Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας αυξάνει το ισοζύγιο πρασίνου

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας αυξάνει το ισοζύγιο πρασίνου

Προσπαθεί να ενδυναμώσει το περιβαλλοντικό ισοζύγιο του ο Δήμος Νέας Ιωνίας, με αναπλάσεις χώρων με την ανάλογη και αναγκαία φύτευση πρασίνου.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας εξασφάλισε τη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για την ανάπλαση της πλατείας Αναπήρων και της πλατείας Κωνσταντινουπόλεως στην Καλογρέζα με προϋπολογισμό 588.240 ευρώ.

Σύντομα το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί, δρομολογώντας έτσι τις αστικές αυτές παρεμβάσεις. Ο Δήμος Νέας Ιωνίας όπως και οι περισσότεροι αστικοί δήμοι της Αττικής προσπαθούν με χρηματοδοτούμενα προγράμματα να πρασινίζουν τις πόλεις και να αυξάνουν τους ελεύθερους δημόσιους χώρους.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ωστόσο καλείται να διαχειριστεί το έντονο κυκλοφοριακό αλλά και να δημιουργήσει δημόσιους χώρους στάθμευσης έργα που πρέπει να λειτουργούν παράλληλα με την αύξηση στο αστικό πράσινο, αφού η συνεχής κυκλοφορία των οχημάτων προκειμένου να βρούνε θέση στάθμευσης επιβαρύνουν μέγιστα το περιβάλλον.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου σημειώνει πως «Στόχος μας είναι η ανάπλαση και των υπόλοιπων κοινόχρηστων χώρων του Δήμου μας, γεγονός που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης μας. Η προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος μας επικεντρώνεται στη διεκδίκηση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων που αποτελούν επί της ουσίας και τη μοναδική δυνατότητα χρηματοδότησης των Ο.Τ.Α. να προχωρήσουν τον αναπτυξιακό προγραμματισμό τους.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024