Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεσολόγγι: «Πού να σκάψουμε;» - Τα μηνύματα Μπάμπη - κρεοπώλη για το κυνήγι θησαυρού και οι περίεργοι θάνατοι

Μεσολόγγι: «Πού να σκάψουμε;» – Τα μηνύματα Μπάμπη – κρεοπώλη για το κυνήγι θησαυρού και οι περίεργοι θάνατοι

Διαγραμμένα μηνύματα που αντάλλασσαν ο Μπάμπης και ο κρεοπώλης για «κυνήγι» θησαυρού παρουσίασε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Νέα πρόσωπα φαίνεται πως μπαίνουν στο στόχαστρο των Αρχών σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στον κάμπο του Μεσολογγίου στις 4 Ιανουαρίου.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» η δράση των συγκεκριμένων προσώπων φέρεται να σχετίζεται τόσο με τον κατηγορούμενο όσο και με το θύμα, αλλά και με τα κυκλώματα αναζήτησης λιρών και αρχαιοκαπηλίας που λυμαίνονται την περιοχή.

Από την πρώτη ανάλυση στα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του φερόμενου ως δράστη οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν στοιχεία που τους παραπέμπουν ευθέως στο παράνομο «κυνήγι» αρχαιοτήτων.

Στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου υπάρχουν πριν από χρόνια περίεργοι θάνατοι που σχετίζονταν με το κυνήγι των κρυμμένων θησαυρών

Μια δραστηριότητα που αποτελεί κοινό μυστικό ότι έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην περιοχή του Μεσολογγίου εδώ και πολλά χρόνια.

Κατά την επεξεργασία από την  ανάκτηση των δεδομένων των κινητών  τηλεφώνων του κατηγορούμενου και του θύματος, οι Αρχές βρήκαν το περιεχόμενο των συζητήσεων τους που σχετίζεται με την αναζήτηση πολύτιμων αντικειμένων, αρχαιοτήτων και χρυσού στην ύπαιθρο.

Σε αυτά τα μηνύματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μπάμπης και ο κρεοπώλης μιλούσαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τουλάχιστον τέσσερα άτομα, εκτός Μεσολογγίου, από Ναύπακτο, Αγρίνιο και Αιτωλικό.

Ο κρεοπώλης φέρεται να συνομιλεί με τα πρόσωπα αυτά για μήνες πριν τη δολοφονία του Μπάμπη.

Αυτά είναι τα διαγραμμένα μηνύματα και συνομιλίες που φέρεται να αντάλλασσαν:

-Που μπορούμε να πάμε για να σκάψουμε;

-Πάμε εκεί… Θα σκάψουμε για να βρούμε.

Το κυνήγι του «χαμένου θησαυρού»

Αντιστοίχως, από την ανάκτηση των δεδομένων στο κινητό κλώνο του  θύματος φαίνεται πως και ο άτυχος νέος συνομιλούσε με τα ίδια πρόσωπα για κυνήγι χαμένου θησαυρού ένα μήνα πριν εντοπιστεί νεκρός.

Στην απολογία του ο κρεοπώλης είχε υποστηρίξει πως ο Μπάμπης έψαχνε να αγοράσει μηχάνημα ανίχνευσης πολύτιμων αντικειμένων. Σε αυτά τα νέα πρόσωπα στρέφουν την προσοχή τους τώρα οι Αρχές και αναμένεται να κληθούν για εξηγήσεις.

Θα ερευνηθεί η σχέση τους με τον κρεοπώλη και το θύμα, αλλά και οι μεταξύ τους συναλλαγές.

Δεν αποκλείεται η βεντάλια της έρευνας να ανοίξει και άλλο, καθώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η ανάλυση και η επεξεργασία των κινητών τηλεφώνων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στο «Τούνελ», δεν αποκλείεται αυτή η δράση παράνομου κυκλώματος αρχαιοκαπήλων στην περιοχή να συσχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη. Ανοιχτό αφήνεται το ενδεχόμενο σε αυτή την περίπτωση να σχηματιστεί και νέα δικογραφία που θα συσχετιστεί με τη δικογραφία της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί για συμπληρωματική απολογία ο κατηγορούμενος.

Το κυνήγι θησαυρού και οι περίεργοι θάνατοι

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή υπάρχουν πριν από χρόνια περίεργοι θάνατοι που σχετίζονταν με το κυνήγι των κρυμμένων θησαυρών.

Στον κάμπο του Ευηνοχωρίου που εντοπίστηκε το πτώμα του Μπάμπη, είχε βρεθεί νεκρός πριν από οκτώ χρόνια ο κτηνοτρόφος Βασίλης Δημαράς, 33 χρόνων, από το Κουτσοχέρι. Ο αγαπητός σε όλο το χωριό νέος, είχε μιλήσει για ραντεβού στο Ευηνοχώρι με κάποιον «παππού», λίγο πριν οι δικοί του τον βρουν πνιγμένο στον ποταμό Εύηνο.

Τα σημειώματα που ανακάλυψε η μητέρα του Βασίλη στο δωμάτιό του φαίνεται να αποκάλυπταν την πηγή του κακού, αφού μιλούσαν το πρώτο για εγκλήματα στον Εύηνο και το δεύτερο για έναν αστυνομικό και για χρηματικό ποσό που πιθανότατα του είχε δοθεί.

Την ίδια τύχη όμως είχε και ο κτηνοτρόφος Κώστας Ζαχαρής, 57 χρόνων, από τον Άγιο Γεώργιο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του αδερφού του, είχε δει τις παρανομίες αρχαιοκαπήλων στην περιοχή που έβοσκε τα πρόβατά του και κάποιοι φρόντισαν να του κλείσουν το στόμα σε χείμαρρο που καταλήγει στον Εύηνο.

Και τις δύο υποθέσεις κανείς δεν ερεύνησε σε βάθος και οδηγήθηκαν στο αρχείο.

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024