Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φλόριντα: Σεξ και προεκλογικά σκάνδαλα στην πολιτική «αυλή» του Τραμπ και του ΝτεΣάντις

Φλόριντα: Σεξ και προεκλογικά σκάνδαλα στην πολιτική «αυλή» του Τραμπ και του ΝτεΣάντις

Η προεκλογική μετεωρική πτώση των Ζίγκλερ, ισχυρού ζεύγους των Ρεπουμπλικανών στη Φλόριντα, ως «καθρέφτης» της πολιτικής υποκρισίας των υπερσυντηρητικών κύκλων στις ΗΠΑ

Έγγαμος βίος που μετρά πάνω από δέκα χρόνια, τρία παιδιά, τουλάχιστον ένα ερωτικό «τρίγωνο» και εσχάτως μια καταγγελία βιασμού. Φανατική υπεράσπιση των «χριστιανικών αξιών» της θρησκευτικής Δεξιάς στη δημόσια σφαίρα και άσκηση πολιτικής επιρροής.

Απ’ όλα έχει η ιστορία του ζεύγους Ζίγκλερ, που μέχρι τώρα «έλυνε και έδενε» στη Φλόριντα των ΗΠΑ, κατέχοντας περίοπτη θέση στο πολιτικό «στρατόπεδο» των Ρεπουμπλικανών.

Ο 40χρονος Κρίστιαν Ζίγκλερ εξελέγη στις αρχές του έτους πρόεδρος του κόμματος στην πολιτεία-«κλειδί» για τις προεδρικές εκλογές του 2024 και «βάση» των δύο βασικών υποψηφίων για το ρεπουμπλικανικό προεδρικό χρίσμα.

Η Φλόριντα είναι τόπος διαμονής του πρώην και επίδοξου επόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και έχει για κυβερνήτη της τον Ρον ΝτεΣάντις.

Η 41χρονη Μπρίτζετ Ζίγκλερ δηλώνει περήφανη συνιδρίτρια των «Μαμάδων για την Ελευθερία».

Μιας υπερσυντηρητικής οργάνωσης γυναικών, που ιδρύθηκε το 2021 στη Φλόριντα και έχει έκτοτε απλώσει τα «δίχτυα» της ανά τις ΗΠΑ.

Σήμερα αριθμεί 130.000 μέλη και διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές του 2024.

«Μπροστάρισσες» στον πολιτιστικό πόλεμο των Ρεπουμπλικανών, οι «Μαμάδες για την Ελευθερία» στήριξαν τον Νόμο για τα Γονεϊκά Δικαιώματα στην Εκπαίδευση του ΝτεΣάντις, που απαγορεύει κάθε συζήτηση στις σχολικές τάξεις για την κριτική φυλετική θεωρία και τις διακρίσεις, θέματα ταυτότητας φύλου και, κυρίως, την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Ο αμερικανικός υπερσυντηρητισμός ήταν η βάση, πάνω στην οποία οι Ζίγκλερ έχτισαν ένα ισχυρό πολιτικό προφίλ, υπό το τρίπτυχο «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

Όμως το ζεύγος -και μαζί τους οι Ρεπουμπλικανοί- είναι στα «κάρβουνα» από τις βαριές καταγγελίες κατά του Κρίστιαν και τις  πιπεράτες αποκαλύψεις για τον ερωτικό βίο της συζύγου του, σε «κόντρα ρόλο», που έρχονται τώρα με φόρα στο φως της δημοσιότητας.

Το μέχρι πρότινος «αγαπημένο» ζεύγος των Ρεπουμπλικανών, Κρίστιαν και Μπρίτζετ Ζίγκλερ, σε παλαιότερες ξέγνοιαστες στιγμές (Πηγή: X)

Μετεωρική άνοδος, ελεύθερη πτώση

Μια γυναίκα, που δεν κατονομάζεται, κατήγγειλε τον Κρίστιαν ότι τη βίασε μέσα στο σπίτι της, τον περασμένο Οκτώβριο.

Κατόπιν αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι οι δυό τους γνωρίζονται εδώ και μια 20ετια. Κατά παραδοχή της Μπρίτζετ, αποτελούσαν τον τελευταίο χρόνο ερωτικό «τρίο».

Για την ακρίβεια, η κυρία Ζίγκλερ ανέφερε ότι είχε μια φορά ταυτόχρονη σεξουαλική επαφή με την καταγγέλλουσα -που δεν κατονομάζεται- και τον σύζυγό της, Κρίστιαν.

Την ημέρα πάντως του υπό διερεύνηση βιασμού, οι τρεις τους είχαν κανονίσει άλλη μια ερωτική συνεύρεση στο σπίτι της γυναίκας.

Η Μπρίτζετ τελικά δεν μπόρεσε να πάει.

«Μάλλον μόνο εγώ αυτή τη φορά», ανέφερε σε sms προς την άλλη γυναίκα ο Κρίστιαν, όπως καταγράφεται στο ένταλμα έρευνας, στο οποίο έχουν διαγραφεί τα ονόματα.

