Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αγρότες στο Σύνταγμα ζητάνε ψωμί, οι φοιτητές δημόσια παιδεία, ο Μητσοτάκης να μην του χαλάσουν τη βιτρίνα

Οι αγρότες στο Σύνταγμα ζητάνε ψωμί, οι φοιτητές δημόσια παιδεία, ο Μητσοτάκης να μην του χαλάσουν τη βιτρίνα

Θέμα επιβίωσης θέτουν οι αγρότες και τα τρακτέρ παρκάρουν Σύνταγμα, συνύπαρξης με τον Μητσοτάκη η πραγματικότητα των πολιτών, συμβίωσης με τον Κασσελάκη η πλειονότητα των Αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευαισθησίες

Σήμερα περίπου 5.000 χαρούμενοι άνθρωποι – αρκετοί εξ αυτών εποχούμενοι με τρακτέρ – θα βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος. Δεν πρόκειται για ένα νέο κύμα … χειμερινού τουρισμού! Όχι σε καμία περίπτωση. Ερχονται από την Θεσσαλία και τους όμορους νομούς της Αττικής για να απευθύνουν «ωσαννά» στον πολυχρονεμένο μας ηγέτη, να βγάλουν καμία selfie με τον … τσολιά στον Αγνωστο Στρατιώτη και να ταΐζουν τα περιστέρια. Τους προέκυψε ως εσωτερική ανάγκη. Μάλιστα το κατάλαβε ακόμη και ο άτεγκτος υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Και το σεβάστηκε! Μεγάλη η χάρη του….

Ωσαννά

Για ποιο λόγο να ψάλλουν το … «ωσανά» οι θεσσαλοί; Διότι μετά από τις καταστροφές του περασμένου Σεπτεμβρίου η περιοχή έχει αποκατασταθεί. Οι πληγέντες, αγρότες και κτηνοτρόφοι, πήραν τις αποζημιώσεις τους. Οι παρακάρλιες εκτάσεις έχουν αποστραγγιστεί και οι αγρότες ξαναβρήκαν τα χωράφια τους. Υπάρχει δηλαδή σ΄ όλη την περιοχή ένα αίσθημα ευεξίας! Κι επειδή γνωρίζουν ότι ο πρωθυπουργός μας, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πόσο κοπίασε για όλα αυτά ήρθαν με τα τρακτέρ τους να τον ευχαριστήσουν! Μην τους πει και αγνώμονες! Αλλοίμονο!

Συναντήσεις

Τώρα το ερώτημα είναι πόσο θα μείνουν στην πλατεία Συντάγματος, που έχει και καλοκαιρία. Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ικανοί να βομβαρδίσουν τα σύννεφα για να βρέξει. Σκέφτηκαν μάλιστα να τοποθετήσουν τα κανόνια στο Λυκαβητό. Αλλά μετά το θεώρησαν υπερβολικό. Λένε πως αύριο Τετάρτη θα πάρουν τα τρακτέρ τους, τα ΙΧ και τα λεωφορεία τους και θα φύγουν – να πάνε στο καλό! Όμως γιατί να μην μείνουν ακόμη μία μέρα, να «συναντηθούν» και με τους φοιτητές – ξέρετε το καθιερωμένο πλέον πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης. Να τα πουν μαζί τους, που έχουν και καιρό. Και να κάνουν μαζί … «βόλτα»….

Θα «βολτάρουν»…

Είναι αλήθεια πως στις 6.30 το απόγευμα που είναι προγραμματισμένη η … «βόλτα» στο κέντρο της Αθήνας – το λένε και συλλαλητήριο κάποιοι κακόπιστοι, σαν δεν ντρέπονται! – θα είναι αρκετός κόσμος συγκεντρωμένος να τους υποδεχτεί. Εργαζόμενοι και φοιτητές φυσικά. Εχει φροντίσει το ΚΚΕ γι΄ αυτό. Αλλά αν μείνουν πχ και την Πέμπτη όλο και κάποιους ακόμη θα συναντήσουν και θα … «βολτάρουν» όλοι μαζί!

Στην καρδιά του…

Πάντως ο κ. Μητσοτάκης τους αγρότες τους έχει στην καρδιά του. Ξυπνάει και κοιμάται μ΄ αυτούς στο μυαλό του – αφού σκέφτεται ο Μήτσος στην Καρδίτσα έκανε καλή σπορά, ο Αργύρης στη Λάρισσα τα άρμεξε τα πρόβατα, γιατί είχε βρέξει κι ανησυχούσε. Τέτοιο ενδιαφέρον! Και την περασμένη εβδομάδα μάλιστα τους έδωσε και λίγα … «ξύσματα» από αυτά που βρήκε στο βαρέλι! Για πασατέμπο…. Και τους εξήγησε βεβαίως ότι μόνο για να αγοράσουν «πασατέμπο», για «φυστίκια δεν έχει. Αργότερα όταν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκη βρει … «κανένα φράγκο» παραπανίσιο, κάτι μπορεί να γίνει. Μέχρι τότε υπομονή για μην ξωκύλουμε ως οικονομία….

