Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Άργους - Μυκηνών: Ανάπλαση αστικών χώρων

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Ανάπλαση αστικών χώρων

Ο Δήμος Άργους - Μυκηνών εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 242.026,92 € από χρηματοδοτικό πρόγραμμα και θα τα αξιοποιήσει ενισχύοντας το περιβαλλοντικό ισοζύγιο με περισσότερο πράσινο σε δημόσιους χώρους.

Χρηματοδότηση ύψους 242 χιλ. Ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Άργους – Μυκηνών για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στον αστικό ιστό της πόλης.

Αξιοποιώντας πόρους από το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για τα έτη 2021-2022 συνολικής δαπάνης 242.026,92 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών θα εκτελέσει το έργο αστικής ανάπλασης και εκσυγχρονισμού του πάρκου Αμπεβίλ (έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Προδρόμου) και της πλατείας Κυψέλης (επί της οδού Τριπόλεως).

Η ανάπλαση και των δυο χώρων περιλαμβάνει την τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού όπως, έξυπνα καθιστικά παγκάκια, όργανα εκγύμνασης εξωτερικού χώρου, φυτικό και αρδευτικό υλικό με στόχο την αισθητική αναβάθμιση των πάρκων, την εξοικονόμηση πόρων από τις νέες τεχνολογίες των υπό προμήθεια ειδών αλλά και την αύξηση των πράσινων σημείων στο Δήμο.

Η αναβάθμιση των συγκεκριμένων πάρκων που γειτνιάζουν με το Αρχαίο Θέατρο και την Αρχαία Αγορά του Άργους που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου, αποτελούν μια στοχευμένη επιλογή προκειμένου οι επισκέπτες να έχουν επιλογές ξεκούρασης αλλά και ψυχαγωγίας σε χώρους που λόγω της φύτευσης κυρίως θα αποτελούν βιοκλιματικά ενδεδειγμένα σημεία συγκέντρωσης.

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024