Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Τερμάτισαν την έρευνα διάσωσης για τους Navy SEALs που χάθηκαν σε επιδρομή σε ιρανικό πλοίο

ΗΠΑ: Τερμάτισαν την έρευνα διάσωσης για τους Navy SEALs που χάθηκαν σε επιδρομή σε ιρανικό πλοίο

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, όπως οι navy SEALs επιβιβάζονταν στο πλοίο, ο ένας έπεσε στην θάλασσα και ο άλλος βούτηξε να τον σώσει, με αποτέλεσμα να χαθούν και οι δύο.

Οι 10ήμερες έρευνες για τη διάσωση δύο βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού που χάθηκαν στην Αραβική Θάλασσα κατά τη διάρκεια αποστολής τους να επιβιβαστούν σε πλοίο και να κατασχέσουν όπλα ιρανικής κατασκευής τερματίστηκαν και οι ναύτες θεωρούνται πλέον νεκροί, ανακοίνωσε την Κυριακή ο αμερικανικός στρατός.

Κατά την επιδρομή, κατέσχεσαν μια σειρά από όπλα, συμπεριλαμβανομένων εξαρτημάτων πυραύλων κρουζ και βαλλιστικών πυραύλων, όπως συσκευές προώθησης και καθοδήγησης και κεφαλές, καθώς και εξαρτήματα αεράμυνας, ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση

Οι αδιάβροχες κάμερες των συναδέλφων τους που πιθανόν να έδειχναν πως συνέβη το δυστύχημα, δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα

Σε ανακοίνωσή της, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανέφερε ότι η έρευνα έχει πλέον μετατραπεί σε προσπάθεια ανάκτησης. Τα ονόματα των βατραχανθρώπων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα καθώς συνεχίζονται οι ειδοποιήσεις των οικογενειών.

Η διαδικασία έρευνας και διάσωσης και η ανακοίνωση τερματισμού των ερευνών

Πλοία και αεροσκάφη από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ισπανία ερευνούσαν συνεχώς περισσότερα από 21.000 τετραγωνικά μίλια, ανέφερε ο στρατός, με τη βοήθεια του Κέντρου Αριθμητικής Μετεωρολογίας και Ωκεανογραφίας του Στόλου, της Διοίκησης Ατλαντικού της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο – Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας Σκριπς και του Γραφείου Ναυτικής Έρευνας.

«Θρηνούμε την απώλεια των δύο πολεμιστών του Ειδικού Ναυτικού μας και θα τιμούμε για πάντα τη θυσία και το παράδειγμά τους», δήλωσε ο στρατηγός Έρικ Κουρίλα, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ. «Οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες των SEALs, τους φίλους τους, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και ολόκληρη την κοινότητα των Ειδικών Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Navy SEALs σε άσκηση ετοιμότητας.

Λεπτομέρειες για το δυστύχημα

Σύμφωνα με αξιωματούχους, η επιδρομή της 11ης Ιανουαρίου είχε ως στόχο ένα πλοίο χωρίς σημαία που μετέφερε παράνομα όπλα ιρανικής κατασκευής στους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι καθώς η ομάδα επιβιβαζόταν στο πλοίο, ένας από τους SEALs βυθίστηκε στη ανταριασμένη θάλασσα και ένας συνάδελφός του μπήκε μέσα για να προσπαθήσει να τον σώσει. Οι κομάντος είχαν ξεκινήσει από το USS Lewis B. Puller, μια κινητή θαλάσσια βάση και υποστηρίχθηκαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα. Φορτώθηκαν σε μικρά σκάφη μάχης ειδικών επιχειρήσεων που οδηγούσε πλήρωμα του ναυτικού ειδικού πολέμου για να φτάσουν στο σκάφος.

Κατά την επιδρομή κατέσχεσαν μια σειρά από ιρανικής κατασκευής οπλισμό, συμπεριλαμβανομένων εξαρτημάτων πυραύλων κρουζ και βαλλιστικών πυραύλων, όπως συσκευές προώθησης και καθοδήγησης και κεφαλές, καθώς και εξαρτήματα αεράμυνας, ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση. Σηματοδότησε την τελευταία κατάσχεση από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και τους συμμάχους του φορτίων όπλων που προορίζονταν για τους αντάρτες, οι οποίοι έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων απειλώντας πλέον το παγκόσμιο εμπόριο στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν με αφορμή τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα κατασχεθέντα εξαρτήματα πυραύλων περιλάμβαναν τύπους που πιθανώς χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ βύθισε τελικά το πλοίο που μετέφερε τα όπλα αφού το έκρινε μη ασφαλές, δήλωσε η Κεντρική Διοίκηση. Το 14μελές πλήρωμα του πλοίου συνελήφθη. Υπογραμμίζουμε πως οι αδιάβροχες κάμερες των συναδέλφων τους που πιθανόν να έδειχναν πως συνέβη το δυστύχημα, δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024