεια. Σχεδόν μόνοι τους οι Σλούκας και Ναν, με τη συνδρομή ασφαλώς του Μήτογλου, έφεραν τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα σε ένα καθοριστικό παιχνίδι και ενώ είχαν μαζευτεί σύννεφα στο ΟΑΚΑ. Με τα …αριστερά τους χέρια οι δύο παίκτες τα έδιωξαν πολύ μακριά, απομάκρυναν τη νεφελώδη ατμόσφαιρα.

Ο ΠΑΟ είχε μπροστά τους «τελικούς». Κάθε ματς μπορεί να τον φέρει πιο κοντά στη δεύτερη θέση. Τέτοια παιχνίδια τα υπογράφουν παίκτες με χιλιόμετρα εμπειρίας. Σλούκας και Ναν τέτοιοι είναι και άλλωστε έφτασαν οι στιγμές που (πρέπει να) «μιλάνε» τα …βαριά συμβόλαια. Με την προϋπόθεση πως θα συνεχίσουν στους ίδιους τρελούς ρυθμούς, πώς να μην …αποτρελαθεί το κοινό στο ΟΑΚΑ;

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024