Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μήνυμα Πούτιν προς ΗΠΑ «Ήρθε η ώρα να μας σεβαστείτε και να διαπραγματευτείτε»

Το μήνυμα Πούτιν προς ΗΠΑ «Ήρθε η ώρα να μας σεβαστείτε και να διαπραγματευτείτε»

Σε μια δύωρη συνέντευξη στον Τ. Κάρλσον, ο Ρώσος πρόεδρος έστειλε μηνύματα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, εξηγώντας πως δεν υπάρχει περιθώριο νίκης. Τους κάλεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε συνέντευξη που προβλήθηκε την Πέμπτη ότι η Ρωσία θα πολεμήσει για τα συμφέροντά της, αλλά δεν ενδιαφέρεται να επεκτείνει τον πόλεμό της στην Ουκρανία σε άλλες χώρες, όπως η Πολωνία και η Λετονία. «Μόνο σε μία περίπτωση, (σ.σ. Θα πάμε σε πόλεμο με την Πολωνία) αν η Πολωνία επιτεθεί πρώτη στη Ρωσία. Γιατί; Επειδή δεν έχουμε κανένα συμφέρον για την Πολωνία, τη Λετονία ή οπουδήποτε αλλού. Γιατί να το κάνουμε αυτό; Απλώς δεν έχουμε κανένα συμφέρον».

Ο Πούτιν έκανε το σχόλιο αυτό σε μια συνέντευξη διάρκειας άνω των δύο ωρών με τον Τάκερ Κάρλσον, την πρώτη του συνέντευξη με Αμερικανό δημοσιογράφο εδώ και δύο χρόνια πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο μεγαλύτερος αριθμός μισθοφόρων προέρχεται από την Πολωνία, με τους μισθοφόρους από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεύτερη θέση – Δεν καταλαβαίνω γιατί Αμερικανοί στρατιώτες πρέπει να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Η συνέντευξη διεξήχθη στη Μόσχα την Τρίτη και προβλήθηκε από το tuckercarlson.com. Ο Τάκερ Κάρλσον δεν αποτελεί τυχαία επιλογή. Ήταν ιδιαίτερα αμυντικός, βλέπει με συμπάθεια τον Πούτιν και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως και ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Αντιθέτως, ένας δημοσιογράφος με συναισθήματα πιο κοντά στους Δημοκρατικούς, θα ήταν πιο αυστηρός στις ερωτήσεις του.

O Tucker Carlson είναι συντηρητικός δημοσιογράφος που διατηρεί φιλορωσική γραμμή, στα πλάσια της αμερικανικής alt right.

«Τι δουλειά έχουν αμερικανοί στρατιώτες στην Πολωνία;»

«Δεν καταλαβαίνω γιατί Αμερικανοί στρατιώτες πρέπει να πολεμήσουν στην Ουκρανία», αναρωτήθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον. Εστειλε δε μήνυμα διαπραγμάτευσης, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι η Ρωσία θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για τα συμφέροντά της.

 «Υπάρχουν μισθοφόροι από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο μεγαλύτερος αριθμός μισθοφόρων προέρχεται από την Πολωνία, με τους μισθοφόρους από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεύτερη θέση και τους μισθοφόρους από τη Γεωργία στην τρίτη θέση. Λοιπόν, αν κάποιος έχει την επιθυμία να στείλει τακτικά στρατεύματα, αυτό σίγουρα θα έφερνε την ανθρωπότητα στα πρόθυρα μιας πολύ σοβαρής παγκόσμιας σύγκρουσης. Αυτό είναι προφανές. Το χρειάζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες; Για ποιο λόγο; Χιλιάδες μίλια μακριά από την εθνική σας επικράτεια. Δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε; Έχετε προβλήματα στα σύνορα. Ζητήματα με τη μετανάστευση, θέματα με το εθνικό χρέος. Περισσότερα από 33 τρισεκατομμύρια δολάρια».

«Δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε, πρέπει λοιπόν να πολεμήσετε στην Ουκρανία. Δεν θα ήταν καλύτερα να διαπραγματευτείτε με τη Ρωσία; Κάντε μια συμφωνία. Κατανοώντας ήδη την κατάσταση που αναπτύσσεται σήμερα, συνειδητοποιώντας ότι η Ρωσία θα αγωνιστεί για τα συμφέροντά της μέχρι τέλους. Και συνειδητοποιώντας ότι αυτό είναι ουσιαστικά μια επιστροφή στην κοινή λογική, αρχίστε να σέβεστε τη χώρα μας και τα συμφέροντά της και να αναζητάτε συγκεκριμένες λύσεις. Μου φαίνεται ότι αυτό είναι πολύ πιο έξυπνο και πιο ορθολογικό», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, σε μια συνέντευξη που παρουσιάστηκε γεμάτος αυτοπεποίθηση.

O Βλάντιμιρ Πούτιν προέβη σε νουθεσίες στον δημοσιογράφο σε περισσότερες της μιας περιπτώσεις, τηρώντας μια συνηθισμένη Ρωσική γραμμή πως «οι Δυτικοί δεν μπορούν να αντιληφθούν την Ρωσική ιστορία».

«Δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει ήττα της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης»

Ο Πούτιν μίλησε στα ρωσικά και οι παρατηρήσεις του μεταγλωττίστηκαν στα αγγλικά. Ξεκίνησε με μακροσκελείς παρατηρήσεις για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία, την Πολωνία και άλλες χώρες.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο Πούτιν συμφώνησε στη συνέντευξη του Κάρλσον επειδή η προσέγγιση του πρώην οικοδεσπότη του Fox News «διέφερε από τη μονόπλευρη κάλυψη της σύγκρουσης στην Ουκρανία από πολλά δυτικά ειδησεογραφικά πρακτορεία». «Η ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι αδύνατη και το ΝΑΤΟ πρέπει να αποδεχτεί τα εδαφικά κέρδη της Μόσχας εκεί», λέει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον αμερικανό παρουσιαστή talk show Τάκερ Κάρλσον σε συνέντευξη που μεταδίδεται τώρα.

«Υπήρξε ο θόρυβος και οι κραυγές για την πρόκληση μιας στρατηγικής ήττας στη Ρωσία στο πεδίο της μάχης», λέει ο Πούτιν. «Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι αδύνατο εξ ορισμού. Δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί».

«Αν θέλετε πραγματικά να σταματήσουν οι μάχες, πρέπει να σταματήσετε να προμηθεύετε όπλα»

«Θα σας πω τι λέμε για το θέμα αυτό και τι μεταφέρουμε στην αμερικανική ηγεσία. Αν θέλετε πραγματικά να σταματήσουν οι μάχες, πρέπει να σταματήσετε να προμηθεύετε όπλα», είπε. «Μόλις με ρωτήσατε αν θα έρθει ένας άλλος ηγέτης και θα αλλάξει κάτι; Δεν έχει να κάνει με τον ηγέτη. Δεν έχει να κάνει με την προσωπικότητα ενός συγκεκριμένου προσώπου.
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Β. Πούτιν κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να «συνάψουν συμφωνία» παραχωρώντας ουκρανικά εδάφη στη Ρωσία προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος. «Δεν θα ήταν καλύτερα να διαπραγματευτούμε με τη Ρωσία; Να κάνουμε μια συμφωνία;» ανέφερε.

«Αν ναι, αν έχει επέλθει η συνειδητοποίηση (σ.σ. Στο ΝΑΤΟ), πρέπει να σκεφτούν τι θα κάνουν στη συνέχεια. Είμαστε έτοιμοι για αυτόν τον διάλογο», δήλωσε ο κ. Πούτιν. Απαντώντας στην ερώτηση του Κάρλσον σχετικά με το αν το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να αποδεχθεί τον ρωσικό έλεγχο σε τμήματα της Ουκρανίας, ο κ. Πούτιν είπε: «Ας σκεφτούν πώς να το κάνουν με αξιοπρέπεια. Υπάρχουν επιλογές αν υπάρχει βούληση».

