Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας μεγάλος πεζόδρομος θα συνδέσει την Κόρινθο με το Λουτράκι

Ένας μεγάλος πεζόδρομος θα συνδέσει την Κόρινθο με το Λουτράκι

Αλλάζει τα δεδομένα των δυο παραθαλάσσιων πόλεων, ο νέος πεζόδρομος που θα συνδέσει την Κόρινθο με το Λουτράκι σε μια αστική παρέμβαση μεγάλης κλίμακας.

Ενεκρίθη και εντάχθηκε η  ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ποσειδωνίας και η ενοποίηση του με το παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου, συνολικού μήκους παρέμβασης 6 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 12 εκατ. Ευρώ, χρηματοδοτούμενου 100% από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας & το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η ανάπλαση ενιαίου παραλιακού μετώπου Κορίνθου – Λουτρακίου κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών ΟΣΕ, της βυθιζόμενης γέφυρας Διόλκου, του στρατοπέδου Σχολής Μηχανικού και της οδού Ποσειδώνος, θα δημιουργήσει μια νέα αστική ταυτότητα για το Λουτράκι και την Κόρινθο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα διαμορφωθούν ανάλογα και οι υπαίθριοι χώροι, με παράλληλη διασφάλιση πλήρους πρόσβασης των ΑμεΑ.

Παράλληλα το καταργημένο δίκτυο της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου πρόκειται να μετατραπεί σε περιβαλλοντικό πάρκο.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που δύο μεγάλα εμβληματικού χαρακτήρα έργα για την Κορινθία εντάσσονται στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειες «Παρεμβάσεις με στόχο την Βελτίωση του Δημόσιου Χώρου», με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και υπό την ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το πρώτο μεγάλο έργο αφορά στην ανάπλαση του ενιαίου παραλιακού μετώπου μεταξύ των πόλεων της Κορίνθου και του Λουτρακίου, για το οποίο θα διατεθεί χρηματοδότηση 12 εκ €, ενώ το δεύτερο έργο, για το οποίο θα διατεθεί χρηματοδότηση 5 εκ €, αφορά στη δημιουργία Περιβαλλοντικού Πάρκου με την αξιοποίηση και ανάδειξη του κατηργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου.

Κάθε ένα από τα έργα ξεχωριστά, αλλά και τα δυο μαζί συνδυαστικά – αφού χωρικά εκεί που το πρώτο σταματά συνεχίζει το άλλο – πρόκειται να ανανεώσουν την περιοχή αναβαθμίζοντας καθοριστικά το αστικό περιβάλλον και αποτελώντας παράγοντα πράσινης ανάπτυξης.»

«Η ανάπλαση και  η δημιουργία του ενιαίου παραλιακού μετώπου, αποτελεί ένα εμβληματικό έργο για τους όμορους Δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων και η κατασκευή του θα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών, με την δυνατότητα χρήσης ποιοτικού και αναβαθμισμένου χώρου, με απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση καθώς και την δυνατότητα σωματικής άσκησης μέσω περπατήματος και ποδηλασίας.

Παράλληλα, θέτει θεμέλια οικονομικής και τουριστικής ευημερίας αλλά και ανάπτυξης ποικίλων δραστηριοτήτων μέσα από την αξιοποίηση της πραγματικά τεράστιας έκτασης» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε:

«Η ένταξη του έργου της ανάπλασης του παραλιακού μας μετώπου στο Πρόγραμμα του Υ.Π.ΕΝ. «Παρεμβάσεις με στόχο την Βελτίωση του Δημόσιου Χώρου» και η εξασφάλιση της σχετικής χρηματοδότησης για την υλοποίησή του αποτελούν ένα πολύ θετικό νέο για τον Δήμο μας»

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024