Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Άλαν Γουότς, φιλόσοφος της γενιάς των Beat, επανέρχεται

Ο Άλαν Γουότς, φιλόσοφος της γενιάς των Beat, επανέρχεται

Ο Άλαν Γουότς, φιλόσοφος, ακαδημαϊκός, ομιλητής, συγγραφέας και σημαίνουσα μορφή της αντικουλτούρας της γενιάς των Beat, επανέρχεται εκδοτικά, 50 και χρόνια μετά το θάνατό του.

Ο ανεξάρτητος, μουσικός εκδοτικός οίκος Third Side Music (TSM) υπέγραψε μια νέα, παγκόσμια συμφωνία δημιουργικής έκδοσης με τον οργανισμό The Alan Watts Organization για την προώθηση δημιουργικών «μουσικών ευκαιριών» με τον θησαυρό των 500+ ωρών ηχητικών σχολίων, διαλέξεων και ραδιοφωνικών προγραμμάτων του Άλαν Γουότς για χρήση σε νέα τραγούδια από σύγχρονους καλλιτέχνες και σε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, διαφημίσεις και άλλα μέσα.

Ο Alan Wilson Watts ήταν Άγγλος συγγραφέας, ομιλητής και αυτοαποκαλούμενος «φιλοσοφικός διασκεδαστής», γνωστός για την ερμηνεία και τη διάδοση της βουδιστικής, ταοϊστικής και ινδουιστικής φιλοσοφίας στο δυτικό κοινό.

Τα τελευταία χρόνια, ηχογραφήσεις, σχόλια και άλλα έργα του Γουότς έχουν χρησιμοποιηθεί σε καμπάνιες για μεγάλα brands όπως η Volvo, η GoPro, η Cunard Lines, η X-box, η Netflix, η Uber και η Jack Daniels, μεταξύ άλλων. Παρόλο που δεν ήταν συνθέτης τραγουδιών, έχει γράψει τους στίχους σε εκατοντάδες τραγούδια και τα έργα του έχουν ενσωματωθεί σε χιλιάδες βίντεο στο YouTube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τον ανακάλυψε η γενιά του TikTok

Τα λόγια του και η συναρπαστική αφήγησή του έχουν προκαλέσει μια viral αίσθηση στο TikTok (το #alanwatts έχει χρησιμοποιηθεί πάνω από 224 εκατομμύρια φορές) και έχουν εμπνεύσει μερικούς από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες και tastemakers του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Harry Styles, ο οποίος ανακάλυψε τη φράση του Γουότς, «αυτή η αίσθηση ότι είστε ένα ξεχωριστό, μοναχικό άτομο είναι μια ψευδαίσθηση», ως μέρος της εισαγωγής στις πρόσφατες περιοδείες του.

Ο Γουότς έχει επίσης σαμπλαριστεί από καλλιτέχνες όπως οι Nas, Logic (το «The Incredible True Story» έχει 27 εκατομμύρια αναπαραγωγές στο Spotify), INZO (το «Overthinker» περισσότερες από 43 εκατομμύρια προβολές στο YouTube) και Nuages (το «Dreams» 73 εκατομμύρια προβολές στο YouTube και 20 εκατομμύρια αναπαραγωγές στο Spotify).

Ο Άλαν Γουότς στο TikTok

«Τι θα θέλατε να κάνετε εάν δεν υπήρχαν τα χρήματα;»

Ως ένας από τους πρώτους που ερμήνευσε την ανατολική φιλοσοφία και την έκανε κατανοητή στο δυτικό κοινό, τα σχόλια και οι φιλόδοξες διαλέξεις του Γουότς πάνω σε θέματα ενότητας, αυτοπραγμάτωσης και πνευματικού κόσμου αποδεικνύονται όλο και πιο mainstream σήμερα.

Είναι ίσως πιο γνωστός για μια πληθώρα διάσημων αποφθεγμάτων όπως: «Τι θα θέλατε να κάνετε εάν δεν υπήρχαν τα χρήματα; Πώς θα σας άρεσε πραγματικά να περνάτε τη ζωή σας;» και «αναρωτιέμαι, αναρωτιέμαι, τι θα κάνατε αν είχατε τη δύναμη να ονειρεύεστε τη νύχτα όποιο όνειρο θέλετε να ονειρευτείτε».

Το «Way Beyond the West», η ραδιοφωνική εκπομπή του στην περιοχή του Μπέι που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950, εξακολουθεί να μεταδίδεται από το KPFK στο Λος Άντζελες. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’60, οι ραδιοφωνικές ομιλίες του Γουότς μεταδίδονταν σε εθνικό επίπεδο και το κίνημα της αντικουλτούρας τον υιοθέτησε ως πνευματικό εκπρόσωπο.

«Aυτή η αίσθηση ότι είστε ένα ξεχωριστό, μοναχικό άτομο είναι μια ψευδαίσθηση»

Τεράστια πνευματική κληρονομιά

«Αυτό είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την τιμή να μας ανατεθεί η εκπροσώπηση του Άλαν Γουότς, οι ηχογραφήσεις του οποίου εμπνέουν και αντηχούν σήμερα περισσότερο από ποτέ. Η παγκόσμια δημιουργική μας ομάδα TSM είναι ενθουσιασμένη που θα αναπτύξει νέες μουσικές ευκαιρίες και θα συνεργαστεί στενά με τον γιο του, Μαρκ Γουότς και το Alan Watts Organization για να εκθέσουμε σε νέα ακροατήρια στις παραγωγικές ηχογραφήσεις και την κληρονομιά του» δήλωσε ο Άλεξ Κέλμαν, EVP creative & A&R.

Ο Μαρκ Γουότς, διευθυντής και συνιδρυτής του Alan Watts Organization, δήλωσε: «Η συνεργασία με την υπέροχη ομάδα της Third Side Music εστιάζει στη δημιουργία σχέσεων με μουσικούς και εταιρείες. Θα μας βοηθήσει επίσης να προωθήσουμε συζητήσεις στους τομείς της κινηματογράφησης και της εμπορικής χρήσης. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις επιλογές αυτές».

*Με στοιχεία από deadline.com

Sports in

Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Κααμπί (pic)

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, είναι υποψήφιος για MVP των πρώτων ημιτελικών στο Europa Conference League αλλά και για το καλύτερο γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024