Αίγυπτος: Πυραμίδα στην Γκίζα καλύφθηκε με γρανιτένιους ογκόλιθους – Θύελλα αντιδράσεων
Γρανιτένιοι ογκόλιθοι καλύπτουν τη βάση πυραμίδας στην Αίγυπτο στo πλαίσιo μιας αμφιλεγόμενης ανακαίνισης
Γρανιτένιοι ογκόλιθοι τοποθετούνται για να καλύψουν τη βάση της πυραμίδας Μενκάουρε της Αιγύπτου στη Γκίζα, καθώς πραγματοποιούνται εργασίες ανακαίνισης στο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, προκαλώντας επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Κατά την αρχική κατασκευή της, η πυραμίδα ήταν καλυμμένη με γρανίτη, αλλά με την πάροδο του χρόνου η κάλυψη υπέστη φθορές. Η ανακαίνιση αποσκοπεί στην αποκατάσταση του αρχικού ύφους της κατασκευής με την ανακατασκευή του στρώματος γρανίτη.
«Το δώρο της Αιγύπτου στον κόσμο τον 21ο αιώνα»
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι εργασίες προβλέπεται να διαρκέσουν τρία χρόνια και θα είναι «το δώρο της Αιγύπτου στον κόσμο τον 21ο αιώνα», όπως δήλωσε ο Mostafa Waziri, επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου και της αιγυπτο-ιαπωνικής αποστολής που είναι υπεύθυνη για το έργο.
«Τερατούργημα»
«Τερατούργημα», είναι ένα από στα σχόλια που έχουν γίνει στα social media. Στο διαδίκτυο έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων, που σ’ έναν βαθμό θυμίζει τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει το πρόσφατο τσιμέντωμα της Ακρόπολης.
Σ’ ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Waziri έδειξε εργάτες να τοποθετούν μπλοκ γρανίτη στη βάση της πυραμίδας, η οποία βρίσκεται δίπλα στη Σφίγγα και στις μεγαλύτερες πυραμίδες του Χεφρήνου και του Χέοπα στη Γκίζα. Κάτω από το βίντεο, δεκάδες αναστατωμένοι άνθρωποι άφησαν σχόλια που επικρίνουν το έργο.

Πολλοί κρίνουν ως άκρως αντιαισθητικό το αποτέλεσμα της ανακαίνισης
Το θέμα της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Αίγυπτο -η οποία αντλεί το 10% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της από τον τουρισμό- αποτελεί συχνά αντικείμενο έντονης συζήτησης.
- Κρατικοδίαιτη αριστεία
- Τρομερές στιγμές στο φινάλε του Πορτογαλία – Κροατία: Η αφιέρωση στον Ζότα, η ατάκα του CR7 για το μέλλον και η τελευταία αγκαλιά Ρονάλντο – Μόντριτς (vids)
- Προπόνηση: Τα 10 λάθη που κάνουμε στο γυμναστήριο
- Ηλιοφάνεια και στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά από το απόγευμα
- Τομ Μορέλο: Είναι μια πολύ, πολύ επικίνδυνη εποχή για την Αμερική
- Σχέση: Εσύ κοιμάσαι και η ευτυχία σου δουλεύει
- Η «υπόθεση με το σαλάμι» ανοίγει μέτωπο μεταξύ Wall Street και Finra
- Δύσκολος ο εμπορικός πόλεμος ΕΕ – Κίνας εν μέσω καύσωνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)






















































![Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/tibet-315x220.jpg)







![ΗΠΑ: Μέρος της σκηνής κατέρρευσε κατά την διάρκεια προβών για την γιορτή της 4ης Ιουλίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/250-kai-simera-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442