Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To πρώην αστέρι του WWE που έκανε coming out ως τρανς γυναίκα μοιράζεται το πώς έχασε τους μυς της

To πρώην αστέρι του WWE που έκανε coming out ως τρανς γυναίκα μοιράζεται το πώς έχασε τους μυς της

«Η απώλεια μυϊκής μάζας ήταν ένα από τα πιο δύσκολα στάδια της φυλομετάβασης μου» γράφει χαρακτηριστικά η Gabbi Alon Tuft.

«Ήμουν ένα μυώδες αστέρι του WWE και έχασα όλη τη μυϊκή μου μάζα όταν προχώρησα στην εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου. Να πώς μεταμόρφωσα το σώμα μου» έγραψε αρχικά η 43χρονη Gabbi Alon Tuft.

Και συνέχισε λέγοντας: «Όταν ήμουν άνδρας παλαιστής του WWE, ζύγιζα 280 κιλά και το σωματικό μου λίπος ήταν μεταξύ 6% και 8%. Τώρα, ως γυναίκα προπονήτρια φυσικής κατάστασης, ζυγίζω 187 κιλά και το σωματικό μου λίπος είναι περίπου 18%.

Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχαν μελέτες σχετικά με το πώς οι τρανς γυναίκες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μυϊκή ατροφία

Το να διαμορφώσω το σώμα μου ώστε να ταιριάζει με την ψυχική μου αυτο-εικόνα ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Δεδομένου ότι δεν υπήρχε αξιόπιστη καθοδήγηση για το πώς να χάσω μυϊκή μάζα ως τρανς άτομο, έπρεπε να το καταλάβω μόνη μου. Τελικά, τα κατάφερα, αλλά δεν ήταν ένα εύκολο ταξίδι».

Η πρόκληση της απώλειας της μυϊκής μάζας

«Έμαθα ότι η λήψη θηλυκών ορμονών δεν προκαλεί απώλεια μυϊκής μάζας- τα οιστρογόνα κάνουν εκπληκτική δουλειά στη διατήρηση της. Έτσι, ενώ η λήψη οιστρογόνων οδήγησε σε μικρές αλλαγές -όπως το να μαλακώσει το δέρμα μου και να μετατοπιστούν οι αποθήκες λίπους κάτω από τα μάτια μου- δεν μείωσε δραστικά τη μυϊκή μου μάζα.

Στις αρχές της φυλομετάβασης μου, ζήτησα από όλους όσους μπορούσα – από εκπαιδευτές μέχρι προπονητές αγωνιστικού bodybuilding – συμβουλές για το πώς να χάσω μυϊκή μάζα. Όλοι έλεγαν το ίδιο πράγμα: σηκώστε ελαφρύτερα βάρη και κάντε περισσότερες επαναλήψεις. Πίστευαν ότι εξακολουθούσα να χρειάζομαι την ενεργοποίηση των μυών για να μικρύνουν.

Ακολούθησα αυτή τη συμβουλή, κάνοντας lightweight high-rep sessions και cardio. Ως αποτέλεσμα, έχασα λίπος και έγινα άπαχη, αλλά δεν έχανα σημαντική μυϊκή μάζα, κάτι που ήταν απίστευτα δυσάρεστο.

Αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να μελετήσω τη μυϊκή ατροφία.

Για να χάσω μυϊκή μάζα, έπρεπε να σταματήσω την προπόνηση με αντιστάσεις. Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχαν μελέτες σχετικά με το πώς οι τρανς γυναίκες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μυϊκή ατροφία. Η μόνη έρευνα που μπόρεσα να βρω ήταν στραμμένη προς την αποφυγή της μυϊκής ατροφίας, οπότε έπρεπε να εξετάσω τα συμπεράσματα των μελετών με γνώμονα τους δικούς μου στόχους.

Αν και η έρευνα αυτή δεν είχε άμεση εφαρμογή στην περίπτωση μου, με ενέπνευσε να σταματήσω να κάνω προπόνηση με αντιστάσεις και να ελπίζω ότι η απομάκρυνση της έντασης θα δημιουργούσε μυϊκή ατροφία

Σύμφωνα με τις μελέτες, οι ασθενείς που βρίσκονται σε πλήρη κατάκλιση χάνουν σημαντικά περισσότερους μυς από εκείνους που βρίσκονται σε μερική κατάκλιση. Ακόμα και αν οι ασθενείς σηκωθούν μόνο για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα και να κάνουν ντους, διατηρούν πολύ περισσότερη μυϊκή μάζα από εκείνους που βρίσκονται σε πλήρη κατάκλιση.

Αν και η έρευνα αυτή δεν είχε άμεση εφαρμογή στην περίπτωση μου, με ενέπνευσε να σταματήσω να κάνω προπόνηση με αντιστάσεις και να ελπίζω ότι η απομάκρυνση της έντασης θα δημιουργούσε μυϊκή ατροφία. Για να επιταχύνω τη μείωση των μυών στο πάνω μέρος του σώματός μου, σταμάτησα να κάνω προπόνηση με αντιστάσεις στο κάτω μέρος του σώματος.

Ακόμα και η χρήση ενός μηχανήματος για τους οπίσθιους μηριαίους σε κάνει να τεντώνεις τα χέρια και τους βραχίονές σου καθώς πιάνεις τη μπάρα, οπότε σταμάτησα να σηκώνω βάρη και να κάνω προπόνηση με αντιστάσεις συνολικά. Για να διατηρήσω το κάτω μέρος του σώματός μου σε φόρμα, στράφηκα σε προπονήσεις με το βάρος του σώματος, οι οποίες λειτούργησαν καλά.

Aυτό ήταν μια καλή αρχή».

Πηγή: Business Insider

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024