Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο Χέρζογκ χαιρετίζει την υποστήριξη των ΗΠΑ στο «δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του»

ΗΠΑ: Ο Χέρζογκ χαιρετίζει την υποστήριξη των ΗΠΑ στο «δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του»

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ι. Χέρζογκ ευχαρίστησε σήμερα την Κ. Χάρις για την «αταλάντευτη δέσμευση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, για την ευημερία και την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ»

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρζογκ μίλησε νωρίτερα σήμερα με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, όπως ανακοίνωσαν τα γραφεία τους. «Είχα την ευχαρίστηση να μιλήσω απόψε με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, η οποία τόνισε τη σταθερή δέσμευση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, μαζί με τη δική της και της κυβέρνησης, για την ευημερία και την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ», αναφέρει ο Χέρζογκ στο tweet του.

«Την ευχαρίστησα για τη συνεχή υποστήριξη των ΗΠΑ στο δικαίωμα και το καθήκον του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του – σε όλα τα σύνορά του. Την ευχαρίστησα επίσης για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των ΗΠΑ να δουν όλους τους ομήρους να επιστρέφουν στην πατρίδα τους, κάτι που πρέπει να αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα για όλο τον κόσμο», προσθέτει.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις «Συζήτησαν επίσης τον τρέχοντα σχεδιασμό για τη Γάζα μετά τη σύγκρουση και την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε αυτό το μέτωπο».

Το κείμενο του Λευκού Οίκου επαναλαμβάνει τα σημεία συζήτησης, λέγοντας ότι η Χάρις «επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξή μας προς το Ισραήλ και το δικαίωμά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στις απειλές της Χαμάς και καταδίκασε και πάλι τη Χαμάς ως μια βάρβαρη τρομοκρατική οργάνωση που διέπραξε μια φρικτή σφαγή στις 7 Οκτωβρίου και επιδόθηκε σε βάναυση σεξουαλική βία».

Οι Χέρζογκ και Χάρις συζήτησαν «για την προσπάθεια αποτροπής της σύγκρουσης στην ευρύτερη περιοχή»

Οι δύο πολιτειακοί άρχοντες «συζήτησαν τις προσπάθειες να αποτραπεί η εξάπλωση της σύγκρουσης στη Γάζα στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Λιβάνου και της Ερυθράς Θάλασσας». Την ώρα περίπου της τηλεφωνικής συνομιλίας τους, έπεφτε νεκρός διοικητής της Χεζμπολάχ στην Συρία. Επίθεση που εμπλέκει και τις δύο χώρες πιο σθεναρά εναντίον του Ισραήλ.

Μίλησαν επίσης «για τη μετάβαση σε επιχειρήσεις χαμηλότερης έντασης στη Γάζα, τη διασφάλιση της απελευθέρωσης όλων των ομήρων και τη σημασία της προστασίας της ζωής των πολιτών και της αύξησης της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», αναφέρει το κείμενο του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι «συζήτησαν επίσης τον τρέχοντα σχεδιασμό για τη Γάζα μετά τη σύγκρουση και την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε αυτό το μέτωπο».

Η Χάρις επανέλαβε τις θέσεις των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ότι «το Ισραήλ πρέπει να είναι ασφαλές, δεν πρέπει να υπάρξει αναγκαστική εκτόπιση των Παλαιστινίων από τη Γάζα και οι Παλαιστίνιοι πρέπει να έχουν έναν ελπιδοφόρο πολιτικό ορίζοντα», αναφέρει ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι η αντιπρόεδρος «επανέλαβε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να δουν μια πιο ολοκληρωμένη, συνδεδεμένη και ευημερούσα Μέση Ανατολή».

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024