Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η απόκτηση παιδιών οφείλει να είναι η κύρια αποστολή των γυναικών, λέει Ιταλίδα γερουσιαστής της Μελόνι

Η απόκτηση παιδιών οφείλει να είναι η κύρια αποστολή των γυναικών, λέει Ιταλίδα γερουσιαστής της Μελόνι

«Είναι όμορφο πράγμα για τις γυναίκες να φέρνουν στον κόσμο παιδιά που θα είναι οι μελλοντικοί πολίτες, οι μελλοντικοί Ιταλοί», δήλωσε η 47χρονη γερουσιαστής

Η «πρώτη προσδοκία» των νέων γυναικών θα πρέπει να είναι να αποκτήσουν παιδιά, δήλωσε την Πέμπτη μια γερουσιαστής του κυβερνώντος ακροδεξιού κόμματος της Ιταλίας, προκαλώντας οργή στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το κόμμα των «Αδελφών της Ιταλίας» της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι έχει θέσει ως προτεραιότητα να αναστρέψει το μειωμένο ποσοστό γεννήσεων στη χώρα, καθώς και την προώθηση της παραδοσιακής οικογένειας, περιορίζοντας την ανατροφή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

«Η μητέρα μου, μου έλεγε πάντα, πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι έχεις την ευκαιρία να κάνεις ό,τι θέλεις, αλλά ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η πρώτη σου φιλοδοξία πρέπει να είναι να γίνεις μητέρα», τόνισε η γερουσιαστής Λαβίνια Μενούνι.

Η Μενούνι, η οποία συμμετείχε μαζί με καθολικό αρχιεπίσκοπο σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού La7, είπε ότι θεσμοί της Ιταλίας και του Βατικανού οφείλουν να ενθαρρύνουν τους νέους να παντρεύονται νωρίς και να κάνουν οικογένειες.

Την περασμένη εβδομάδα, η Μενούνι πυροδότησε κριτική επειδή κατέθεσε νομοσχέδιο, με βάση το οποίο θα καθίστανται υποχρεωτικές οι χριστουγεννάτικες εκδηλώσεις σε σχολεία και πανεπιστήμια

Από το Instagram της Ιταλίδας γερουσιαστή με τις… «φρέσκες» ιδέες

«Τα Αδέλφια της Ιταλίας υποφέρουν από μια νοσταλγία του Μεσαίωνα»

«Υπάρχει ανάγκη, ας πούμε μια αποστολή, γιατί νομίζω ότι είναι όμορφο πράγμα (για τις γυναίκες) να φέρνουν στον κόσμο παιδιά που θα είναι οι μελλοντικοί πολίτες, οι μελλοντικοί Ιταλοί», ανέφερε η 47χρονη που έχει και η ίδια τρία παιδιά.

Η γερουσιαστής Ραφαέλα Παΐτα, από το κεντρώο κόμμα «Italia Viva», υποστήριξε ότι τέτοια σχόλια δείχνουν «μια ντροπιαστική οπισθοδρόμηση».

«Τα λόγια της αντηχούν ιδέες από ένα σκοταδιστικό παρελθόν, ευτυχώς ξεπερασμένο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Κιάρα Αππεντίνο, βουλεύτρια του κόμματος των «Πέντε Αστέρων», έγραψε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X ότι τα «Αδέλφια της Ιταλίας» υποφέρουν από μια «νοσταλγία του Μεσαίωνα» και τόνισε ότι οι νεαρές γυναίκες πρέπει να διδάσκονται «την ελευθερία να ονειρεύονται και τα μέσα για να επιτύχουν μόνες όσα επιθυμούν».

Την περασμένη εβδομάδα, η Μενούνι πυροδότησε κριτική επειδή κατέθεσε νομοσχέδιο, με βάση το οποίο θα καθίστανται υποχρεωτικές οι χριστουγεννάτικες εκδηλώσεις σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην ιταλική Βουλή θα αποτρέπει μετονομασίες των εορτασμών των Χριστουγέννων σε «χειμερινές γιορτές», ενώ θα προβλέπει επίσης το υποχρεωτικό στήσιμο χριστουγεννιάτικης φάτνης. Μάλιστα, προβλέπει κυρώσεις για τους διευθυντές σχολείων, σε περίπτωση που δεν τηρούν τους κανόνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024