Θρίλερ στην Κουμουνδούρου

Κι ενώ ο κ. Μητσοτάκης είναι αντιμέτωπος με τους … «δαίμονες» του, λίγο πιο κάτω από το Μέγαρο Μαξίμου, στην πλατεία Κουμουνδούρου βρίσκεται σε εξέλιξη ένα «θρίλερ» για γερά νεύρα. Το οποίο δεν προλαβαίνει να κόβει εισιτήρια! Εκεί τα παιδιά είναι ζωηρά – σας τόχω ξαναπεί. Ε, και σαν παιδιά ξεσηκώνουν την γειτονιά από τις φωνές. Επειδή για λίγες ημέρες επικρατούσε ησυχία στην περιοχή, δεν ήξεραν πώς να περάσουν την ώρα τους, κι άρχισε το ένα να δέρνει το άλλο. Κι επικράτησε πανζουρλισμός! Οι γείτονες βγήκαν στα μπαλκόνια. Κι άρχισε να μαζεύεται κόσμος. Ως φιλοθεάμον κοινό!

Η κυρία Ρένα Δούρου

Λοιπόν, στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – για να επανέλθω στην πραγματικότητα από τον λογοτεχνικό μου οίστρο – η κατάσταση όντως είχε στοιχεία ενός πολιτικού θρίλερ. Να σκεφτείτε ότι στη συνεδρίαση το μόνο μέλος της ΠΓ που είχε ταχθεί στο πλευρό του προέδρου του κόμματος κ. Στέφανου Κασσελάκη, ήταν η κυρία Ρένα Δούρου – η κυρία Τζάκρη ήταν στις Βρυξέλλες.

Η επιστολή

Η επιστολή του προέδρου, σύμφωνα με το πνεύμα της οποίας η ΠΓ δεν έχει συνεδριάσει για σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία, αλλά συνεδριάζει για ένα ερωτηματολόγιο, πυροδότησε ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Η κυρία Ολγα Γεροβασίλη

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την «σκληρή» πρόταση της κυρίας Ολγας Γεροβασίλη – με την οποία συντάχθηκε και ο κ. Γιάννης Ραγκούσης – σύμφωνα με την οποία πρέπει να γίνει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Τετάρτη και να αναβληθεί το συνέδριο.

Ο κ. Νίκος Παππάς

Στην πλευρά των «σκληρών» ήταν φυσικά και ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος δήλωσε ευθέως ότι «αμφισβητώ τον πρόεδρο» – έθετε δηλαδή θέμα συνεδρίασης της ΚΕ με θέμα πρόταση μομφής προς τον πρόεδρο. Ενώ ως συμβιβαστικός εμφανίστηκε ο κ. Νίκος Παππάς, ο οποίος θεώρησε πως η ρήξη είναι καταστροφή του κόμματος. Η συζήτηση σίγουρα δεν ήταν εύκολη.

Οι ενδιάμεσοι

Σιγά – σιγά όμως άρχισε να διαμορφώνεται ένα συμβιβαστικό μπλοκ μελών του οργάνου, μεταξύ των οποίων ήταν ο κ. Παύλος Πολάκης, ο κ. Νίκος Σκορίνης και ο κ. Παναγιώτης Ρήγας, που απέσπασε τελικώς την πλειοψηφία. Ο κ. Παππάς ήταν αυτός που έγραψε την απάντηση της Πολιτικής Γραμματείας στην επιστολή του κ. Κασσελάκη. Και αποσοβήθηκε – προς το παρόν; – η ρήξη.

Και πάλι

Ετσι σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία, παρόντος του προέδρου του κόμματος κ. Κασσελάκη. Είναι προφανές ότι η κατάσταση είναι οριακή. Δεν έχει αποσοβηθεί ο κίνδυνος της ρήξης. Αν στη σημερινή συζήτηση δεν υπάρξουν αμοιβαίες υπαναχωρήσεις, θα γίνει εξαιρετικά δύσκολη η συνύπαρξη των δύο πλευρών. Η ρήξη θα είναι η μόνη βέβαιη πιθανότητα!

Εχει πλειοψηφία;

Πάντως σε κάθε περίπτωση η πλευρά του κ. Κασσελάκη υποστηρίζει ότι το συνέδριο θα γίνει οπωσδήποτε. Και με κάθε τρόπο. Αρχικά είχε προβλεφθεί πως οι σύνεδροι θα ήταν περίπου 5.500, όμως για διάφορους λόγους, κυρίως οικονομικούς – όπως σας έχω ενημερώσει – δεν αναμένονται να έρθουν περισσότεροι από 3.000 με 3.500 συνέδρους. Η πλευρά του Κασσελάκη θεωρεί ότι διαθέτει την πλειοψηφία. Λένε μάλιστα ότι ο συσχετισμός είναι 60% με 40%. Ετσι λένε. Μένει να επιβεβαιωθεί!

Μετρούσαν βουλευτές…

Ωστόσο το περίφημο ερωτηματολόγιο που αποτέλεσε την θρυαλλίδα των εξελίξεων έχει απαντηθεί – μου λένε – από περίπου 6.000 μέλη. Κι η ομιλία του κ. Κασσελάκη στην εκδήλωση του LSE έδειξε ότι δεν σκοπεύει να οπισθοχωρήσει ούτε βήμα! Πάντως χθες οι δικοί του μετρούσαν τους βουλευτές της επιρροής του και τους «απέναντι». Όμως η μεγάλη πλειοψηφία ήταν σιωπηρή. Η απάντηση της ήταν περίπου «θα δούμε». Περιμένοντας προφανώς τις κομματικές εξελίξεις….

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024