Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζόαν Κόλινς: Η έμπνευση πίσω από τις εμφανίσεις της με τα ασορτί γάντια 

Τζόαν Κόλινς: Η έμπνευση πίσω από τις εμφανίσεις της με τα ασορτί γάντια 

Η γοητεία της Αλέξις Κάρινγκτον της «Δυναστείας» παραμένει αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο.

Η διαχρονική αξία του στυλ της Τζόαν Κόλινς φαίνεται σε κάθε εμφάνισή της. Η 90χρονη ηθοποιός εκπέμπει αυτοπεποίθηση και είναι σίγουρα μια γυναίκα που έχει νικήσει το χρόνο. ‘Εχει μοιραστεί τα μυστικά ομορφιά της σε παλαιότερες συνεντεύξεις αποκαλύπτοντας τι χρησιμοποιεί στο πρόσωπό της.

Η Βρετανίδα ηθοποιός έχει δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από το όνομά της και όπως τονίζει δεν έχει κάνει ποτέ τίποτα επεμβατικό στο πρόσωπό της για να αλλάξει την εμφάνισή της. Χρησιμοποιεί καθημερινά ένα γαλάκτωμα προσώπου της Nivea για να αφαιρέσει το μακιγιάζ της και πριν πέσει για ύπνο φοράει μια κρέμα νυχτός της Charlotte Tilbury. Κοιμάται πάντα ανάσκελα και ποτέ μπρούμυτα ή στο πλάι για να μην κάνει ρυτίδες.

Ισορροπημένη διατροφή

«Κάθε μια γυναίκα μπορεί να γίνει κλασάτη αρκεί να ακολουθεί μια υγιεινή διατροφή και να χρησιμοποιεί μερικά μυστικά στο μακιγιάζ. Ο ήλιος είναι πολύ δυνατός, επομένως κάνω ηλιοθεραπεία φορώντας πάντοτε καπέλο, γυαλιά και full make up. Δεν με πειράζει να χαλάσω το δέρμα μου στο σώμα, όμως όχι στο πρόσωπο. Πιστεύω ότι η κατανάλωση αβοκάντο είναι πολύ ευεργετική όπως και η κατανάλωση συμπληρωμάτων και βιταμινών C και Ε. Μια καλή βάση μπορεί πραγματικά να βοηθήσει έτσι ώστε να καλυφθούν τα σημάδια της γήρανσης και σίγουρα είναι καλύτερη από το Botox», είχε αποκαλύψει η ίδια.

Μιλώντας στο περιοδικό Mirror, είπε: «Η πειθαρχία αποτελεί το κλειδί για την Τζόαν Κόλινς, η οποία δεν κοιμήθηκε ποτέ χωρίς να έχει αφαιρέσει το μακιγιάζ της και να βάζει κρέμα νύχτας. «Δεν πηγαίνω για ύπνο χωρίς να βγάλω το μακιγιάζ μου και να βάλω κρέμα νύχτας. Η μητέρα μου έβαλε εμένα και την αδερφή μου να το κάνουμε αυτό από όταν ήμασταν 14 ετών».

Αξεσουάρ τα γάντια

Όσο για το στιλ της, επιλέγει πάντα να φορέσει εντυπωσιακά γάντια στις εμφανίσεις της καθώς όπως έχει δηλώσει θέλει να προστατεύεται από την γρίπη και τις ιώσεις. «Αποφεύγω να δίνω χειραψίες και να αγκαλιάζω ανθρώπους που δεν γνωρίζω. Τα γάντια είναι το πιο εύχρηστο αξεσουάρ στην ντουλάπα μου» έχει αποκαλύψει η ίδια σε συνέντευξή της το 2018.

Η διάσημη ηθοποιός φοράει γάντια εδώ και έξι δεκαετίες στο κόκκινο χαλί αλλά μια τέτοια επιλογή δεν είναι fashion statement. Ο λόγος που τα επιλέγει στην εμφανίσεις της είναι καθαρά προστατευτικός για την υγεία της. Θέλει να αποφύγει τα μικρόβια και μάλιστα αρνείται να φιλήσει κάποιον στο μάγουλο για να τον χαιρετίσει. «Αποφεύγω να χαιρετήσω κάποιον δια χειραψίας, και σιχαίνομαι να φιλάω και να αγκαλιάζω αγνώστους, σαν να είναι φίλοι μου», έχει παραδεχτεί στο παρελθόν.

O λόγος είναι καθαρά προστατευτικός για την υγεία της.

Υπέρλαμπρη στα βραβεία Emmy

Έλαμψε μέσα στην ασημένια τουαλέτα της, με ασορτί γάντια που έκρυβαν τα χέρια της, διαμαντένια σκουλαρίκια και κόκκινο κραγιόν, η 90χρονη σταρ του Χόλυγουντ που παρουσίασε μαζί με την Taraji P. Henson το βραβείο για το καλύτερη βιογραφική σειρά, στα Emmy.

Ο δρόμος προς τη Δυναστεία

Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν σε ηλικία 17 ετών και στα πρώτα της βήματα υποδυόταν κακά κορίτσια, που δεν έμοιαζαν σε τίποτα με τον χαρακτήρα της νεαρής Κόλινς.

Το 1955 υπέγραψε συμβόλαιο με την 20th Century Fox ως η «νέα Ελίζαμπεθ Τέιλορ». Και παρότι έγινε γνωστό όνομα, δεν έφτασε ποτέ σε αυτό το επίπεδο φήμης. Έκανε ένα διάλειμμα από την καριέρα της σχεδόν όλη τη δεκαετία του 1960 για να μεγαλώσει παιδιά της.

Επανήλθε με εμφανίσεις σε ταινίες τρόμου και στις αρχές της δεκαετίας του 1970 άνοιξε ο δρόμος για να φτάσει στον ρόλο που την ανέδειξε παγκοσμίως: η ραδιούργα Αλέξις Κόλμπι, στην αμερικανική σαπουνόπερα Δυναστεία.

Και η φήμη της Αλέξις, την ακολουθεί μέχρι σήμερα κάτι που θεωρεί άδικο. «Ναι, νομίζω πως είναι πολύ άδικο. Έπαιξα υπέροχα την Αλέξις. Είμαι ταυτισμένη μαζί της, και οι παραγωγοί απόλαυσαν να δείχνουν ότι είμαι και εγώ έτσι. Δεν μπορώ να πω ότι ήμουν ενθουσιασμένη με το να με χαρακτηρίζουν συνεχώς σκύλα. Είναι αρκετά οδυνηρό και αγενές, και οι περισσότεροι άνθρωποι που με γνωρίζουν δεν πιστεύουν ότι είμαι. Αλλά είμαι ειλικρινής και δεν ανέχομαι με τίποτα να με κοροϊδεύουν».

Έχει παντρευτεί πέντε φορές και χαρακτηρίζει τον τωρινό της σύζυγο Πέρσι Γκίμπσον την κατάλληλη επιλογή.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024