Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το Ιράν εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις στο έδαφος του Πακιστάν

Το Ιράν εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις στο έδαφος του Πακιστάν

Οι επιθέσεις έγιναν μία ημέρα μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στην περιοχή των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ και σε στόχους στη Συρία

Το Ιράν εξαπέλυσε την Τρίτη πυραυλικές επιθέσεις εναντίον δύο βάσεων της ένοπλης οργάνωσης «Τζάις αλ Άντλ» («Στρατός της Δικαιοσύνης») στο Πακιστάν, όπως ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο, δύο «σημαντικές βάσεις» της Τζάις αλ Άντλ στο Πακιστάν «καταστράφηκαν». Το πρακτορείο ανέφερε ότι τα πλήγματα επικεντρώθηκαν σε μια περιοχή στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουχιστάν του Πακιστάν, όπου βρισκόταν «ένα από τα μεγαλύτερα αρχηγεία» της οργάνωσης.

Οι μαχητές της ένοπλης οργάνωσης έχουν κατά καιρούς επιτεθεί σε ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας στη μεθόριο των δύο χωρών.

«Οι βάσεις που μπήκαν στο στόχαστρο καταστράφηκαν από πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη», μεταδίδουν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Προς το παρόν, το Πακιστάν δεν επιβεβαιώνει την επίθεση της Τεχεράνης στο έδαφός του.

Το Ιράν κλιμακώνει τις επιθέσεις

Οι επιθέσεις έγιναν μία ημέρα μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν στην περιοχή των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ, σε αυτό που αποκάλεσαν ισραηλινό «αρχηγείο κατασκόπων» και σε στόχους στη Συρία που υποστηρίζουν ότι συνδέονται με τον ISIS.

Η Τζάις αλ Άντλ, που σχηματίστηκε το 2012 και χαρακτηρίστηκε ως «τρομοκρατική» οργάνωση από την Τεχεράνη, είναι μια σουνιτική ένοπλη οργάνωση που δρα στην νοτιοανατολική επαρχία του Ιράν, το Σιστάν-Μπαλουχιστάν, όπου ξεσπούν συχνά ένοπλες συγκρούσεις.

Η οργάνωση ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται το αίτημα για περισσότερα δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους εθνοτικούς Μπαλούτσι στο Ιράν και έχει εξαπολύσει πολυάριθμες επιθέσεις κατά των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών.

Τον περασμένο μήνα, ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Σιστάν-Μπαλουχιστάν, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 Ιρανοί αστυνομικοί.

Το Σιστάν-Μπαλουχιστάν συνορεύει με το Αφγανιστάν και το Πακιστάν και έχει ιστορικό συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν και σουνιτών μαχητών, καθώς και λαθρεμπόρων ναρκωτικών.

Η επαρχία είναι μια από τις φτωχότερες περιοχές του Ιράν και κατοικείται κυρίως από σουνίτες εθνοτικούς Μπαλούτσι, μια μειονότητα στο κυρίως σιιτικό Ιράν.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024