Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Τουλάχιστον 20 νεκροί από την επίθεση στο Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία

Ρωσία: Τουλάχιστον 20 νεκροί από την επίθεση στο Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία

Όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων με την επικαιροποιημένη πληροφόρηση, «ο αριθμός των νεκρών στο Μπέλγκοροντ έχει ανέλθει σε 20».

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 110 τραυματίστηκαν στην μεθοριακή πόλη Μπέλγκοροντ στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, κατά τη χθεσινή επίθεση που αποδίδεται στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

«Σύμφωνα με επικαιροποιημένη πληροφόρηση, ο αριθμός των νεκρών στο Μπέλγκοροντ έχει ανέλθει σε 20», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Telegram.

Σύμφωνα με το RBC Ukraine η επίθεση στο Μπέλγκοροντ ήταν απάντηση στο μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών εναντίον ουκρανικών πόλεων την προηγούμενη ημέρα

Επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στην Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η εφημερίδα Kommersant μετέδωσε ότι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από την περιφέρεια του Χαρκόβου έπληξαν ένα παγοδρόμιο σε κεντρική πλατεία της πόλης Μπέλγκοροντ, σπίτια και ένα εμπορικό κέντρο.

Οι τραυματίες περισυνελέγησαν με κάθε μέσο καθώς ήταν περισσότεροι από 110.

Ανεπίσημη επιβεβαίωση πως το χτύπημα προήλθε από Ουκρανικό σμήνος drone

Δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση από το Κίεβο. Ωστόσο, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ukraine, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Μπέλγκοροντ ως απάντηση στο μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών εναντίον ουκρανικών πόλεων την προηγούμενη ημέρα.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ukrainska Pravda επικαλείται πηγή των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας που κατηγορούν τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα για την καταστροφή μη στρατιωτικών υποδομών, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «σκόπιμη και σχεδιασμένη προβοκάτσια».

Εικόνες χάους

Σε εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν μέσω του Ίντερνετ φαίνονται αυτοκίνητα να καίγονται, πολυκατοικίες με σπασμένους τους υαλοπίνακες των παραθύρων, καθώς και στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από μερικά κτίρια. Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «ενημερώθηκε» για την επίθεση αυτή σε «συνοικίες κατοικιών» της πόλης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι εκρήξεις προκάλεσαν ζημιές σε πολλά κτήρια

«Δεν θα μείνει ατιμώρητη»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε πως η φονική επίθεση στο Μπέλγκοροντ δεν θα μείνει «ατιμώρητη» και επέρριψε την ευθύνη στον ουκρανικό στρατό.

«Αυτή η επίθεση δεν θα μείνει ατιμώρητη», δήλωσε το υπουργείο μέσω της Telegram διαβεβαιώνοντας πως κατάφερε να αναχαιτίσει δύο πυραύλους και «τις περισσότερες» από τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον της πόλης.

Το Κίεβο δεν έχει ακόμα αντιδράσει στις ρωσικές κατηγορίες.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024