Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ευέλικτη εργασία: Περισσότερα νεαρά στελέχη θέλουν αύξηση για να εργαστούν από το γραφείο

Ευέλικτη εργασία: Περισσότερα νεαρά στελέχη θέλουν αύξηση για να εργαστούν από το γραφείο

Θέλουν αυξήσεις αλλά και ευεργετήματα όπως δωρεάν γεύματα

Τα μισά από τα νεότερα στελέχη του Ηνωμένου Βασιλείου θέλουν αύξηση μισθού για να επιστρέψουν στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα, σύμφωνα με έκθεση του Chartered Management Institute.

Αυτός είναι μεγαλύτερος από τον μέσο όρο σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και διπλάσιος αριθμός από τους άνω των 55 ετών, σύμφωνα με την έρευνα της CMI σε περισσότερους από 1.000 διευθυντές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όσοι είναι κάτω των 35 ετών είναι επίσης πιο πιθανό να απαιτήσουν ταξιδιωτικές επιδοτήσεις, τακτικές συγκεντρώσεις ομάδων και παροχές γραφείου, όπως δωρεάν γεύμα για να εργαστούν στο γραφείο με πλήρη απασχόληση.

«Μεγάλο μέρος αυτής της ευελιξία καθοδηγείται από τις οικογενειακές ευθύνες και τα άτομα κάτω των 35 ετών, αυτή είναι η ομάδα που είναι πιο πιθανό να έχει μικρά παιδιά και ως εκ τούτου χρειάζεται να εργάζεται πιο ευέλικτα», δήλωσε ο Άντονι Πέιντερ, διευθυντής πολιτικής στο CMI, σε μια τηλεφωνική συνέντευξη με το Bloomberg.

Ο ρόλος των αυξήσεων

Τα αφεντικά του Ηνωμένου Βασιλείου θα περίμεναν μια μέση αύξηση αμοιβών της τάξης του 12% εάν τους ζητηθεί να εργαστούν στο γραφείο με πλήρη απασχόληση, διαπίστωσε επίσης η έρευνα.

Οι αυξήσεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα μετά τα πιο ευέλικτα ωράρια στη λίστα των απαιτήσεων. Ταυτόχρονα, το ένα τέταρτο δήλωσε ότι θα εργαζόταν πλήρως επιτόπου χωρίς να περιμένει τίποτα σε αντάλλαγμα.

Οι διαπραγματεύσεις

Τα στοιχεία έρχονται καθώς οι εργοδότες από την JPMorgan έως τη Blackrock ενισχύουν τις προσπάθειές τους για επιστροφή στο γραφείο. Η ανθεκτική αγορά εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου και τα σχετικά υψηλά επίπεδα κενών θέσεων υποδηλώνουν ότι οι εταιρείες πρέπει ακόμα να ανταγωνίζονται για εργαζομένους.

«Το προσωπικό έχει ακόμα την ικανότητα να διαπραγματευτεί», είπε ο Πέιντερ. «Εάν θέλετε να προσλάβετε για βασικές θέσεις, τότε αναπόφευκτα θα υπάρξει μια διαπραγμάτευση σχετικά με το εάν μπορείτε να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των ανθρώπων που θέλετε να προσλάβετε.

Η αγορά εργασίας είναι ομοιόμορφα ισορροπημένη μεταξύ εργοδοτών και προσωπικού, επομένως αυτή είναι μια ενεργή συζήτηση».

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024