Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συγκλονισμένο το Σικάγο από το άγριο μακελειό - Πατέρας σκότωσε τη γυναίκα και τις τρεις κόρες του

Συγκλονισμένο το Σικάγο από το άγριο μακελειό – Πατέρας σκότωσε τη γυναίκα και τις τρεις κόρες του

Ένας άνδρας κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει μία μαζική σφαγή σε σπίτι στο Σικάγο.

Την οικογένειά του ξεκλήρισε ένας πατέρας πέντε παιδιών, καθώς φέρεται σκότωσε πυροβολώντας τη σύζυγό του και τις τρεις ενήλικες κόρες του μέσα στο σπίτι της οικογένειας σε προάστιο του Σικάγο το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι τέσσερις γυναίκες τραυματίστηκαν θανάσιμα σε ένα περιστατικό, το οποίο οι αξιωματούχοι περιέγραψαν ως «πυροβολισμούς που σχετίζονται με οικογενειακό συμβάν» μέσα σε ένα σπίτι στην 173η οδό στο λίγο πριν από τις 11:30 π.μ., σύμφωνα με τη δημόσια ασφάλεια του Τίνλεϊ Παρκ και το ABC 7 Chicago.

Ένας άνδρας που βρισκόταν μέσα στο σπίτι φέρεται να κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει τη μαζική σφαγή και τέθηκε υπό κράτηση επί τόπου, σύμφωνα με τους αστυνομικούς και την κλήση που περιήλθε στην κατοχή του WGN News.

«Μια μητέρα και οι τρεις κόρες της χάθηκαν, δολοφονήθηκαν σε μια πράξη παράλογης τραγωδίας. Αυτή είναι μια δύσκολη μέρα και μια έντονη υπενθύμιση του πόσο γρήγορα μπορεί να κλιμακωθεί η ενδοοικογενειακή βία»

«Ένας άνδρας δήλωσε ότι η σύζυγός του πυροβολήθηκε. Η γραμμή αποσυνδέθηκε. Δεν ήταν πραγματικά συνεργάσιμος», δήλωσε ο διαχειριστής της κλήσης.

Ο διαχειριστής αποκάλεσε αργότερα τη σκηνή «σφαγή» όταν ζήτησε περισσότερες μονάδες της αστυνομίας στο σημείο.

Τι εντόπισαν όταν έφτασαν οι αστυνομικοί

Όπως αναφέρει η New York Post, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, βρήκαν τα πτώματα των τεσσάρων γυναικών που αναγνωρίστηκαν από τον ιατροδικαστή της κομητείας Κουκ ως Ματζέντα Κασέμ, 59 ετών, Χαλέμα Κασέμ, 25 ετών, Ζαχία Κασέμ, 25 ετών και Χανάν Κασέμ, 24 ετών. Όλα τα θύματα έφεραν τραύματα από πυροβολισμούς.

Ο σύζυγος και πατέρας των δολοφονημένων γυναικών, ο οποίος δεν αναγνωρίστηκε, τέθηκε υπό κράτηση αφού βρέθηκε ένα όπλο στον τόπο του εγκλήματος, δήλωσαν οι Αρχές σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

«Σοκαριστική είδηση»

Ένας γείτονας που γνώριζε την οικογένεια, η οποία αποτελούνταν από το αντρόγυνο, τις τρεις ενήλικες κόρες και τους δύο ενήλικους γιους, δήλωσε ότι η είδηση του φρικτού εγκλήματος ήταν «σοκαριστική» για να ξυπνήσει το πρωί της Κυριακής, δεδομένου ότι τα θύματα και ο φερόμενος ως δολοφόνος ήταν «μια τόσο καλή οικογένεια που είχε λαμπρό μέλλον».

«Η κόρη μου τους γνωρίζει», δήλωσε η Σάρλοτ Βάιτκους στο ABC 7. «Πήγαινε στο σχολείο με τον μεγαλύτερο γιο και απασχολούσε τις δίδυμες αδελφές. Πάντα μιλούσε για το πώς ήταν όλοι τους πολύ έξυπνοι και είχαν πολύ υψηλούς στόχους στη ζωή».

Μερικά από τα παιδιά είχαν όνειρα να γίνουν φαρμακοποιοί ή γιατροί, πρόσθεσε.

Δεν υπήρχαν προηγούμενες κλήσεις στην αστυνομία για το σπίτι, δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής, Πατ Καρ.

Οι δολοφονίες ήταν το πιο θανατηφόρο περιστατικό που έπληξε το Τίνλεϊ Παρκ, στο προάστιο νοτιοδυτικά του Σικάγο, εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

Η περιοχή ψηφίστηκε από το 24/7 Wall Street ως μία από τις ασφαλέστερες κοινότητες της Αμερικής το 2020.

Ωστόσο, ο Καρ τόνισε ότι δεν υπήρχε καμία απειλή για το κοινό. «Αυτό ήταν απομονωμένο στο σπίτι», δήλωσε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου για τους πυροβολισμούς.  «Η σκηνή είναι ασφαλής. Υπάρχει μόνο ένας ύποπτος αυτή τη στιγμή».

«Έντονη υπενθύμιση του πόσο γρήγορα μπορεί να κλιμακωθεί η ενδοοικογενειακή βία»

Ο δήμαρχος της περιοχής χαρακτήρισε τη σφαγή μία «έντονη υπενθύμιση του πόσο γρήγορα μπορεί να κλιμακωθεί η ενδοοικογενειακή βία». «Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν πόσο βαθιά θλιμμένος είμαι για αυτή τη φρικτή τραγωδία», δήλωσε ο δήμαρχος Μάικλ Γκλοτζ.

«Μια μητέρα και οι τρεις κόρες της χάθηκαν, δολοφονήθηκαν σε μια πράξη παράλογης τραγωδίας. Αυτή είναι μια δύσκολη μέρα και μια έντονη υπενθύμιση του πόσο γρήγορα μπορεί να κλιμακωθεί η ενδοοικογενειακή βία», προσέθεσε.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024