Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πώς βρήκε ξανά τη φόρμα του ο Ολυμπιακός

Πώς βρήκε ξανά τη φόρμα του ο Ολυμπιακός

Κάποιες μικρές λεπτομέρειες, κάποιες αλλαγές, έχουν δώσει ώθηση σε μια ομάδα που πάει από το καλό στο καλύτερο.

Ηταν παραμονές Δεκεμβρίου όταν ο Μίλωνας στη Νέα Σμύρνη νίκησε 3-0 τον Ολυμπιακού, του έσπασε το αήττητο και έπεισε αρκετούς ότι μπορεί να κάνει καλή πορεία, έχοντας για αιχμή του δόρατος τον γερόλυκο Μπόμπι Γιορντάνοφ.

Τα δεδομένα, τότε, ελαφρώς άλλαξαν στο πρωτάθλημα του βόλεϊ, αλλά το ερυθρόλευκο σκαρί δείχνει γερό και αντέχει τους όποιους τριγμούς.

Τι γινόταν έως τότε; Κοντά στον Τζούριτς που ήρθε και πήρε φανέλα βασικού αλλά ως κεντρικός, κατά βάση αγωνιζόταν ο Αλέν Παγένκ. Ενας υπέροχος παίκτης που «μιλάει» κοντά στο φιλέ, προσφέρει μπλοκ και πόντους και πέρυσι αναδείχθηκε σε mvp του πρωταθλήματος της Α-1. Η τετράδα των ξένων του Καστελάνι ήταν οι Παγένκ, Στερν, Ιντάλγκο και Τράβιτσα. Με αυτό τον κορμό, συν τον θηριώδη Γκουσταβάο, την περασμένη σεζόν ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Τσάλεντζ Καπ. Αλλά πάντα κάποιες αλλαγές ίσως στην πορεία αποδεικνύονται κομβικές.

Ένα πρόβλημα στον αντίχειρα του Παγένκ ή η διάθεση του κόουτς να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό στην μπροστινή γραμμή, έφεραν τον Γκουσταβάο στην εξάδα και τον Παγένκ έξω. Αποτέλεσμα; Μετά τις γιορτές, ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από το «σπίτι» του ΠΑΟΚ, που παρεμπιπτόντως παρατάχθηκε πλήρης ίσως για πρώτη φορά εφέτος , και με σκορ 3-1. Οπλο του Ολυμπιακού; Το εξαιρετικό μπλοκ. Είχε 17 (από πέντε Γκουσταβάο και Τζούριτς) έναντι 6 του Δικεφάλου, ενώ η τετράδα των ξένων ήταν Στερν, Τράβιτσα, Ιντάλγκο και Γκουσταβάο.

Ακριβώς αυτοί έπαιξαν και απέναντι στη Ζάκσα το βράδυ της Πέμπτης, την μόνιμη τα τελευταία χρόνια πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός κατά το κοινώς λεγόμενο, έκανε …πάρτι στο ταραφλέξ, ισοπέδωσε τους αντιπάλους του και πλέον βλέπει πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι λίγο. Κυρίως γιατί κάνει μια …τρελή πορεία στον όμιλο και την πέμπτη αγωνιστική έχει κατορθώσει να φέρει τα πάνω κάτω! Αρχισε με τρεις σερί ήττες. Και από ‘ κει που τον είχαν δίχως ελπίδες, με δύο κολλητές επιτυχίες πετά για το εισιτήριο για τα play offs και εν συνεχεία για τα νοκ άουτ ματς. Τι θέλει; Μια «καθαρή» νίκη εκτός έδρας επί της Ζιράτ Μπανκάσι που δεν θα καίγεται, αυτό όμως δεν σημαίνει πως μια ομάδα που τρέχει ένα «πέντε στα πέντε» στον όμιλο θα είναι αδιάφορη ή αμελητέα ποσότητα.

Κοντολογίς, όπως ομολογούν οι γνωρίζοντες, κάποιες μικρές λεπτομέρειες, κάποιες αλλαγές, έχουν δώσει ώθηση σε μια ομάδα που πάει από το καλό στο καλύτερο. Και πάντα με σούπερ σταρ τον Ιντάλνγκο που καρφώνει ασταμάτητα. Ο διαγώνιος, άλλωστε, δεν είναι ο παίκτης που σκοράρει στο βόλεϊ;

Sports in

Ο Κλοπ μίλησε για το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα!

Τι είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024