Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αίγυπτος: Πυραμίδα στην Γκίζα καλύφθηκε με γρανιτένιους ογκόλιθους - Θύελλα αντιδράσεων

Αίγυπτος: Πυραμίδα στην Γκίζα καλύφθηκε με γρανιτένιους ογκόλιθους – Θύελλα αντιδράσεων

Γρανιτένιοι ογκόλιθοι καλύπτουν τη βάση πυραμίδας στην Αίγυπτο στo πλαίσιo μιας αμφιλεγόμενης ανακαίνισης

Γρανιτένιοι ογκόλιθοι τοποθετούνται για να καλύψουν τη βάση της πυραμίδας Μενκάουρε της Αιγύπτου στη Γκίζα, καθώς πραγματοποιούνται εργασίες ανακαίνισης στο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, προκαλώντας επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά την αρχική κατασκευή της, η πυραμίδα ήταν καλυμμένη με γρανίτη, αλλά με την πάροδο του χρόνου η κάλυψη υπέστη φθορές. Η ανακαίνιση αποσκοπεί στην αποκατάσταση του αρχικού ύφους της κατασκευής με την ανακατασκευή του στρώματος γρανίτη.

«Το δώρο της Αιγύπτου στον κόσμο τον 21ο αιώνα»

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι εργασίες προβλέπεται να διαρκέσουν τρία χρόνια και θα είναι «το δώρο της Αιγύπτου στον κόσμο τον 21ο αιώνα», όπως δήλωσε ο Mostafa Waziri, επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου και της αιγυπτο-ιαπωνικής αποστολής που είναι υπεύθυνη για το έργο.

«Τερατούργημα»

«Τερατούργημα», είναι ένα από στα σχόλια που έχουν γίνει στα social media. Στο διαδίκτυο έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων, που σ’ έναν βαθμό θυμίζει τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει το πρόσφατο τσιμέντωμα της Ακρόπολης.

Σ’ ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Waziri έδειξε εργάτες να τοποθετούν μπλοκ γρανίτη στη βάση της πυραμίδας, η οποία βρίσκεται δίπλα στη Σφίγγα και στις μεγαλύτερες πυραμίδες του Χεφρήνου και του Χέοπα στη Γκίζα. Κάτω από το βίντεο, δεκάδες αναστατωμένοι άνθρωποι άφησαν σχόλια που επικρίνουν το έργο.

Πολλοί κρίνουν ως άκρως αντιαισθητικό το αποτέλεσμα της ανακαίνισης

Το θέμα της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Αίγυπτο -η οποία αντλεί το 10% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της από τον τουρισμό- αποτελεί συχνά αντικείμενο έντονης συζήτησης.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024