Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αδελφοί Καραμάζοφ στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη βόμβα Τσίπρα, «Έγκλημα χωρίς τιμωρία» για τα Τέμπη

Αδελφοί Καραμάζοφ στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη βόμβα Τσίπρα, «Έγκλημα χωρίς τιμωρία» για τα Τέμπη

«Α, ρε έρμε Κασσελάκη τι όνειρο να ‘βλεπες εχθές το βράδυ;». Ο Τσίπρας πήρε το όπλο του και έκανε Κούγκι τον ΣΥΡΙΖΑ με τα σκάγια να παίρνουν και νέες αριστερές πόρτες. «Α, ρε πρόεδρε» έλεγαν όλοι, για όλους τους λόγους.

Όχι!

Αν χθες δεν υπήρχαν οι καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η Χαριλάου Τρικούπη θα είχε τον πρώτο λόγο στη δημόσια συζήτηση. Όπως εγκαίρως σας ενημέρωσα τελικώς ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε χθες επισήμως πως δεν πρόκειται το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια.

Πρόβλημα

Ποιος είδε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Παύλο Μαρινάκη και τον υπουργό Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη και δεν τους φοβήθηκε. Ανησύχησαν ότι αλλάζει η φυσιογνωμία του … κόμματος! Και τον κατακεραύνωσαν! Όμως ο κ. Ανδρουλάκης φαίνεται πως μάλλον θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με ορισμένους εκ των βουλευτών του – νομίζω πως πρόκειται για τους φίλους του παλιού συνυποψηφίου του κ. Ανδρέα Λοβέρδου – που θέλουν να το ψηφίσουν!

Για την ΠΑΣΠ ρε γαμώτο…

Πάντως η επιλογή του κ. Ανδρουλάκη είναι εύλογη. Πρώτον, διότι δεν θέλει να κάνει το «χατίρι» στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συνεχίζει να … «τσαλαβουτά» στην περιοχή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και δεύτερον, δεν επιθυμεί να … «εξαϋλωθεί» η ΠΑΣΠ στα πανεπιστήμια, διότι ο ίδιος από εκεί ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα. Και γνωρίζει επίσης ότι το τελευταίο διάστημα στις φοιτητικές συνελεύσεις η μειοψηφούσα παράταξη στο ερώτημα της κατάληψης ήταν ΠΑΣΠ. Με πολύ – πολύ περιορισμένες δυνάμεις. Είναι προφανές ότι η φοιτητική παράταξη της Χαριλάου Τρικούπη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα….

Εχει παρελθόν!

Να σας θυμίσω επίσης ότι στο κίνημα που είχε αναπτυχθεί στη διετία 2006 – 2007, ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου αρχικά είχε ταχθεί υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16 του συντάγματος, όμως ήταν τέτοια η μαζικότητα και η διάρκεια του κινήματος, που αναγκάστηκε τελικά να κάνει πίσω. Κι έτσι έκλεισε άδοξα ο τότε πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής την προσπάθεια συνταγματικής νομιμοποίησης των ιδιωτικών πανεπιστημίων!

Γνωμοδοτήσεις

Στην παρούσα φάση πάντως απέναντι από την γνωμοδότηση των συνταγματολόγων κκ Ευάγγελου Βενιζέλου και Βασίλη Σκουρή, υπάρχει η κοινή γνωμοδότηση οκτώ συνταγματολόγων οι οποίοι θεωρούν ότι η προσπάθεια του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι καταφανώς αντισυνταγματική! Κι αυτό είναι ένα πολύ καλό άλλοθι για τον κ. Ανδρουλάκη….

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος

Η κάθοδος του κ. Ανδρέα Λοβέρδου στις επικείμενες ευρωεκλογές έχει ενδιαφέρον. Διότι μου λένε πρώτον, μπορεί να αποσπάσει ένα ορισμένο αριθμό ψήφων που είναι δυσαρεστημένοι από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και ενδεχομένως να μετακινούνταν προς το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, και δεύτερον να αποσπάσει επίσης ένα ορισμένο αριθμό από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που τον είχαν ψηφίσει στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές. Και το ακούω από πολλές μεριές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου θα τον στηρίξει – σε ένα βαθμό φυσικά! Αρα;

Το έγκλημα και η … κουκούλα!

Εν τω μεταξύ η κυβερνητική πλειοψηφία έκλεισε άρον – άρον τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνούσε το έγκλημα των Τεμπών. Κόβοντας και ράβοντας σε μάρτυρες και διαδικασίες … «υφαίνει» με εξαιρετικά χοντροκομμένο τρόπο την «κουκούλα» στην απόδοση των ευθυνών. Όμως επειδή στην προκειμένη περίπτωση έχουμε οικογένειες που ακόμη θρηνούν τα παιδιά τους ή τους συντρόφους τους – και δεν θα πάψουν να θρηνούν – να μου το θυμηθείτε ότι η υπόθεση όχι μόνο δεν θα κλείσει, αλλά θα γυρίσει και μπούμερανγκ σε όσους ενέχονται με κάθε τρόπο! Εχω εμπιστοσύνη στην κυρία Μαρία Καρυστιάνου και όχι μόνο σ΄ αυτή – και όχι μόνη της….

