Λαμία: Κατασκευάζεται ο μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος στην ιστορία της πόλης
Στην Λαμία επιχειρούν την μεγαλύτερη αστική παρέμβαση στη σύγχρονη ιστορία της πόλης και ειδικά στο νοτιοδυτικό κομμάτι της, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 13 χιλιόμετρα δικτύου ποδηλατοδρόμων.
Ξεκίνησαν στην Λαμία οι εργασίες κατασκευής του έργου «Ολοκληρωμένο σχέδιο αστικής ανάπλασης νοτιοδυτικού τμήματος Λαμίας».
Το έργο αφορά στην ολοκληρωμένη αστική παρέμβαση του Νοτιοδυτικού τμήματος της πόλης της Λαμίας που περικλείει τις οδούς Αθηνών – Κύπρου και Καλυβίων, με ευρεία αστική ανάπλαση, δίκτυο ποδηλατοδρόμων, πεζοδιαδρομές και κυκλικούς κόμβους.
Το συνολικό εμβαδόν ανάπλασης στην περιοχή παρέμβασης στη Λαμία είναι περίπου 92 στρέμματα, από τα οποία οι παρεμβάσεις για τη δημιουργία δικτύου πεζοδιαδρομής καλύπτουν 40 περίπου στρέμματα, ενώ για τη δημιουργία της «πράσινης» διαδρομής με τον ποδηλατόδρομο καλύπτουν περίπου 52 στρέμματα.
Με το 1ο υποέργο δημιουργείται ένα δίκτυο ασφαλών πεζοδιαδρομών στους τρεις βασικούς οδικούς άξονες της περιοχής παρέμβασης, μήκους περίπου 8,5 km, καθώς και η δημιουργία κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση οδών Κύπρου και Αθηνών, με στόχο την περιβαλλοντική αναβάθμιση και την ενίσχυση της σύνδεσης της περιοχής με τις κεντρικές λειτουργίες της πόλης.
Στο 2ο υποέργο προβλέπεται η κατασκευή έξι κοινόχρηστων χώρων και τριών πεζόδρομων συνολικού εμβαδού 12 στρεμμάτων που συνδέονται με δίκτυο ποδηλατοδρόμων μήκους περίπου 3 km. Το δίκτυο αποτελεί τμήμα κοινοχρήστων χώρων και αφορά σε τρεις πλατείες με πλακόστρωτα ψυχρών υλικών, μια παιδική χαρά με όργανα για ΑμΕΑ και τρεις χώρους πρασίνου με καθιστικά.
Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :
«Σήμερα είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί το συγκεκριμένο έργο σχεδιάστηκε, μελετήθηκε, υποβλήθηκε για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ και ξεκινάει να υλοποιείται.
Θέλω να ζητήσω την υπομονή κατοίκων και διερχομένων για την προσωρινή όχληση που είναι αναπόφευκτη, προκειμένου με την ολοκλήρωση των εργασιών, σε ένα περίπου χρόνο, να απολαμβάνουμε όλοι το αποτέλεσμα».
- Τροχαία – Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί το καλοκαίρι
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Εξαιρετικός ο Πουλακίδας στο Λας Βέγκας υπό το βλέμμα του Μπαρτζώκα (vid)
- Επισήμως κυβέρνηση υποδίκων και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Νέα Δημοκρατία
- Ακρίβεια: Προς νέα άνοδο ο πληθωρισμός τροφίμων – Οι ακραίοι καύσωνες «πιέζουν» περισσότερο από τον πόλεμο
- Είναι η Μάσα και ο Αρκούδος πράκτορας του Πούτιν; – Σάλος στη Βρετανία για την «πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»
- Πτήσεις: Η μεσαία θέση στα αεροπλάνα παύει να είναι ενοχλητική – Τι λανσάρουν αεροπορικές εταιρείες
- Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442