Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γουίλ Φέρελ έκανε ταινία για να στηρίξει την τρανς φίλη του μετά το coming out της

Ο Γουίλ Φέρελ έκανε ταινία για να στηρίξει την τρανς φίλη του μετά το coming out της

Στόχος του διάσημου κωμικού Γουίλ Φέρελ, ήταν να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ που θα μπορούσε να βοηθήσει τα cis άτομα να κατανοήσουν καλύτερα τα αγαπημένα τους τρανς πρόσωπα.

Όταν η επί 30 χρόνια καλύτερη φίλη του Γουίλ Φέρελ αποκάλυψε ότι είναι τρανς, ο ηθοποιός δήλωσε ότι είχε «μηδενική γνώση» για την κοινότητα. Τώρα, οι δύο τους έκαναν μαζί ένα ντοκιμαντέρ για να παρουσιάσουν το ταξίδι τους προς την εκμάθηση.

«Όλοι μας ήμασταν εξαιρετικά υποστηρικτικοί και εκφράσαμε την αγάπη μας, αλλά αυτό έθιξε κατά κάποιο τρόπο ζητήματα όπως, πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε; Τι θέλεις να κάνουμε;»

Ο Φέρελ γνώρισε την Harper Steele όταν οι δυο τους δούλευαν στο Saturday Night Live, για το οποίο η Steele ήταν σεναριογράφος από το 1995 έως το 2008. Το 2022 αποκάλυψε ότι είναι τρανς, κάτι που, όπως είπε ο Φερέλ, αρχικά τον «εξέπληξε». Τα γνωστικά του ελλείμματα τον οδήγησαν στο να αναζητήσει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να υποστηρίξει τη Harper Steele,  δήλωσε στο Variety στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance.

View this post on Instagram

A post shared by Variety (@variety)

«Το νέο κεφάλαιο στη σχέση τους»

«Ήμασταν όλοι, φυσικά, συγκινημένοι όταν ακούσαμε τα νέα αλλά και εκπλαγήκαμε», είπε. «Όλοι μας ήμασταν εξαιρετικά υποστηρικτικοί και εκφράσαμε την αγάπη μας, αλλά αυτό έθιξε κατά κάποιο τρόπο ζητήματα όπως, πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε; Τι θέλεις να κάνουμε;».

«Αφηγείται την ιστορία του cis φίλου ενός τρανς ατόμου, που πρέπει να αλλάξει ο ίδιος»

Οι δυο τους αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα οδοιπορικό σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου «να διαχειριστούν αυτό το νέο στάδιο της σχέσης τους». Το ταξίδι τους κινηματογραφήθηκε στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ Will & Harper, το οποίο κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ.

Η περίληψη έχει ως εξής: «Σε αυτή την οικεία απεικόνιση της φιλίας, της μετάβασης και της Αμερικής, ο Γουίλ Φέρελ και η επί τριάντα χρόνια κολλητή του αποφασίζουν να κάνουν ένα οδοιπορικό σε όλη τη χώρα για να εξερευνήσουν αυτό το νέο κεφάλαιο στη σχέση τους».

Η ιστορία ενός cis φίλου

Ο Φερέλ συνέχισε να λέει ότι στόχος του ήταν να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ που θα μπορούσε να δείξει σε ένα cisgender άτομο πώς είναι να βγαίνεις έξω και να κάνεις μετάβαση, κάτι που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα τα αγαπημένα τους  τρανς πρόσωπα.

«Είχα γνωρίσει τρανς ανθρώπους, αλλά δεν είχα κανέναν προσωπικά στη ζωή μου», εξήγησε. «Οπότε όλα αυτά ήταν καινούργια πράγματα για μένα, γι’ αυτό και νομίζω ότι αυτή η ταινία είναι τόσο συναρπαστική για εμάς που την βγάζουμε κατά κάποιο τρόπο προς τα έξω στον κόσμο. Είναι μια ευκαιρία για όλους εμάς στην κοινότητα των cis να μπορούμε να κάνουμε ερωτήσεις, αλλά και απλά να ακούσουμε και να είμαστε εκεί ως φίλοι για να συζητήσουμε αυτό το ταξίδι».

Η Steele πρόσθεσε: «Αφηγείται την ιστορία του cis φίλου ενός τρανς ατόμου, που πρέπει να αλλάξει ο ίδιος».

*Mε πληροφορίες από: The Advocate | Ο Γουίλ Φέρελ και η Harper Steele στο «Will & Harper» | Sundance Institute

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024