Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Billie Joe Armstrong των Green Day είναι το «κουλ» bisexual είδωλο της Gen X

Ο Billie Joe Armstrong των Green Day είναι το «κουλ» bisexual είδωλο της Gen X

Ο frontman των Green Day - του οποίου το 14ο άλμπουμ, «Saviors», κυκλοφόρησε την Παρασκευή - μιλάει για τη σεξουαλικότητα του.

Ο Billie Joe Armstrong είναι κάτι παραπάνω από ευτυχής που χαρακτηρίζεται ως bisexual είδωλο.

«Μου αρέσει. Νομίζω ότι είναι γαμ@το που κάποιος με αποκαλεί bisexual είδωλο. Το έχω ξαναζήσει αυτό. Είμαι τύπου, «Γαμώτο, ναι!», δήλωσε ο 51χρονος Armstrong μιλώντας στο περιοδικό PEOPLE.

«Η σεξουαλικότητα είναι πάντα κάτι πολύ περισσότερο από ό,τι ο τυπικός, πυρηνικός-οικογενειακός τρόπος θεώρησης των πραγμάτων»

Ο frontman των Green day – το συγκρότημα του οποίου μόλις κυκλοφόρησε το 14ο άλμπουμ στούντιο, Saviors – αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι είναι bisexual σε μια συνέντευξη που έδωσε το 1995 στο The Advocate, και είναι χαρούμενος που βλέπει πώς οι συζητήσεις για τη σεξουαλικότητα έχουν σημειώσει πρόοδο στις σχεδόν τρεις δεκαετίες που μεσολάβησαν από τότε.

«Δεν είναι το ένα ή το άλλο»

«Όντας ένας άνθρωπος της Gen X, αισθάνομαι ότι υπήρχε ένας σπόρος που φυτεύτηκε, όπου ήταν η εποχή της δεκαετίας του ’90 που μεγαλώσαμε, όπου οι άνδρες ανακάλυπταν περισσότερο το να είναι με άλλους άνδρες και να είναι περισσότερο bisexual, και το έβγαζαν προς τα έξω, είτε ήταν κάποιος όπως ο Kurt Cobain είτε αυτό που έλεγα εγώ», λέει ο Armstrong.

«Είναι πολύ πιο περίπλοκο τώρα, όσον αφορά τη σεξουαλικότητα. Είσαι τύπου, «Ουάου, έχουμε πραγματικά διανύσει πολύ δρόμο». Ακόμα κι αν εξακολουθεί να θεωρείται ταμπού, νομίζω ότι οι άνθρωποι τώρα είναι πολύ πιο θαρραλέοι από ποτέ. Νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι πολύ πιο ανοιχτοί τώρα».

Ο Armstrong είναι παντρεμένος με τη σύζυγο του, Adrienne, 54 ετών, εδώ και 29 χρόνια και έχουν δύο γιους, τον Joey, 28 ετών, και τον Jakob, 25 ετών. Λόγω του γάμου του και της οικογενειακής του ζωής, κάποιοι στο διαδίκτυο έχουν αμφισβητήσει αν είναι πράγματι bisexual ή απλώς ένας LGBTQ σύμμαχος.

«Απλά πιστεύω ότι είναι γαμ@@@να στενόμυαλοι», είπε για τους τρανσφοβικούς

«Η σεξουαλικότητα είναι πάντα κάτι πολύ περισσότερο από ό,τι ο τυπικός, πυρηνικός-οικογενειακός τρόπος θεώρησης των πραγμάτων», λέει. «Αλλά έχω παντρευτεί – υπάρχει αυτή η άλλη πλευρά του εαυτού μου που είναι πολύ συμβατική όσον αφορά τον 30χρονο γάμο μου με τη γυναίκα μου. Αλλά εγώ απλά εξετάζω τη σεξουαλικότητα: Δεν είναι το ένα ή το άλλο. Και αν κάποιος προσπαθήσει ποτέ να το πει αυτό, δεν νομίζω ότι είναι πραγματικά ειλικρινής με τον εαυτό του».

Το νέο τραγούδι των Green Day «Bobby Sox» – το οποίο το συγκρότημα παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης σε μια συναυλία του SiriusXM στο Irving Plaza στη Νέα Υόρκη – ήταν αρχικά επηρεασμένο από τις νύχτες του Armstrong στον καναπέ που παρακολουθούσε το The Office με τη σύζυγο του, αλλά εξελίχθηκε σε ένα είδος queer ύμνου.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Los Angeles Times, ο Armstrong εξέφρασε την υποστήριξη του στην τρανς κοινότητα.

«Απλά πιστεύω ότι είναι γαμ@@@να στενόμυαλοι», είπε για τους τρανσφοβικούς. «Είναι όπως όταν οι άνθρωποι φοβούνται τα παιδιά τους. Γιατί να φοβάσαι; Γιατί δεν αφήνετε το παιδί σας να είναι το παιδί που είναι;».

*Πηγή: People | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Instagram

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024