Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετά την Τσέλσι θέλει και την Μπόκα

Μετά την Τσέλσι θέλει και την Μπόκα

Ο Τοντ Μπόελι σχεδιάζει την απόκτηση μεγάλης αργεντίνικης ομάδας μετά το διάταγμα Μιλεϊ που επιτρέπει τη μετατροπή των συλλόγων σε ΑΕ

Λεφτά πολλά έχει ο Τοντ Μπόελι και θα συνεχίσει να τα σπαταλά. Όπως αποκάλυψε ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλεϊ σε συνέντευξή του στο «Nación +» ο Αμερικάνος ιδιοκτήτης της Τσέλσι θέλει να αγοράσει ομάδα της αργεντίνικης ποδοσφαιρικής λίγκας και ήδη έχει ζητήσει πληροφορίες για να προχωρήσει τη νέα του επένδυση.

Ηδη ο όμιλος BlueCo, που έχει τις μετοχές της Τσέλσι στην Αγγλία, παρακολουθεί στενά έξι ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Αργεντινής με την πρόθεση να αποκτήσει έναν από αυτούς αφού ο Πρόεδρος Χαβιέρ Μιλεϊ, παρουσίασε ένα Διάταγμα «Ανάγκης και Επείγοντος» (DNU), το οποίο τους επιτρέπει να γίνουν οντότητες Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες (σαν τις ΠΑΕ στην Ελλάδα).

Ο Φέλιξ Τζόνστον, χρονικογράφος της Τσέλσι, ανέφερε ότι η ομάδα του Λονδίνου «είναι έτοιμη να ερευνήσει τους συλλόγους της Αργεντινής που ήδη αναζητούν χρηματοδότη, μετά την έγκριση ενός νέου νόμου από τον πρόεδρο Χαβιέρ Μιλέι, ο οποίος ανοίγει τη δυνατότητα πώλησης κλαμπ Αργεντινών σε ιδιώτες».

Η BlueCo, μια κοινοπραξία με επικεφαλής τους Todd Boehly, Clearlake Capital, Mark Walter και Hansjörg Wyss, εξετάζει τις Μπόκα, Ράσινγκ, Εστουδιάντες, Νιούελς, Μπάνφιλντ και Λανούς, όπως έγραψε ο Τζόνστον.

Ο Φέλιξ Τζόνστον, χρονικογράφος της Τσέλσι, ανέφερε ότι η ομάδα του Λονδίνου «είναι έτοιμη να ερευνήσει τους συλλόγους της Αργεντινής που ήδη αναζητούν χρηματοδότη»

«Δεν έχουν γίνει ακόμη άμεσες συνομιλίες με τους συλλόγους, η Τσέλσι γνωρίζει την αντίδραση του κοινού ενάντια στο διάταγμα και σέβεται την κουλτούρα των συλλόγων που ανήκουν σε οπαδούς», διευκρίνισε ο Τζόνστον.

Αν και ξεκαθάρισε ότι στόχος του αγγλικού συλλόγου, σε περίπτωση απόκτησης ενός Αργεντινού κλαμπ, είναι να το  φέρει στην κορυφή και να τον χρησιμοποιήσει ως «βιομηχανία παικτών» στην Αργεντινή. Το σχέδιο είναι να αγοράσει ταλέντα από τη Νότια Αμερική και να τα «ψήσει» στην Αργεντινή πριν τα μετακομίσει στην Ευρώπη.

Εκτός από την Τσέλσι είναι συνιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ Los Angeles Dodgers και των Los Angeles Lakers στο NBA.

Στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής, όλοι οι σύλλογοι είναι μη κερδοσκοπικοί σύλλογοι σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει στη Χιλή, τη Βραζιλία ή την Ουρουγουάη, όπου πολλαπλασιάστηκαν οι ΠΑΕ.

Μόλις εφαρμοστεί το DNU, κάθε σύλλογος θα έχει την εξουσία να καθορίσει εάν επιθυμεί να γίνει SAD  (ΑΑΕ) ή να παραμείνει Πολιτιστικός Σύλλογος. Αρκετά ποδοσφαιρικά ιδρύματα της Αργεντινής δεν επιτρέπεται να αρνηθούν να μετατραπούν σε Ανώνυμη Εταιρεία, όπως στην περίπτωση της Μπόκα, μια από τις ομάδες που είναι ήδη στο στόχαστρο των Αμερικάνων.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024