Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι καλύτερες και οι χειρότερες πόλεις στην Ευρώπη για τηλεργασία

Οι καλύτερες και οι χειρότερες πόλεις στην Ευρώπη για τηλεργασία

Η συνολική βαθμολογία ανά πόλη με άριστα το 100.

Ένας υπολογιστής με σύνδεση στο διαδίκτυο είναι αρκετό για να δουλέψουμε από οπουδήποτε βρισκόμαστε. Η τηλεργασία έχει μπει στην ζωή μας το ταλευταία χρόνια με τα στοιχεία να προσδιορίζουν ποια πόλη της Ευρώπης είναι χειρότερη και καλύτερη για εργασία εξ αποστάσεως.

Η Brother UK, η εταιρία που εμπορεύεται ηλεκτρικό εξοπλισμό, δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνάς της αναφορικά με τις καλύτερες και τις χειρότερες τοποθεσίες στην Ευρώπη για εξ αποστάσεως εργασία. Ανέλυσαν παράγοντες όπως η ταχύτητα του Wi-Fi, το κόστος ενός διαμερίσματος, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, η ασφάλεια εντός της χώρας και το γενικό κόστος ζωής. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησαν μελέτησαν όλα αυτά τα στοιχεία για να προσδιορίσουν τη συνολική βαθμολογία ανά πόλη, με άριστα το 100.

Η θέση της Αθήνας

Η έρευνα κατέταξε την Αθήνα ως τη χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη για όσους εργάζονται με τηλεργασία, με χαμηλή βαθμολογία 50,34 στα 100. Συγκεκριμένα, συγκαταλέγεται στις πρώτες 15 ευρωπαϊκές πόλεις με τη χαμηλότερη κατάταξη στον δείκτη ασφάλειας, σημειώνοντας μόλις 53 ενώ έχει χαμηλή βαθμολογία και στον δείκτη ποιότητας ζωής. Επίσης, συγκεντρώνει 57,5 στον δείκτη υγειονομικής περίθαλψης και μόλις 5,93 στον δείκτη ευτυχίας (σε αυτή την κατηγορία υπάρχει διαφορετικός τρόπος υπολογισμού και όχι το 100).

Η εταιρεία ανέλυσε παράγοντες όπως η ταχύτητα Wi-Fi, το κόστος ενός διαμερίσματος, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, η ασφάλεια της χώρας και το γενικό κόστος ζωής. Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε το Λουξεμβούργο.

Το Λουξεμβούργο είναι η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη για τηλεργασία. Κατά την έρευνα των πιο περιζήτητων στοιχείων για τους ψηφιακούς «νομάδες», η πόλη του Λουξεμβούργου σημείωσε βαθμολογία 68/100, την υψηλότερη από όλους τους προορισμούς που συμμετείχαν στην έρευνα. Η πόλη του Λουξεμβούργου κατέλαβε επίσης υψηλή θέση και σε άλλες μετρήσεις που σχετίζονται με τη ζωή εκτός γραφείου. Κατέγραψε εξαιρετική βαθμολογία στον δείκτη της ποιότητας ζωής με 192,9, υψηλό ποσοστό στον δείκτη υγειονομικής περίθαλψης με βαθμολογία 75 και 7,23 στον δείκτη ευτυχίας, που την κρατά στην πρώτη δεκάδα σε αυτήν την κατηγορία.

Οι καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για απομακρυσμένους εργαζόμενους

Όλομουτς

Το Όλομουτς το οποίο βρίσκεται στην Τσεχική Δημοκρατία, βρίσκεται κοντά στη δεύτερη θέση με συνολική βαθμολογία 64,27. Το κόστος ενός διαμερίσματος ενός υπνοδωματίου έξω από το κέντρο θα κοστίσει μόνο 350,25 £ και το Wi-Fi κοστίζει 15,56 £.

Ρότερνταμ

Το Ρότερνταμ, μια πόλη στην Ολλανδία, κατατάσσεται στην τρίτη θέση στον Ευρωπαϊκό Δείκτη Απομακρυσμένων Εργαζομένων, με βαθμολογία 63,88 στα 100. Η πόλη σημείωσε 196,7 στον Δείκτη Ποιότητας Ζωής και 72,7 στον Δείκτη Ασφάλειας. Η Ολλανδία έχει επίσης ονομαστεί μια από τις πιο ευτυχισμένες χώρες, επομένως μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Ρότερνταμ σημείωσε 7,2 στα 10 στον Δείκτη Ευτυχίας.

 Άαλμποργκ

Στην τέταρτη θέση με βαθμολογία 63,84 είναι το Άαλμποργκ, μια πόλη στη Δανία που θεωρείται ζωντανό πολιτιστικό hotspot. Ένα εισιτήριο απλής μετάβασης στα τοπικά μέσα μεταφοράς θα κόστιζε μόνο 2,76 £, με ένα γεύμα και μια μπύρα συνολικά 17,64 £. Κατά μέσο όρο, η ηλεκτρική ενέργεια, η θέρμανση και το νερό θα κοστίζουν 169,27 £.

Ρέικιαβικ

Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή μεταξύ των απομακρυσμένων εργαζομένων. Αυτή η πόλη έχει συνολική βαθμολογία 63,72, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στον Ευρωπαϊκό Δείκτη Απομακρυσμένων Εργαζομένων.

Η φθηνότερη πόλη στην Ευρώπη: Τούζλα (Βοσνία-Ερζεγοβίνη)

Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται στη βορειοανατολική Βοσνία-Ερζεγοβίνη και αποτελεί την φθηνότερη τοποθεσία για να ζεις ως εργαζόμενος «από το σπίτι», με την εντυπωσιακή βαθμολογία 76,29%. Ένα γεύμα σε αυτή την ευρωπαϊκή πόλη κοστίζει περίπου 4,50 δολάρια, ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο κέντρο της πόλης κοστίζει 225 δολάρια ανά μήνα και 170 δολάρια έξω από το κέντρο της πόλης. Για ένα διαμέρισμα 85 τ.μ., οι βασικοί λογαριασμοί όπως ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και νερό θα κοστίζουν από 170 δολάρια το μήνα και το Wi-Fi 20 δολάρια.

Η πιο ακριβή πόλη: Ζυρίχη (Ελβετία)

Η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, η Ζυρίχη κατατάσσεται ως η πιο ακριβή πόλη για εξ αποστάσεως εργασία. Ένα γεύμα σε αυτή την πόλη θα κόστιζε 28 δολάρια κατά μέσο όρο. Όσον αφορά το κόστος διαβίωσης, ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης κοστίζει 2.800 δολάρια, οι λογαριασμοί ανέρχονται στα 325 δολάρια και το κόστος Διαδικτύου είναι 64 δολάρια.

*Πληροφορίες από Forbes

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024