Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χούθι: Ισχυρίζονται πως χτύπησαν αμερικάνικο πλοίο - Διαψεύδουν οι ΗΠΑ

Χούθι: Ισχυρίζονται πως χτύπησαν αμερικάνικο πλοίο – Διαψεύδουν οι ΗΠΑ

Το πολεμικό ναυτικό που ελέγχεται από την Ανσάρ Αλλάχ ανακοίνωσε πως χτύπησε το πλοίο OCEAN JAZZ και εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία δηλώνουν πως καμία επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη.

Οι πύραυλοι του Πολεμικού Ναυτικού της Υεμένης (Ανσάρ Αλλάχ/Χούθι) έπληξαν το αμερικανικό φορτηγό πλοίο (OCEAN JAZZ) στον Κόλπο του Άντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η επίθεση σημείώθηκε «Προς υποστήριξη του καταπιεσμένου παλαιστινιακού λαού και ως απάντηση στην αμερικανοβρετανική επίθεση κατά της χώρας μας, οι ναυτικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης, με τη βοήθεια του Αλλάχ, πραγματοποίησαν στρατιωτική επιχείρηση με στόχο ένα αμερικανικό στρατιωτικό φορτηγό πλοίο (Ocean Jazz) στον Κόλπο του Άντεν χρησιμοποιώντας κατάλληλους ναυτικούς πυραύλους».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να λαμβάνουν όλα τα αμυντικά και επιθετικά μέτρα στο πλαίσιο του δικαιώματος υπεράσπισης της αγαπημένης Υεμένης»

Στην ανακοίνωση που διάβασε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Υεμένης, στρατηγός Γιαχία Σαρία αναφέρθηκε πως «Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης διαβεβαιώνουν ότι τα αντίποινα κατά των αμερικανικών και βρετανικών επιθέσεων είναι αναπόφευκτα και οποιαδήποτε νέα επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη και ατιμώρητη».

O εκπρόσωπος τύπου της Ανσάρ Αλλάχ (Χούθι) στρατηγός Γιαχία Σαρί.

Ο εκπρόσωπος τύπου επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Υεμένης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους «να εμποδίσουν τα ισραηλινά πλοία να προσεγγίσουν τα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης μέχρι να σταματήσει η επίθεση και να αρθεί ο αποκλεισμός του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης συνεχίζουν να λαμβάνουν όλα τα αμυντικά και επιθετικά μέτρα στο πλαίσιο του δικαιώματος υπεράσπισης της αγαπημένης Υεμένης, τονίζοντας την υποστηρικτική στάση της Υεμένης για την Παλαιστίνη».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης συνεχίζουν να απαντούν σε οποιαδήποτε αμερικανική ή βρετανική επίθεση κατά της χώρας μας, στοχεύοντας όλες τις πηγές απειλής στην Ερυθρά Θάλασσα και την Αραβική Θάλασσα», τόνισε ο στρατηγός Σαρί. Οι ΗΠΑ, το State Department ή το CENTCOM δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη το χτύπημα.

Τι γνωρίζουμε για το πλοίο

Το πλοίο έχει ιστορικό μεταφοράς αμερικανικών στρατιωτικών φορτίων σε όλο τον κόσμο, αλλά περισσότερο για τον αμερικανικό στρατό.

Το Ocean Jazz διαχειρίζεται από την US Ocean LLC, η οποία παρέχει «παγκόσμιες λύσεις μεταφοράς και εφοδιαστικής για στρατιωτικά φορτία των ΗΠΑ, ανθρωπιστική βοήθεια, φορτία χύδην και έργα».Το Ocean Jazz έχει ναυλωθεί στο παρελθόν από τη Στρατιωτική Διοίκηση Μεταφορών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Η MSC διαχειρίζεται μη πολεμικά πλοία με πολιτικό πλήρωμα που παρέχουν υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο πέμπτος στόλος των ΗΠΑ στο παραπάνω tweet διέψευσε το χτύπημα κατά του πλοίου και ενημέρωσε πως βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το πλοίο.

Sports in

Το κλάμα του αρχηγού της Εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, οι συμπαίκτες του και το Παρίσι (pics)

«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή. Μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν είδα για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη μου, ένιωσα τόσο έντονα που έβαλα τα κλάματα.»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024