Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Η απόδραση των… 12» του Μπαρτζώκα, ο Ναν και οι… Ντιφαλάδες του Μποντιρόγκα

«Η απόδραση των… 12» του Μπαρτζώκα, ο Ναν και οι… Ντιφαλάδες του Μποντιρόγκα

Το απόλυτο του Game 5 που επιβεβαιώθηκε με… τρομακτικό τρόπο στο ΟΑΚΑ και ο Ολυμπιακός που πρέπει να μιμηθεί τον Πελέ και τον Αρντίλες

Η Ευρωλίγκα του Μποντιρόγκα επιλέγει με… χειρουργική ακρίβεια τους «εκλεκτούς» της. Όπως και έχει επιλέξει στις… αποστολές διαιτητών να μην αφήσει τίποτα στην τύχη. Όσοι έχουν παρακολουθήσει τις σειρές, ειδικά των ελληνικών ομάδων καταλαβαίνουν. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σήμερα στην Βαρκελώνη αναγκασμένος να παίξει το 5ο ματς της σειράς παρότι θα έπρεπε ήδη να έχει κλείσει τα εισιτήρια για το Βερολίνο και να προετοιμάζεται για τον ημιτελικό με την Ρεάλ.

Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα και ο Παούλιους Μοτεγιούνας τα κανόνισαν έτσι.

Ο Ολυμπιακός βλέπετε δεν είναι στους «εκλεκτούς» τους. Στον Ολυμπιακό έστειλαν για το καθοριστικό τρίτο ματς της σειράς στο ΣΕΦ αυτόν τον ανεκδιήγητο Ντιφαλά για να… πυροβολήσει σε νεκρό χρόνο. Και να κάνει το 1-2 παρέα με τους άλλους δύο «γκρίζους» της παρέας που οδήγησαν με τα σφυρίγματα τους στην παράταση και στο τέλος… έβαλαν και το νικητήριο καλάθι της Μπαρτσελόνα.

Μια απλή σύγκριση θα σας πείσει. Δείτε, όσοι δεν το έχετε δει δείτε το είναι συλλεκτικό, τι συνέβη χθες στο ΟΑΚΑ. Πως ο ΠΑΟ νίκησε την Μακάμπι και πήρε την πρόκριση για το Φάιναλ-4 του Βερολίνου μετά από 12 χρόνια. Την επίδειξη δύναμης που έκαναν οι πράσινοι… ισοπεδώνοντας τους Ισραηλινούς. Με τον Ντιφαλά ξανά στο διαιτητικό τρίο συνεχίζοντας το… έργο που ξεκίνησε στο ΣΕΦ.

Πέρασε άδικα θα πει κανείς ο ΠΑΟ στο Φάιναλ-4; Τι σημασία έχει θα απαντήσω. Σημασία έχει πως στο ΟΑΚΑ οι «γκρι» όχι απλά δεν σκέφτονται να αδικήσουν τους «πράσινους» αλλά δίνουν και μπόνους βολών επειδή οι απέναντι… αναπνέουν. Ένα ματς – σεμινάριο, για το «εδώ μέσα δεν κερδίζετε ούτε με… Merkava (σ.σ. ισραηλινά άρματα μάχης). Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί στο ΣΕΦ κανείς διαιτητής της Ευρωλίγκας του Μποντιρόγκα δεν σέβεται τον Ολυμπιακό για το 50-50 και στο ΟΑΚΑ ακόμη και σήμερα βαράνε βολές; Ρητορικά τα ερωτήματα, καθώς οι απαντήσεις είναι γνωστές.

Όπως και να έχει ο ΠΑΟ έφτιαξε μια ομάδα από την αρχή, πλήρωσε του κόσμου τα εκατομμύρια με το δεύτερο μπατζετ της Ευρωλίγκας πίσω από την Ρεάλ και πέτυχε τον στόχο του. Με κίνηση-ματ, αυτή στα τέλη του Σεπτέμβρη. Το λάθος του Ολυμπιακού έγινε κέρδος του ΠΑΟ. Ο Κέντρικ Ναν είναι το κεντρικό πρόσωπο των πρασίνων, ο παίκτης που άλλαξε τα δεδομένα και ανέβασε τον ΠΑΟ σε επίπεδο Φάιναλ-4. Ο ηγέτης του. Χωρίς αυτόν; Ούτε 8αδα δεν θα έφταναν. Ο Ολυμπιακός που ασχολιόταν μαζί του όλο το καλοκαίρι τον άφησε να πάει στους… απέναντι. Και ότι και να γίνει στην συνέχεια, ήταν μια λάθος επιλογή. Και επειδή ένας Ναν του λείπει, και γιατί (κυρίως) πήγε στον μεγάλο αντίπαλο.

Συμβαίνουν αυτά βεβαίως στον αθλητισμό. Αυτά που δεν πρέπει να συμβαίνουν είναι οι αλλοιώσεις αγώνων από τους Ντιφαλάδες του Μποντιρόγκα.

Με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει απόψε στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» σαν… πρόβατο στην σφαγή. Μακάρι να πέσω 100% έξω και απόψε να γράψει ιστορία η ομάδα του Μπαρτζώκα. Να μπορέσει να τους νικήσει όλους και να αποδράσει από την Βαρκελώνη με το διπλό που θα τον στείλει στο τρίτο σερί Φάιναλ-4.

Για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί θαρρώ να μιμηθεί τον… Πελέ και τον Αρντίλες στην περίφημη ταινία «η απόδραση των 11» τότε που στην Χιτλερική Γερμανία κατάφερε να νικήσει τους Γερμανούς και τους… Ντιφαλάδες που σφύριζαν. Μέχρι και χθες στο 5ο ματς στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας κερδίζει πάντα ο γηπεδούχος. 19 στα 19, με τον Ολυμπιακό να επιχειρεί να το κάνει και αυτό. Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα έχει κάνει θαύματα και θαύματα. Αν το κάνει και αυτό…

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024