Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Π. Μανούρης: «Να κάνουμε τη Νέα Ιωνία σύγχρονη βιώσιμη και ανθεκτική πόλη»

Π. Μανούρης: «Να κάνουμε τη Νέα Ιωνία σύγχρονη βιώσιμη και ανθεκτική πόλη»

Στο cityhub των ΝΕΩΝ μίλησε ο νέος δήμαρχος Νέας Ιωνίας.

Με στόχο μια «έξυπνη» Νέα Ιωνία και προτεραιότητες τα ζητήματα της καθημερινότητας, ανέλαβε χθες κι επίσημα τα καθήκοντά της η νέα Δημοτική Αρχή, με τον Παναγιώτη Μανούρη στον δημαρχιακό θώκο.

Βρίσκεστε κι επίσημα στο τιμόνι του δήμου. Ποιες οι προτεραιότητές σας; 

Είναι μεγάλη η τιμή που μου έκαναν οι συμπολίτες μου να με εκλέξουν Δήμαρχο τους. Έχουμε ευθύνη, ως νέα Δημοτική Αρχή, να κάνουμε τη Νέα Ιωνία σύγχρονη βιώσιμη και ανθεκτική πόλη και με αυτό το αίσθημα ευθύνης αρχίζουμε να υλοποιούμε τις προεκλογικές μας θέσεις και δεσμεύσεις. Στόχος μας είναι σύντομα να φανεί η διαφορά στην καθημερινότητα των πολιτών. 

Από τα πρώτα θέματα στην ατζέντα μας είναι η καθαριότητα, η προσβασιμότητα, η ανακύκλωση αλλά και η απομάκρυνση του αμαξοστασίου των απορριμματοφόρων από το δημοτικό στάδιο. Οι παιδικές χαρές, οι κοινόχρηστοι χώροι, οι κοινωνικές δομές, η διαμόρφωση των σχολικών μονάδων, η ανάπλαση πλατειών στην πόλη ώστε να είναι επίπεδες με πρόσβαση από όλους αλλά και οι σύγχρονοι χώροι άθλησης για την νεολαία στην πόλη αποτελούν επίσης προτεραιότητες μας. 

Λογοδοσία και συνεργασία με τους πολίτες: Αυτό θα είναι το μοντέλο διακυβέρνησης που θα ακολουθήσετε; 

Το μοντέλο της Διοίκησης που θα ακολουθήσουμε είναι αυτό που έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας, η εποχή και η πόλη. Ανοιχτά μάτια και αυτιά στα προβλήματα, ειλικρίνεια και αντιμετώπιση των ζητημάτων σε χρόνο ενεστώτα. Θέλουμε να χτίσουμε μια νέα σχέση με τους πολίτες, να υπάρχει επαφή στον μέγιστο βαθμό και να βρίσκονται στο επίκεντρο. 

Η συνεργασία με τους πολίτες είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα που έχουμε για να καταφέρουμε να προχωρήσει η πόλη μπροστά. Η συνεργασία ξεκινάει με την διαδικασία της ενημέρωσης για τις δυνατότητες που τους προσφέρει ο Δήμος, τα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή τους ενώ θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και σε χρηστικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες και τις δομές, τους δημοτικούς χώρους αναψυχής, τις υποδομές, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα προβλήματα που επιλύθηκαν στη γειτονιά τους. Όλοι μαζί θα παλέψουμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας από τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα. Όλοι είμαστε σύμμαχοι στην προσπάθεια να πάει η πόλη μας μπροστά, κανείς δεν περισσεύει. 

 Πόσο έξυπνη πόλη είναι η Νέα Ιωνία;

Είναι η Νέα Ιωνία μία «έξυπνη» πόλη; 

Η πρόκληση του 21ου αιώνα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι να δημιουργήσει «έξυπνες» πόλεις. Η Ιωνία μας έμεινε πίσω αλλά τώρα θα τρέξουμε μπροστά. Οι «έξυπνες» πόλεις δεν είναι τίποτα περισσότερο από την ψηφιακή οργάνωση των υπηρεσιών της πόλης ώστε να έχουν πρόσβαση και ενημέρωση οι δημότες. 

Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση, αξιοποιώντας τις εφαρμογές που διευκολύνουν την καθημερινότητα του δημότη με τρόπους εκσυγχρονισμού των δημοτικών υπηρεσιών, που εκμηδενίζουν το χρόνο ανταπόκρισης στα αιτήματα των κατοίκων. 

Με απλές, εύκολες και οικονομικά εφικτές λύσεις η Νέα Ιωνία θα μπορέσει να κάνει το άλμα ανάπτυξης που χρειάζεται προκειμένου να μετασχηματιστεί σε μια σύγχρονη, «έξυπνη» πόλη που δε θα δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους της αλλά θα υπηρετεί τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους. 

*Συνέντευξη στην Εύη Σαλτού

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024