Η επιστολή

Αλλά χθες οφείλω να το ομολογήσω ήταν η ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Οχι μόνο επειδή ήταν η έναρξη του συνεδρίου του και λόγω της εκκωφαντικής παρέμβασης του πρώην προέδρου του κόμματος, του κ. Αλέξη Τσίπρα. Χθες σας ενημέρωσα ότι δεν ήταν γνωστό αν ο κ. Τσίπρας θα συμμετείχε στο συνέδριο και πολλώ δε μάλλον αν θα μιλούσε. Αποκαλύφθηκε τι έκρυβε τελικά η αιδήμονα σιωπή της Λεωφόρου Αμαλίας. Μία επιστολή, η οποία περιλαμβάνει όσα δεν είπε στη διάρκεια των τελευταίων μηνών δημόσια, όπως τον καλούσαν διάφοροι παράγοντες εντός και εκτός της Κουμουνδούρου!

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος

Σίγουρα δεν ήταν καλό μήνυμα κατ΄ αρχήν η αναφορά του στη «Νέα Αριστερά». Επ΄ αυτού ανέλαβε να του απαντήσει ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ζητώντας του να κάνει την αυτοκριτική του από το 2019 μέχρι και το 2023. Ακολούθως δεν έμεινε ικανοποιημένος – αντιθέτως θεώρησε ότι τον αφορούσε! – ο κ. Νίκος Παππάς. Επί της ουσίας το νούμερο δύο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο κ. Νίκος Παππάς

Μου λένε ότι ο κ. Παππάς «στοχοποιήθηκε» από τον κ. Τσίπρα διότι στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την περασμένη Δευτέρα, έπαιξε συμβιβαστικό ρόλο, μεταξύ της πλειοψηφίας των μελών της και της πλευράς του κ. Στέφανου Κασσελάκη – αποσπασιοποιούμενος από την κ. Ολγα Γεροβασίλη και τον κ. Αλέκο Φλαμπουράρη….

Ο κ. Στέφανος Κασσελάκης

Και φυσικά ο βασικός αποδέκτης των διαπιστώσεων του κ. Τσίπρα ήταν ο κ. πρόεδρος του κόμματος κ. Κασσελάκης. Η πρώτη αντίδραση της «προεδρικής φρουράς» ήταν αμήχανη. Εκανε λόγο για «αντιθεσμική κίνηση» και άλλοι θεωρούσαν ότι το κόμμα έχει πρόεδρο και δεν χρειάζεται να πάει σε νέες εσωκομματικές εκλογές και άλλοι υποστήριζαν πως πρέπει να «σηκώσει το γάντι»!

Πάμε!

Τελικώς υπερίσχυσε η δεύτερη επιλογή. Και σε μία ομιλία που υπερέβη σε διάρκεια τις δύο ώρες – μου θύμισε τις εξάωρες ομιλίες του μακαρίτη του Φιντέλ Κάστρο στην Πλατεία της Επανάστασης… – αφού παρουσίασε ολόκληρο το προγραμματικό του πλαίσιο, κρατώ δύο αναφορές. Πρώτον, «δεν με κρατάει κανείς» και δεύτερον, «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»! Ωστόσο έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Κασσελάκης στην ομιλία του δεν φείσθηκε επαίνων και αναφορών στον κ. Τσίπρα, ενώ παράλληλα περιέγραφε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στο κόμμα!

Ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας

Τώρα ο μόνος βέβαιος αντίπαλος του είναι ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας. Ολες οι τελευταίες κινήσεις του και τα όσα διαμείφθηκαν στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, υποδηλώνουν σαφώς ότι ο εργατολόγος θα είναι αντίπαλος στις εσωκομματικές εκλογές. Κοινή διαπίστωση όμως είναι πως δεν θα είναι ο μόνος.

Η κυρία Ολγα Γεροβασίλη;

Ηδη άρχισαν στα πηγαδάκια του συνεδρίου να κυκλοφορούν τα ονόματα της κυρίας Γεροβασίλη και του κ. Σωκράτη Φάμελλου. Σας υπενθυμίζω ότι στις τελευταίες εκλογές για πρόεδρο είχαν ασκηθεί σοβαρές πιέσεις στον κ. Φάμελλο να είναι υποψήφιος. Αλλά ο ίδιος αρνήθηκε τότε….

Τα παίρνει όλα!

Ετσι μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα γίνουν τέσσερις εκλογές – αρχικά η πρόβλεψη ήταν για δύο! Εκλογές των συντονιστικών των Ομάδων Μελών, για την ανάδειξη νέων νομαρχιακών επιτροπών, για την εκλογή νέας κεντρικής επιτροπής και για την εκλογή προέδρου. Βέβαια σ΄ αυτή την περίπτωση ο νικητής τα παίρνει όλα. Κι αυτό σημαίνει ότι αν κερδίσει ο κ. Κασσελάκης θα αλλάξει πλήρως η σύνθεση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και φυσικά της Πολιτικής Γραμματείας!

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024