Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεσολόγγι: Αποκαλύψεις από την άρση απορρήτου των κλήσεων - Ο κρεοπώλης κάλεσε τον Μπάμπη ενώ τον είχε δολοφονήσει

Μεσολόγγι: Αποκαλύψεις από την άρση απορρήτου των κλήσεων – Ο κρεοπώλης κάλεσε τον Μπάμπη ενώ τον είχε δολοφονήσει

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει τα δύο κινητά του θύματος, του 50χρονου κρεοπώλη και ενός ακόμα ατόμου από την παρέα του Μεσολογγίου

Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα γύρω από τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, καθώς ο προφυλακιστέος κρεοπώλης συνεχίζει να κρατά το στόμα του κλειστό.

Οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το κίνητρο του εγκλήματος, ενώ συνεχίζουν να αναζητούν και την καραμπίνα του θύματος.

Σημειώνεται ότι η ανεύρεση του όπλου είναι σημαντική, διότι θα δείξει στους ειδικούς αν ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε για να στερήσει τη ζωή του 31χρονου.

Τον σκότωσε και τον πήρε τηλέφωνο

Την ίδια ώρα, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών έχουν μπει τα δύο κινητά του θύματος, του 50χρονου κρεοπώλη και ενός ακόμα ατόμου από την παρέα του Μεσολογγίου.

Από την άρση απορρήτου λοιπόν, που έγινε στο κινητό του κρεοπώλη, προέκυψε ένα σημαντικό εύρημα, το οποίο δίνει νέα τροπή στην υπόθεση.

Σημαντικά στοιχεία για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της δολοφονίας συντελούν και τα μηνύματα του κατηγορούμενου

Ο 50χρονος, σύμφωνα με το Star, την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης του Μπάμπη, δηλαδή στις 5 Ιανουαρίου, και ενώ όλοι τον αναζητούσαν, πραγματοποίησε τρεις κλήσεις, από τις 3:30 το μεσημέρι έως τις 3:40.

Η μία ήταν προς λάθος νούμερο, καθώς είχε βάλει ένα επιπλέον ψηφίο και οι άλλες δύο ήταν προς… τον ίδιο τον Μπάμπη.

Τα σενάρια για την κίνηση αυτή είναι δύο: Είτε ο κρεοπώλης πραγματοποίησε τις κλήσεις προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις Αρχές δείχνοντας ενδιαφέρον για τον 31χρονο, είτε επειδή ήθελε να επιβεβαιώσει ότι το κινητό του Μπάμπη είχε απενεργοποιηθεί.

Τονίζεται, πάντως, ότι η συσκευή που είχε το θύμα δεν μπορούσε να απενεργοποιηθεί πατώντας απλά ένα κουμπί, αλλά μόνο με αναγνώριση προσώπου (face id).

Τα διαγραμμένα μηνύματα

Εκτός από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, σημαντικά στοιχεία για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της δολοφονίας συντελούν και τα μηνύματα του κατηγορούμενου.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν καταφέρει να ανακτήσουν αρκετά διαγραμμένα μηνύματα και συνομιλίες τόσο από το κινητό του, όσο και από το κινητό ενός ακόμα προσώπου της παρέας του Μπάμπη, του οποίου η εμπλοκή του στην υπόθεση ερευνάται.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές ανέκτησαν μηνύματα από το κινητό του 50χρονου, στα οποία υπάρχουν αναφορές για αρχαία αντικείμενα και τρόπους διάθεσής τους προς πώληση, ενώ από το κινητό του ατόμου, που ανήκει στην ευρύτερη παρέα του Μεσολογγίου, ανακτήθηκαν διεγραμμένες συνομιλίες με τον κρεοπώλη για αρχαιότητες και παράνομες ανασκαφές.

Μάλιστα, σύμφωνα με το STAR, οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι ακούγοντας τις συγκεκριμένες συνομιλίες, ενώ τους έκανε εντύπωση πώς ένα άτομο τόσο νεαρό σε ηλικία συναναστρεφόταν με έναν 50χρονο και ασχολούνταν με παράνομες ενέργειες.

Οι υποψίες για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου 20 ημέρες είχε γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου του 50χρονου κρεοπώλη. Εκεί εντοπίστηκαν κάποιες ύποπτες συναλλαγές με ποσά που δεν δικαιολογούνταν.

Τότε ξεκίνησε μία έρευνα των αστυνομικών, καθώς φάνηκαν να προκύπτουν ενδείξεις για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, το οποίο δρα στην περιοχή του Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος Μπάμπης Κούτσικος πυροβολήθηκε μία φορά και από κοντινή απόσταση από δεκάβολο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο. Όπως έχει γίνει γνωστό, τα συγκεκριμένου τύπου όπλα χρησιμοποιούνται στο κυνήγι αγριογούρουνου.

Όπως φέρεται να αναφέρει ο ιατροδικαστής στην έκθεσή του, ο 31χρονος Μπάμπης δέχτηκε τα σκάγια του όπλου από μπροστά και ψηλά αριστερά στο στήθος, κοντά στην πλάτη.

Sports in

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη για τη φάση των «32» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από Novasports 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024