Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς ο Τζον Λένον έπεισε τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ να μην αλλάξει τον πιο διάσημο στίχο του στο «Hey Jude»

Πώς ο Τζον Λένον έπεισε τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ να μην αλλάξει τον πιο διάσημο στίχο του στο «Hey Jude»

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ μίλησε για το πώς αυτός και ο Τζον Λένον πήραν ένα θλιβερό τραγούδι και το έκαναν ελπιδοφόρο.

Στο επεισόδιο της Τετάρτης του podcast του μέλους των Beatles από το iHeartPodcasts και το Pushkin, «Paul McCartney: A Life in Lyrics», ο θρύλος της μουσικής, 81 ετών, μίλησε για τη δημιουργία του κλασικού τραγουδιού «Hey Jude» του 1968.

«Περνούσα δύσκολες στιγμές, όπως η ασθένεια της Λίντα και ο επακόλουθος θάνατος και η διάλυση των Beatles»

Εκτός από το γεγονός ότι το τραγούδι ήταν εμπνευσμένο από τη στενή σχέση του με τον πρωτότοκο γιο του Λένον, Τζούλιαν, την εποχή που ο συνάδελφός του εγκατέλειψε την πρώτη του σύζυγο, Σύνθια, και τον γιο του για να αφιερωθεί στη σχέση του με τη Γιόκο Όνο, μοιράστηκε ότι ο Λένον τον ενέπνευσε να κρατήσει έναν στίχο που σκεφτόταν να αλλάξει.

«Δεν θα το αλλάξεις, το ξέρεις;»

Ο ροκ σταρ αποκάλυψε ότι το αείμνηστο είδωλο τον έπεισε να μην αλλάξει έναν στίχο του τραγουδιού, όταν το έπαιξε για πρώτη φορά στον ίδιο και την Όνο.

«Όταν το έπαιξα για τον Τζον και τη Γιόκο στο μουσικό μου δωμάτιο στο ψυχεδελικό μου πιάνο – καθόμουν κοιτάζοντας προς τα εμπρός και αυτοί στέκονταν πίσω μου, σχεδόν στον ώμο μου και άκουγαν», είπε. «Ήμουν τόσο ευχαριστημένος με τον εαυτό μου που έπαιζα αυτό το νέο τραγούδι».

«Πάντα προσπαθώ να πω, κοίτα, όλα θα πάνε καλά. Όλα θα πάνε καλά. Προσπαθώ να είμαι μια αισιόδοξη φωνή»

Ο ΜακΚάρτνεϊ εξήγησε ότι έσπευσε να πει στον συνεργάτη του ότι η ατάκα που προοριζόταν για filler δεν θα υπήρχε στο τραγούδι για πολύ ακόμα – μέχρι που παρενέβη ο Λένον. «Γύρισα προς τον Τζον [και είπα], «Μην ανησυχείς. Θα το αλλάξω αυτό», μοιράστηκε. «Και εκείνος με κοίταξε και μου είπε, «Δεν θα το αλλάξεις, το ξέρεις; Είναι η καλύτερη ατάκα, το καταλαβαίνεις έτσι;».

Η ατάκα, φυσικά, παρέμεινε στο εμβληματικό τραγούδι – το οποίο έγινε το μεγαλύτερο σε διάρκεια τραγούδι που έφτασε στο Νο. 1 του Hot 100 εκείνη την εποχή, με διάρκεια επτά λεπτά και 12 δευτερόλεπτα.

«Κοίτα, τι θα έλεγες για αυτή τη σκέψη;»

Το τραγούδι θεωρείται ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια της δισκογραφίας των Beatles για το αισιόδοξο μήνυμα του.

«Περνούσα δύσκολες στιγμές, όπως η ασθένεια της Λίντα και ο επακόλουθος θάνατος και η διάλυση των Beatles», είπε, αναφερόμενος στη διάγνωση και τον θάνατο της συζύγου του, Λίντα ΜακΚάρτνεϊ από καρκίνο του μαστού το 1998.

«Όλα αυτά τα συμβάντα, αυτές οι στιγμές στη ζωή σου, ξέρω ότι σε κάνουν να νιώθεις πραγματικά χάλια. Νιώθεις ένα πόνο στο στομάχι σου όλη την ώρα. Έτσι, για μένα, η ιδέα πίσω από τα τραγούδια, μερικές φορές είναι να προσπαθήσω να προσεγγίσω αυτό το άτομο [που νιώθει απαίσια] και να πω, «Κοίτα, τι θα έλεγες για αυτή τη σκέψη;».

Και συνέχισε: «Έτσι προσπαθώ πάντα να το κάνω αυτό. Παρατηρώ. Πάντα προσπαθώ να πω, κοίτα, όλα θα πάνε καλά. Όλα θα πάνε καλά. Προσπαθώ να είμαι μια αισιόδοξη φωνή».

*Με πληροφορίες από People | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Public Domain | Wikimedia Commons

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024