Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χανιά: Δρομολογείται η ολική ανάπλαση του ανατολικού μετώπου των ενετικών οχυρώσεων

Χανιά: Δρομολογείται η ολική ανάπλαση του ανατολικού μετώπου των ενετικών οχυρώσεων

Η ολική ανάπλαση του ανατολικού μετώπου των ενετικών οχυρώσεων στα Χανιά, με τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου-πλατείας και περιπατητική διαδρομή που θα εκτείνεται κατά μήκους των επιπρομαχώνων Sabbionara και Santa Lucia (ανατολικά τείχη), με πρόσβαση επί της οδού Μίνωος, βρίσκεται στη τελική της ευθεία.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση των Ανατολικών Τειχών στις ενετικές οχυρώσεις της Παλιάς Πόλης στα Χανιά, με την υπογραφή της σύμβασης για τη στατική μελέτη.

Συγκεκριμένα, η στατική μελέτη του έργου αποτελεί ένα απαραίτητο βήμα για την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής μελέτης, η οποία εκπονείται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων, με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με τίτλο: «Διαμόρφωση τειχών Παλιάς Πόλης για τη λειτουργία και οργάνωση τους, ως κοινόχρηστου χώρου και χώρου καταφυγής μετά από σεισμό». Αφορά σε εργασίες που θα διασφαλίσουν την ευστάθεια των υφιστάμενων και των προτεινόμενων κατασκευών και διαμορφώσεων στα Τείχη, αλλά και την ασφάλεια των διερχομένων.

Στο συγκεκριμένο έργο, προβλέπεται ολική ανάπλαση του ανατολικού μετώπου των ενετικών οχυρώσεων, με τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου-πλατείας και περιπατητική διαδρομή που θα εκτείνεται κατά μήκους των επιπρομαχώνων Sabbionara και Santa Lucia (ανατολικά τείχη), με πρόσβαση επί της οδού Μίνωος.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης κατά την υπογραφή της σύμβασης, επισήμανε: «Σήμερα γίνεται ένα ακόμα βήμα για την ανάδειξη του συνόλου του ανατολικού οχυρωματικού μετώπου της πόλης».

Ο κ. Σημανδηράκης έκανε λόγο για «ένα νέο πάρκο στα Χανιά, πλήρως προσβάσιμο για όλους, με περισσότερο πράσινο και σημεία αναψυχής. Για να έχουν οι πολίτες, κάτοικοι και επισκέπτες, περισσότερο δημόσιο χώρο να κινούνται, μετά την ουσιαστική αισθητική και λειτουργική ανάπλαση στο σημείο».

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι η κατασκευή του έργου είχε υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020» μέσω του προγράμματος «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) Δήμου Χανίων».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024