Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το BBC υπερασπίζεται την viral ερώτηση στα BAFTA που έκανε τον Άντριου Σκοτ να αποχωρήσει

Το BBC υπερασπίζεται την viral ερώτηση στα BAFTA που έκανε τον Άντριου Σκοτ να αποχωρήσει

Ένας δημοσιογράφος του BBC στην τελετή της περασμένης εβδομάδας ρώτησε τον ηθοποιό για τη «σκηνή του γυμνού χορού» στο «Saltburn» - πριν ρωτήσει για το πέος του Barry Keoghan.

Το BBC μίλησε επιτέλους για την αμφιλεγόμενη στιγμή στο κόκκινο χαλί των BAFTA της περασμένης εβδομάδας.

Το δίκτυο κατακρίθηκε παγκοσμίως αφού ο δημοσιογράφος Κόλιν Πάτερσον ρώτησε τον Άντριου Σκοτ αν είχε δει τη «σκηνή γυμνού χορού» του Barry Keoghan στο «Saltburn». Ο Σκοτ επιβεβαίωσε ότι το είχε δει, μόνο και μόνο για να ερωτηθεί για το πέος του Keoghan – και αν ήταν αληθινό ή προσθετικό.

Οι χρήστες του X, της πλατφόρμας που παλαιότερα ήταν γνωστή ως Twitter, σημείωσαν ότι το BBC χρησιμοποίησε φράσεις όπως «μπορεί να είχε» και «αν αυτό συνέβη» στη συγγνώμη του – η οποία επίσης δεν περιλάμβανε δήλωση του Πάτερσον

«Πόσο καλά τον γνωρίζετε;» ρώτησε ο Πάτερσον τον Σκοτ, προτού ο ηθοποιός, ο οποίος είναι γκέι, αποχωρήσει.

Η στιγμή εξαπλώθηκε σαν πυρκαγιά, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τη χαρακτηρίζουν «ειλικρινά αηδιαστική» και «αποκρουστική». Οι αντιδράσεις ώθησαν τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα να ασχοληθεί με το περιστατικό την Παρασκευή σε μια δήλωση – η οποία μάλιστα κατακρίθηκε εξίσου.

«Δήλωσε ότι λυπάται αν αυτό συνέβη»

«Η ερώτησή μας προς τον Άντριου Σκοτ είχε σκοπό να γίνει μια ελαφριά συζήτηση γύρω από τη σκηνή και δεν είχε ως στόχο να τον προσβάλλει», εξήγησε το BBC σε γραπτή απάντηση. «Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης του Saltburn, Emerald Fennell, και η Sophie Ellis-Bextor … ρωτήθηκαν επίσης για τη σκηνή».

Το τραγούδι της Ellis-Bextor, «Murder on the Dancefloor», χρησιμοποιήθηκε στη συγκεκριμένη σκηνή.

«Δεχόμαστε, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη ερώτηση που έγινε στον Άντριου Σκοτ ήταν λανθασμένη», πρόσθεσε το BBC. «Αφού μίλησε με τον Άντριου στο χαλί, ο δημοσιογράφος μας αναγνώρισε στον αέρα ότι η ερώτησή του μπορεί να υπερέβη τα όρια και δήλωσε ότι λυπάται αν αυτό συνέβη».

Ενώ ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας υποστήριξε ότι ο Keoghan «ο ίδιος» είχε αναφερθεί προηγουμένως στη σκηνή και ότι ο Σκοτ ρωτήθηκε επειδή το «Saltburn» είχε «πολιτιστικό αντίκτυπο», ο Σκοτ δεν είχε καμία συμμετοχή στην ταινία – οπότε οι επικριτές υποστήριξαν ότι ρωτήθηκε για τη σκηνή μόνο επειδή είναι γκέι.

Οι χρήστες του X, της πλατφόρμας που παλαιότερα ήταν γνωστή ως Twitter, σημείωσαν ότι το BBC χρησιμοποίησε φράσεις όπως «μπορεί να είχε» και «αν αυτό συνέβη» στη συγγνώμη του – η οποία επίσης δεν περιλάμβανε δήλωση του Πάτερσον.

*Mε πληροφορίες από Thehuffpost.com | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Chris Harris | Searchlight

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024