Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μεγαλύτερο λάθος των οδηγών ενώ περιμένουν στο φανάρι

Το μεγαλύτερο λάθος των οδηγών ενώ περιμένουν στο φανάρι

Πέρα από τη ζημιά που προκαλείται, υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθεί και ατύχημα

Ήταν και είναι ακόμη συνήθεια πολλών οδηγών, είτε νέων, είτε έμπειρων, ωστόσο ελάχιστοι μπορούν να αντιληφθούν τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στο αυτοκίνητο και φυσικά το μέγεθος του κόστους.

Αν και σε λίγα χρόνια τα αυτόματα Ι.Χ θα αποτελούν πλειοψηφία, έως τότε καλό θα ήταν να είμαστε… τρυφεροί απέναντι στο τρίτο και ίσως βασικότερο πεντάλ του οχήματός μας, που δεν είναι άλλο από τον συμπλέκτη.

Η φθορά του εντείνεται στην άσκοπη χρήση του, η οποία σημειώνεται κατά κόρον ενώ περιμένουμε στο κόκκινο φανάρι, την πράσινη ένδειξη.

Πολλοί το κρατούν πατημένο και ενώ το αυτοκίνητο κινείται

Πολλοί οδηγοί, είτε από άγνοια, είτε από βιασύνη να πατήσουν το γκάζι συνηθίζουν να κρατούν το πόδι τους πατημένο στον συμπλέκτη, με αποτέλεσμα να φθείρεται το ρουλεμάν του το οποίο πιέζει άσκοπα το βολάν.

Υπάρχει πιθανότητα σύγκρουσης

Πέρα από τη ζημιά που προκαλείται, υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθεί και ατύχημα. Αυτό διότι, αφήνοντας κάποια σχέση στο κιβώτιο ενώ είμαστε σταματημένοι, υφίσταται το σενάριο να γλιστρήσει το πόδι μας από τον συμπλέκτη και να σημειωθεί σύγκρουση.

Καλό είναι, λοιπόν, όταν σταματάμε το φανάρι να βγάζουμε την ταχύτητα που έχουμε και στο κιβώτιο και να κρατάμε το αριστερό μας πόδι μακριά από το πεντάλ του συμπλέκτη.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι πολλοί που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία οδηγών, έχουν επίσης την κακή συνήθεια να ακουμπούν το πόδι τους στο συμπλέκτη και όταν το αυτοκίνητο κινείται. Πρόκειται, επίσης, για μια συνήθεια που επίσης φθείρει τον δίσκο του συμπλέκτη και το ρουλεμάν χωρίς να το αντιλαμβάνονται, όπως αναφέρει το carandmotor.gr.

Σημειώνεται ότι μια ζημιά στο σετ του συμπλέκτη είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα, με το κόστος επισκευής να κυμαίνεται μεταξύ 400-500 ευρώ και άνω.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024