Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα: Η απομακρυσμένη εργασία δεν φαίνεται να επηρεάζει την παραγωγικότητα

Έρευνα: Η απομακρυσμένη εργασία δεν φαίνεται να επηρεάζει την παραγωγικότητα

Η έρευνα δείχνει ότι η στροφή σε ρυθμίσεις απομακρυσμένης και υβριδικής εργασίας δεν έχει επηρεάσει ουσιαστικά τον ρυθμό αύξησης της παραγωγικότητας στις βιομηχανίες των ΗΠΑ.

Οι βιομηχανίες των ΗΠΑ που είναι πιο προσαρμόσιμες στην εξ αποστάσεως εργασία δεν έχουν δει μεγαλύτερη αύξηση ή μείωση – παραγωγικότητας από το 2020 σε σύγκριση με βιομηχανίες με περισσότερη προσωπική εργασία, σύμφωνα με νέα έρευνα από την Federal Reserve Bank του Σαν Φρανσίσκο.

Ενώ η στροφή προς τις ρυθμίσεις απομακρυσμένης εργασίας έχει αναδιαμορφώσει την κοινωνία με τρόπους που θα συνεχίσουν να εξελίσσονται, υπάρχουν «λίγες αποδείξεις στα δεδομένα του κλάδου ότι η στροφή προς την εξ αποστάσεως και την υβριδική εργασία είτε έχει ουσιαστικά συγκρατήσει είτε έχει ενισχύσει τον ρυθμό αύξησης της παραγωγικότητας.

Οι οικονομολόγοι της Fed του Σαν Φρανσίσκο με επικεφαλής τον Τζον Φέρναλντ ανέφεραν σε μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στον ιστότοπο της τράπεζας.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις τάσεις παραγωγικότητας σε 43 βιομηχανίες – συμπεριλαμβανομένης της χημικής βιομηχανίας, του λιανικού εμπορίου και των υπηρεσιών διαμονής και τροφίμων – και έδωσαν βαθμολογία «τηλε-εργασιμότητας» με βάση το επαγγελματικό μείγμα κάθε κλάδου και το μερίδιο των θέσεων εργασίας που μπορούν να μετατραπούν σε εξ αποστάσεως, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Αν η εξ αποστάσεως εργασία ενισχύει την παραγωγικότητα με ουσιαστικό τρόπο, τότε θα πρέπει να βελτιώσει την απόδοση της παραγωγικότητας, ειδικά σε εκείνους τους κλάδους όπου η τηλεργασία είναι εύκολο να οργανωθεί και να υιοθετηθεί ευρέως, όπως οι επαγγελματικές υπηρεσίες, σε σύγκριση με εκείνες όπου οι εργασίες πρέπει να εκτελούνται αυτοπροσώπως, π. ως εστιατόρια», έγραψαν ο Φέρναλντ και οι συνεργάτες του.

Αλλά αφού έλεγξαν τις τάσεις πριν από την πανδημία ανά κλάδο, βρήκαν μικρή στατιστική σχέση μεταξύ της παραγωγικότητας και της επικράτησης της εξ αποστάσεως εργασίας εξ αιτίας της πανδημίας.

Η αναταραχή της πανδημίας προκάλεσε μια τεράστια αύξηση στην τηλεργασία. Στην κορύφωσή του, περισσότερο από το 60% των εργάσιμων ημερών γίνονταν εξ αποστάσεως, σε σύγκριση με μόλις 5% πριν από την πανδημία. Και ενώ πολλές αμερικανικές εταιρείες πιέζουν τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στο γραφείο, ένα υβριδικό μοντέλο έχει αντέξει μέχρι στιγμής, με περίπου το 30% των αμειβόμενων εργάσιμων ημερών να γίνονται εξ αποστάσεως από τον Δεκέμβριο του 2023, σύμφωνα με τη μελέτη.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024