Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να μην αφήσουν την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί σκοπεύουν οι αγρότες, να μην μείνει ούτε ξερό κλαρί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Να μην αφήσουν την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί σκοπεύουν οι αγρότες, να μην μείνει ούτε ξερό κλαρί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Ιδιωτικοποιήσεις και δεξιά στροφή με «νόμο και τάξη» για να γιάνει η δεξιά καρδιά, ετοιμάζει ο Κυριάκος. Καρδιά μου καημένη πώς βαστάς και δεν ραγίζεις μουρμουράνε οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ με τα ερωτηματολόγια του Στέφανου.

Αναμονή

Πως και πως περιμένει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να περάσουν οι μέρες και να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια του υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Πιερρακάκη – να αλλάξει επιτέλους η πολιτική ατζέντα – για να ξαναμαζέψει τους 158 βουλευτές του!

Μόνος

Γιατί έχω και την υποψία πως ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης – μάλλον – δεν θα του κάνει το … χατήρι να ψηφίσει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και έχω την εντύπωση πως επ΄ αυτού θα αξιοποιήσει την γνωμοδότηση, νομίζω οκτώ συνταγματολόγων, που βρίσκονται στο αντίποδα της άποψης του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, σχετικά με την συνταγματικότητα του νομοσχεδίου….

Η κακιά στιγμή…

Στόχος πάντως του κ. Μητσοτάκη είναι να εμφανίσει την αρραγή την … ενότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας! Κι έτσι θα μπορέσει το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου να θεωρήσει την τους 52 βουλευτές που καταψήφισαν ή απείχαν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ως ένα επεισόδιο που παρήλθε! Μία κακιά στιγμή βρε αδερφέ – συμβαίνει σ΄όλες τις οικογένειες….

41%

Βέβαια η «καρδούλα» του το ξέρει! Αλλά πάνω απ΄ όλα ψυχραιμία. Και κυρίως δοθείσης ευκαιρίας θα τονίζεται το 41%. Βγάζοντας το εκλογικό ποσοστά το σύστημα του Μαξίμου θα επιχειρήσει να κρύψει την απώλεια του 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος!

Σε κίνηση

Νομίζω όμως πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Θεωρώ ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η Νέα Δημοκρατία, παρότι στην κυβέρνηση, τέθηκε και αυτή σε … κίνηση!

Αντιστροφή;

Ωστόσο μέχρι τις ευρωεκλογές υπάρχει η χρονική απόσταση των 3,5 μηνών. Ανάλογα με το πως βλέπει κανείς τα πράγματα αυτό το χρονικό διάστημα είναι μεγάλο ή μικρό. Μπορεί όμως να αποδειχθεί μικρό για την αντιστροφή της κατάστασης της Νέας Δημοκρατίας, που θέλει οπωσδήποτε στο εκλογικό αποτέλεσμα να υπάρχει μπροστά ο αριθμός 3 και βάλε!

Επί δεξιά!

Μέχρι τότε έχει όπως προανέφερα έχει την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια και μετά στροφή επί δεξιά! Για να μαζευτεί η ζημιά που έχει γίνει.

Στον κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη

Ηδη τους αγρότες τους ανέθεσε στην ευθύνη του … υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη! Μάλιστα μετά από διαπραγματεύσεις που είχε ο υπουργός με τους εκπροσώπους των αγροτών τελικώς κατέληξαν να εισέλθουν 150 με 180 τρακτέρ από την Θεσσαλία και όμορους προς την Αττική νομού, στην Αθήνα την αύριο και 5.000 αγρότες – οι οποίοι απειλούν ότι θα μείνουν για μέρες στην πλατεία Συντάγματος! Ε, ρε γλέντια!

Συνάντηση;

Μέχρι τις ευρωεκλογές ο κ. Χρυσοχοΐδης θα είναι ο σημαντικότερος υπουργός του. Διότι το δόγμα «law and order» θα είναι και το μοναδικό του εργαλείο. Και την Πέμπτη είναι ακόμη ένα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – και αυτό αρμοδιότητα του κ. Χρυσοχοΐδη. Και πιθανόν οι αγρότες να περιμένουν στο Σύνταγμα τους … φοιτητές για να συναντηθούν μαζί τους! Για ποιο λόγο; Για να τα πουν μεταξύ τους, έχουν καιρό να βρεθούν….

Οικογένεια

Βέβαια οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου έχουν βάλει και την υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής κυρία Σοφία Ζαχαράκη να εκπονήσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο για την στήριξη της οικογένειας, προκειμένου να άρει τις εντυπώσεις που έχουν προκληθεί από το νόμο για τα ομόφυλα!

Αντεπίθεση

Ομως η ουσιαστική χρηματοδότηση του μάλλον θα είναι … peanuts! Απλώς θα κάνει μία ισχυρή επικοινωνιακή αντεπίθεση στο όνομα της οικογένειας για να απωθήσουν οι δεξιοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας τα όσα βίωσαν στη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων. Και φυσικά με το … γνωστό χαμόγελο θα ανακοινώσει στο τέλος του Μαρτίου την αύξηση του κατώτατου μισθού. Αυτά….

Ζήλεψε

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης δεν θέλει να αφήσει τον κ. Μητσοτάκη να … απολαύσει την ήττα του! Ετσι έβαλε μπροστά την δική του. Την ήττα!