«Το μόνο που έχει σημασία είναι η αποναζιστικοποίηση». Για πρώτη φορά, ο Πούτιν επεκτάθηκε στο τι εννοεί με αυτό. «Αυτό σημαίνει την απαγόρευση κάθε είδους νεοναζιστικών κινημάτων. Πρέπει να απαλλαγούμε από εκείνους τους ανθρώπους που διατηρούν αυτή την έννοια και υποστηρίζουν αυτή την πρακτική και προσπαθούν να τη διατηρήσουν», είπε φωτογραφίζοντας πως ένας από τους όρους για την σύναψη ειρήνης, παραμένει η αντικατάσταση του Ζελένσκι. Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ακόμα πως «τα περί πυρηνικού πολέμου, τα λένε τα Δυτικά ΜΜΕ για να τρομάξουν τους πολίτες τους να υποστηρίξουν την Ουκρανία, εμφανίζοντας την Ρωσία ως τον «κακό»».

Ίσως το πιο κοντινό πράγμα σε χαμόγελο που έχει ποτέ δείξει ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε συνέντευξη.

Για τον αμερικανό δημοδιογράφο Έβαν Γκέρσκοβιτς που κρατείται σε ρωσικές φυλακές ως κατάσκοπος

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι μπορεί να είναι δυνατή η απελευθέρωση του δημοσιογράφου της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος περιμένει να δικαστεί με κατηγορίες για κατασκοπεία, με αντάλλαγμα έναν Ρώσο κρατούμενο. Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε ότι σε αντάλλαγμα, η Μόσχα θα ήθελε η Γερμανία να απελευθερώσει τον Βαντίμ Κρασίκοφ, ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία ενός Τσετσένου αντιφρονούντα το 2019 στο Βερολίνο.

Ο Γκέρσκοβιτς συνελήφθη στις 29 Μαρτίου 2023 στην πόλη Γιεκατερίνμπουργκ των Ουραλίων και κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να αποκτήσει αμυντικά μυστικά. Ο ίδιος και η εφημερίδα του απορρίπτουν κατηγορηματικά τις κατηγορίες και η κυβέρνηση των ΗΠΑ τον έχει χαρακτηρίσει ως άδικα κρατούμενο. «Είμαστε πρόθυμοι να το λύσουμε, αλλά υπάρχουν ορισμένοι όροι που συζητούνται μέσω των διαύλων των ειδικών υπηρεσιών. Πιστεύω ότι μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία», δήλωσε ο Πούτιν, τονίζοντας ότι οι εταίροι της Ρωσίας πρέπει να κάνουν, όπως είπε, αμοιβαία βήματα.

«Έχουν υπάρξει πολλά επιτυχημένα παραδείγματα αυτών των συνομιλιών που στέφθηκαν με επιτυχία. Πιθανώς και αυτή θα στεφθεί με επιτυχία, αλλά πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία», δήλωσε ο Πούτιν. νΗ Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συμφωνήσει στο παρελθόν ανταλλαγές κρατουμένων υψηλού προφίλ – με πιο πρόσφατη τον Δεκέμβριο του 2022, όταν η Μόσχα αντάλλαξε την Μπρίτνεϊ Γκρίνερ, μια Αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ που καταδικάστηκε για αδίκημα ναρκωτικών στη Ρωσία, με τον Ρώσο διακινητή όπλων Βίκτορ Μπουτ. Ο Πούτιν, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Κρασίκοφ, έκανε λόγο για ένα πρόσωπο που «λόγω πατριωτικών αισθημάτων εξουδετέρωσε έναν ληστή σε μια από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024