Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο κόλπο για την κλοπή αυτοκινήτων η μέθοδος του «κλειστού καθρέφτη»

Νέο κόλπο για την κλοπή αυτοκινήτων η μέθοδος του «κλειστού καθρέφτη»

Πώς ένα σημείωμα στον καθρέφτη μπορεί να κάνει δυνατή την κλοπή υπαρχόντων και αντικειμένων μέσα από τα ΙΧ

Νέο κόλπο για να κλέβουν τους οδηγούς των αυτοκινήτων έχουν βρει επιτήδειοι σε ολόκληρη την Ευρώπη, «χτυπώντας» εκεί που κανείς δεν το περιμένει.

Τη γνωστή πρακτική της απόσπασης προσοχής συνεχίζουν να χρησιμοποιούν οι αετονύχηδες, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να αρπάζουν χωρίς δυσκολία τα προσωπικά αντικείμενα των οδηγών.

Το σημείωμα στον καθρέφτη του ΙΧ και η… απόσπαση της προσοχής

Αυτό που αλλάζει κάθε φορά είναι η μεθοδολογία ή αν προτιμάτε το τρικ που χρησιμοποιούν ώστε ο οδηγός να αναγκαστεί να βγει από το αυτοκίνητο, αφήνοντας εκτεθειμένα αντικείμενα αξίας, όπως ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα πορτοφόλι.

Το νέο κόλπο που έχουν επιστρατεύσει οι κλέφτες είναι το σημείωμα στον καθρέφτη του αυτοκινήτου. Το σημείωμα αυτό τοποθετείται συνήθως στον δεξί καθρέφτη και με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνεται εύκολα αντιληπτό παρά μόνο όταν κάποιος βρεθεί στη θέση του οδηγού.

Καλύπτοντας το κάτοπτρο του καθρέφτη, το σημείωμα αναγκάζει τον οδηγό να βγει από το αυτοκίνητο ώστε να το αφαιρέσει. Την ίδια στιγμή οι αετονύχηδες σπεύδουν να εισβάλουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και να αφαιρέσουν αντικείμενα από αυτό και πριν ο οδηγός αντιληφθεί τι ακριβώς έχει συμβεί έχουν εξαφανιστεί.

Στο ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να οδηγήσει και ένας κλειστός καθρέφτης, καθώς και σε αυτήν την περίπτωση ο οδηγός θα χρειαστεί να βγει από το αυτοκίνητο ώστε να τον ανοίξει και να ξεκινήσει τη διαδρομή του.

Πώς να αποφύγουμε την κλοπή

Ένας εύκολος τρόπος να αποφύγουμε τα δυσάρεστα είναι πριν μπούμε στο αυτοκίνητο να κάνουμε έναν γρήγορο έλεγχο γύρω από αυτό ώστε να βεβαιωθούμε ότι τίποτα το περίεργο ή το ύποπτο δεν έχει συμβεί.

Βέβαια, ακόμα και στην περίπτωση που έχουμε ήδη επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο και διαπιστώσουμε εκ των υστέρων ότι κάτι συμβαίνει, δεν θα πρέπει να το εγκαταλείψουμε, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

Αντιθέτως θα πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας και μόνο όταν έχουμε διανύσει μια αρκετά μεγάλη απόσταση θα πρέπει να επιχειρήσουμε να ανοίξουμε τον καθρέφτη ή να αφαιρέσουμε το οποίο σημείωμα από το αυτοκίνητο.

Απαράβατος κανόνας είναι και η διατήρηση των θυρών κλειδωμένες, πριν ακόμα ξεκινήσει κανείς τη διαδρομή, όσο σύντομη κι αν είναι αυτή, καθώς δεν σπανίζουν τα περιστατικά κλοπής αντικειμένων από αυτοκίνητα που βρίσκονται ακινητοποιημένο σε κάποιο φανάρι ή στην κίνηση.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024