Αθώο (;)

Ανάρτησε στο isyriza ένα αθώο (;) ερωτηματολόγιο που απευθύνεται προς τα μέλη του κόμματος. Και μεταξύ των άλλων τι κόμμα θέλουν να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αν πρέπει να αλλάξει η επωνυμία του κόμματος και διάφορα τέτοια. Και … σκίστηκαν οι ουρανοί στα δύο!

Η κυρία Ολγα Γεροβασίλη

Το εναρκτήριο λάκτισμα εγένετο από την αντιπρόεδρο της Βουλής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας κυρία Ολγα Γεροβασίλη. Μου λένε ότι πριν κάνει την σχετική δήλωση συνομίλησε με σημαντικά στελέχη της εποχής κατά την οποία το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ κρατούσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όχι μόνο έκανε πράξη το κυβερνώσα Αριστερά, αλλά διαφύλαξε την ενότητα του κόμματος και το παρέδωσε ως σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση και όχι ως think tank πειραματισμών

Και ο κ. Παν. Ρήγας

Και ζήτησε να συνεδριάσουν η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή. Ακολούθησε η δήλωση του κ. Χρήστου Σπίρτζη, του κ. Νίκου Παππά και η έκπληξη ήταν η δήλωση ή μάλλον η ανάρτηση στο fb σε, σχεδόν, παρόμοιο κλίμα του κ. Πάνου Ρήγα – και τούτο διότι η κ. Ρήγας είναι από αυτούς που έχουν στηρίξει τον ως τώρα τον πρόεδρο!

Εκτάκτως

Αντιθέτως την κίνηση του Κασσελάκη στήριξαν οι κυρίες Θεοδώρα Τζάκρη, Ραλλία Χρηστίδου και Νίνα Κασιμάτη. Μαζεύτηκαν οι υπογραφές για έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας – 17 τον αριθμό – παραδόθηκαν στην γραμματέα του κόμματος, και σήμερα στις 12 το μεσημέρι αρχίζει η συνεδρίαση….

Ερώτημα

Δεν είναι βέβαιο αν ο κ. Κασσελάκης θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση – βρίσκεται στο Λονδίνο σε εκδήλωση του LSE. Λέγεται ότι κάποια από τα μέλη ίσως θέσουν ακόμη και θέμα έκτακτης σύγκλισης της Κεντρικής Επιτροπής με το ερώτημα της διαγραφής του προέδρου!

Αναβολή του συνεδρίου

Η συνεδρίαση θα είναι πολύ δύσκολη και είναι αμφίβολο ακόμη κι αν θα γίνει και το συνέδριο – το οποίο κανονικά αρχίζει την Πέμπτη….

«Στημένη»

Άνθρωποι που είναι κοντά στον πρόεδρο Κασσελάκη μου έλεγαν ότι η κίνησή του ερμηνεύεται ως εξής: ο ίδιος θεωρεί ότι του την έχουν «στημένη» την επομένη των ευρωεκλογών διάφοροι κομματικοί και εξωκομματικοί παράγοντες. Αμφισβητώντας τον συνεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα οδηγηθεί σε ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Και τότε θα ανοίξουν οι διαδικασίες απομάκρυνσης του!

Απρόβλεπτος

Εχοντας αυτό υπόψη – ως απρόβλεπτος! – έφερε την σύγκρουση πριν από τις εκλογές για να τους χρεώσει την ήττα. Ετσι, λένε, δεν θα είναι κανένας αμέτοχος του εκλογικού αποτελέσματος! Κατ΄αυτό τον τρόπο εξηγούν τη νέα κρίση….

Διαμαρτυρίες

Χθες πάντως ο διευθυντής γραφείου του και ο στενότερος συνεργάτης του έγινε αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών, κυρίως από στελέχη του κόμματος που ως τώρα στηρίζουν τον πρόεδρο. Και σίγουρα βρέθηκε σε δύσκολη θέση!

Σύνεδροι

Εν τω μεταξύ χθες και προχθές, το σαββατοκύριακο, οι Ομάδες Μελών του κόμματος είχαν εκλογές. Εξέλεξαν τους αντιπροσώπους για το συνέδριο. Η εικόνα – μετά από τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων – δεν ήταν καθόλου καλή….

Δεν έγιναν

Στις περιοχές περίπου 40 Νομαρχιακών Επιτροπών δεν έγιναν εκλογές, διότι ο αριθμός των συνέδρων ήταν ίδιος με τον αριθμό των υποψηφιοτήτων που εκτέθηκαν. Ετσι αποφασίστηκε όσοι ήταν υποψήφιοι να σταλούν ως σύνεδροι!

Μόνο 30

Εκλογές έγιναν μόνο στις περιοχές που καλύπτουν περίπου 30 Νομαρχιακές Επιτροπές. Κια η συμμετοχή δεν ήταν καθόλου αξιόλογη. Το γεγονός αυτό αν μη τι άλλο υποδηλώνει την απογοήτευση, την κούραση και εν τέλει την απάθεια της κομματικής βάσης….

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε»!

Ετσι οι συγκρούσεις στην κορυφή γίνονται στο έδαφος της απογοήτευσης, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά παρακμιακό κλίμα. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά παλαιού και έμπειρου περί τα κομματικά μέλους της Πολιτικής Γραμματείας «ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε»!

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024