Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τηλεργασία... με κλειστό υπολογιστή - Για ένα μήνα 30 εργαζόμενοι δεν πάτησαν πλήκτρο

Τηλεργασία… με κλειστό υπολογιστή – Για ένα μήνα 30 εργαζόμενοι δεν πάτησαν πλήκτρο

Έξαλλος ο επικεφαλής όταν το διαπίστωσε, ανακοίνωσε ότι γυρίζουν όλοι στο γραφείο

Θύμα του φαινομένου «σιωπηρή παραίτηση» φαίνεται πως έπεσε ο CEO της εταιρείας μάρκετινγκ και τεχνολογίας, Clearlink, Τζέιμς Κλαρκ, καθώς όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε εκδήλωση της εταιρείας, ορισμένοι εργαζόμενοι που τηλεργάζονταν δεν είχαν ανοίξει τον υπολογιστή τους για ένα μήνα. Μαζί με αυτούς και ο μάνατζέρ τους.

Μετά από αυτή τη διαπίστωση του διευθύνοντα συμβούλου, ανακοίνωσε την υποχρεωτική επιστροφή στα γραφεία της εταιρείας για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα για τους περισσότερους εργαζόμενους σε απόσταση 50 μιλίων από την έδρα της εταιρείας.

«Σιωπηρή παραίτηση»

Έκανε λόγο για «σιωπηρή παραίτηση» υπαλλήλων που συνεχίζουν να αμείβονται κανονικά.

Ο όρος «σιωπηρή παραίτηση» δεν αφορά σε απομάκρυνση από την εργασία, αλλά στα όρια που θέτει ο κάθε εργαζόμενος, ο οποίος αρνείται να υπερβεί τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις για τις οποίες έχει προσληφθεί: κάνει δηλαδή το μίνιμουμ των καθηκόντων του, χωρίς υπερωρίες και ασφαλώς με το τηλέφωνο κλειστό μόλις λήξει το ωράριο.

Πρόκειται για ένα εργασιακό φαινόμενο το οποίο αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία με αφορμή την εφαρμογή της τηλεργασίας.

«Μέσα σε έναν μήνα, μόνο φέτος, πήρα δεδομένα ότι περίπου 30 από εσάς δεν άνοιξαν καν τους φορητούς υπολογιστές», είπε ο Κλαρκ. 

Από την άλλη, ο ίδιος εκθείασε τη δουλειά των υπαλλήλων που παράλληλα με τη δουλειά είχαν να φροντίσουν και τα παιδιά τους που βρίσκονταν στο σπίτι και παρά τις απαιτήσεις τα καταφέρανε περίτρανα.

Εξήγησε ωστόσο, πως ο «δρόμος» αυτός μπορεί κάποιος να πει πως δεν είναι δίκαιος ούτε για τα παιδιά, ούτε για τον εκάστοτε εργοδότη.

Παραδέχτηκε ότι οι νέες πολιτικές θα δυσκολέψουν τους εργαζόμενους που έχουν παιδιά, λέγοντας ότι αυτός και άλλα στελέχη είχαν έντονες συζητήσεις για το θέμα.

«Δεν το πιστεύω απαραίτητα αυτό, ωστόσο εκτιμώ ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό γονέων που πρέπει να φροντίσουν τα παιδιά τους, μπορούν να είναι εξίσου παραγωγικοί και στην εργασία τους» ανέφερε ο Κλαρκ.

«Ο Τζέιμς Κλαρκ δεν θα μπορούσε να είναι πιο ενθουσιασμένος για το μέλλον της εταιρείας που ίδρυσε πριν από 20 χρόνια, στην οποία επέστρεψε το 2022 ως Διευθύνων Σύμβουλος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Clearlink.

Οι δηλώσεις του Κλαρκ για την απομακρυσμένη εργασία απηχούσαν ορισμένα κοινά παράπονα των CEO τους τελευταίους μήνες σχετικά με το φαινόμενο.

Οι ηγέτες του τραπεζικού κλάδου – συμπεριλαμβανομένου του Jamie Dimon της JP Morgan και του James Gorman της Morgan Stanley – είναι μεταξύ εκείνων που ζήτησαν από τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στο γραφείο, επιχειρηματολογώντας για τα οφέλη της δια ζώσης εργασίας.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024