Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Η Ρωσία θέλει να στείλει πυρηνικά στο διάστημα» - H απειλή εθνικής ασφάλειας που έθεσε σε συναγερμό τις ΗΠΑ

«Η Ρωσία θέλει να στείλει πυρηνικά στο διάστημα» – H απειλή εθνικής ασφάλειας που έθεσε σε συναγερμό τις ΗΠΑ

Η προειδοποίηση των Ρεπουμπλικανών για «απειλή για την εθνική ασφάλεια» αφορά τη Ρωσία που θέλει πυρηνικά στο διάστημα

Όλο και περισσότερες πληροφορίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την  «απειλή εθνικής ασφάλειας» που σήμανε συναγερμό στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και η οποία φαίνεται να σχετίζεται με τη Ρωσία.

Το Reuters επικαλέστηκε πηγές του και έγραψε ότι ο συναγερμός αυτός σχετίζεται με τη δραστηριότητα της Ρωσίας στο διάστημα.

Το ABC News έδωσε περαιτέρω πληροφορίες από δικές του πηγές, γράφοντας ότι η προειδοποίηση για «απειλή εθνικής ασφάλειας» αφορά τη Ρωσία που θέλει να τοποθετήσει πυρηνικό όπλο στο διάστημα.

Κατά το ABC, αυτό δεν αφορά τη ρίψη πυρηνικού όπλου στη Γη, αλλά μάλλον την πιθανή χρήση του εναντίον δορυφόρων.

«Είναι πολύ ανησυχητικό και πολύ ευαίσθητο», είπε μια πηγή, η οποία το χαρακτήρισε «μεγάλη υπόθεση»

Αν και δεν ασχολούνται άμεσα με το θέμα, πολλά μέλη του Κογκρέσου έχουν περιγράψει το ζήτημα ως σοβαρό — αλλά τίποτα που θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία στο κοινό.

Ο Τζέικ Σάλιβαν, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, πιέστηκε πολλές φορές από δημοσιογράφους σε μια ενημέρωση στον Λευκό Οίκο σχετικά με το αίτημα των Ρεπουμπλικανών πληροφοριών, αλλά αρνήθηκε να πει συγκεκριμένα εάν η συνάντηση της Πέμπτης θα συζητηθεί αυτή η αναφερόμενη απειλή.

Αρνήθηκε επίσης να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό, πέρα ​​από το να πει ότι, σε γενικές γραμμές, «οι Αμερικανοί κατανοούν ότι υπάρχει μια σειρά από απειλές και προκλήσεις στον κόσμο με τις οποίες αντιμετωπίζουμε καθημερινά», όπως η τρομοκρατία.

Η «απειλή εθνικής ασφάλειας» που προκάλεσε ανησυχία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο βουλευτής Μάικ Τέρνερ, πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η επιτροπή του «έθεσε στη διάθεση όλων των μελών του Κογκρέσου πληροφορίες σχετικά με μια σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια».

«Ζητώ από τον Πρόεδρο Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει όλες τις πληροφορίες που αφορούν αυτή την απειλή, ώστε το Κογκρέσο, η Διοίκηση και οι σύμμαχοί μας να μπορούν να συζητήσουν ανοιχτά τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής», δήλωσε ο Τέρνερ, Ρεπουμπλικάνος από το Οχάιο.

Αν και δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με τη φύση και την προέλευση της απειλής, ΜΜΕ επικαλέστηκαν δικές τους πηγές στο ρεπορτάζ τους, που ανέφερε ότι σχετίζεται με τη Ρωσία.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024