Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Japan Airlines: Διόρισε πρώην αεροσυνοδό ως την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της εταιρείας

Japan Airlines: Διόρισε πρώην αεροσυνοδό ως την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της εταιρείας

Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο οι γυναίκες να αντιστοιχούν στο 30% των διοικητικών στελεχών σε όλο τον όμιλο έως το τέλος του Μαρτίου του 2026

Η Japan Airlines όρισε σήμερα την πρώτη γυναίκα πρόεδρό της, μια πρώην αεροσυνοδό που ανέβηκε τη σκάλα της ιεραρχίας μέσα από υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις, σε μια συμβολική κίνηση σε μία χώρα που πασχίζει να κλείσει το χάσμα μεταξύ των φύλων στους χώρους εργασίας.

Η 59χρονη Μιτσούκο Τοτόρι, υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος που εντάχθηκε στο δυναμικό της αεροπορικής εταιρείας το 1985, τη χρονιά που συνέβη μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της αεροπορίας, θα αναλάβει χρέη προέδρου από την 1η Απριλίου, ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωση.

Θα αναλάβει επίσημα χρέη προέδρου από την 1η Απριλίου

Οι ιαπωνικές εταιρίες υφίστανται ολοένα και μεγαλύτερη πίεση να ενισχύσουν τη διαφοροποίηση ως προς το φύλο και να διαχειριστούν το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων που είναι από τα χειρότερα ανάμεσα στις χώρες της Ομάδας των 7 (G7) και σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο όρο των προηγμένων οικονομιών του ΟΟΣΑ.

«Ελπίζω ο διορισμός μου να ενθαρρύνει και να δώσει κουράγιο»

«Εκεί έξω υπάρχουν γυναίκες εργαζόμενες που πασχίζουν με τα επαγγελματικά τους βήματα ή βιώνουν μεγάλα γεγονότα στη ζωή τους», δήλωσε η Τοτόρι σε συνέντευξη Τύπου.

«Ελπίζω ότι ο διορισμός μου ως προέδρου μπορεί να τις ενθαρρύνει, ή να τους δώσει το κουράγιο να κάνουν το επόμενο βήμα».

Η αλλαγή έρχεται ενώ η αεροπορική εταιρία προσπαθεί να ανακάμψει από την επιβράδυνση των δραστηριοτήτων της την εποχή της πανδημίας με τους τουρίστες να επιστρέφουν στην Ιαπωνία.

Η ασφάλεια στις αερομεταφορές έχει βρεθεί εκ νέου στο προσκήνιο μετά τη σύγκρουση αεροσκάφους της JAL με αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο αυτό τον μήνα.

Η JAL έχει θέσει ως στόχο οι γυναίκες να αντιστοιχούν στο 30% των διοικητικών στελεχών σε όλο τον όμιλο έως το τέλος του Μαρτίου του 2026. Έως τα τέλη του Μαρτίου του 2023, το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 22,8%.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024