«Συγγνώμη, δέχτηκα κυρίως λόγω αυτής», ήταν η απάντηση της καταγγέλλουσας, αναφερόμενη στην κυρία Ζίγκλερ.

Κατέθεσε ότι ξεκαθάρισε πως, χωρίς την Μπρίτζετ, δεν είχε καμία διάθεση να προχωρήσει, αλλά ο Κρίστιαν τη βίασε.

Ο ίδιος το διαψεύδει. Ισχυρίζεται ότι η σεξουαλική επαφή ήταν συναινετική.

«Δυστυχώς, τα δημόσια πρόσωπα κατηγορούνται συχνά για πράξεις που δεν διέπραξαν, είτε για πολιτικούς σκοπούς, είτε για οικονομικό όφελος», υποστήριξε ο δικηγόρος του.

«Θα επιστήσω προσοχή σε οποιονδήποτε σπεύσει να κρίνει, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα».

Όμως σε μια κρίσιμη προεκλογική περίοδο, που εξελίσσεται σε πολιτικο-δικαστικό ψυχόδραμα στις πολωμένες ΗΠΑ, οι Ρεπουμπλικανοί έχουν κάθε λόγο να βιαστούν.

Πολλώ μάλλον όταν ο Κρίστιαν Ζίγκλερ είναι υποστηρικτής του Τραμπ, η Μπρίτζετ αστέρι του τραμπικού κινήματος MAGA και αμφότεροι διατηρούν στενές σχέσεις με το ζεύγος ΝτεΣάντις.

Κόντρα όμως στις εκκλήσεις κομματικών στελεχών- ακόμη και του ίδιου του κυβερνήτη της Φλόριντα- να παραιτηθεί από την πολιτειακή προεδρία των Ρεπουμπλικανών, ο Ζίγκλερ αρνείται να το πράξει.

Την ίδια στάση τηρεί και η σύζυγός του απέναντι στις πιέσεις ομοϊδεατών της να παραιτηθεί από μέλος του σχολικού συμβουλίου της κομητείας Σαρασότα.

Διαδηλώσεις στη Φλόριντα κατά του ζεύγους Ζίνγκερ

«Αποκαθήλωση» μετά… φόβου

Σε ένα σπριντ να προλάβει την αλλαγή του χρόνου σε μια κρίσιμη εκλογική χρονιά, και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη πολιτεία, η Εκτελεστική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών στη Φλόριντα ψήφισε ήδη ομόφωνα την αναστολή των προεδρικών εξουσιών του Κρίστιναν Ζίγκλερ.

Του μείωσαν τον μισθό του στο 1 δολάριο.

Άλλη μια έκτακτη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί στις 8 Ιανουαρίου για εκλογή νέου προέδρου του κόμματος στην Φλόριντα.

Πόστο με κομβικό ρόλο στην προσέλκυση κεφαλαίων για την προεκλογική εκστρατεία των Ρεπουμπλικανών, η εικόνα των οποίων έχει στραπατσαριστεί από τις νομικές υποθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Μπρίτζετ Ζίγκλερ εξελίσσεται εν τω μεταξύ σε έτερη «ανοιχτή πληγή».

Πρώην φανατικοί υποστηρικτές της -τραμππικοί ή ψηφοφόροι του ΝτεΣάντις- την κατηγορούν τώρα για προδοσία και ανεντιμότητα.

«Οι καταγγελίες για βιασμό είναι σοβαρές και πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη», τόνισε η πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στη Φλόριντα, Νίκι Φριντ. «Όσο για τα περί της ιδιωτικής ζωής τους, είναι προσωπική υπόθεση του Κρίστιαν και της Μπρίτζετ».

Δεδομένου ωστόσο ότι «έχουν εξαπολύσει επιθέσεις σε οτιδήποτε θεωρούν ότι αντίκειται στις “οικογενειακές αξίες” -από τα αναπαραγωγικά δικαιώματα, έως την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα- το επίπεδο της υποκρισίας είναι εκπληκτικό».

Όμως «το σκάνδαλο των Ζίγκλερ με το ερωτικό τρίο, την αμφιφυλοφιλία, το σεξ και τον φερόμενο βιασμό έχει επιπτώσεις πέρα από τα προφανή ζητήματα προσωπικής και πολιτικής υποκρισίας», επισημαίνει σε άρθρο η Miami Herald.

«Γονείς και γκέι παιδιά έχουν υποφέρει αφάνταστα από τις “φωτιές” που άναψαν οι Ζίγκλερ και οι οπαδοί τους», εξηγεί.

«Στα παιδιά Αφροαμερικανών “ασβεστώθηκε” η πολιτιστική κληρονομιά και η ιστορία τους, για να μην προσβληθούν τα παιδιά των λευκών».

«Θα πρέπει να ανοίξει ξανά η συζήτηση για την εξάλειψη από την εκπαίδευση» όλων των ζητημάτων που δαιμονοποιεί συστημικά η θρησκευτική Δεξιά των ΗΠΑ, τονίζει η αρθρογράφος Φαμπιόλα Σαντιάγκο.

«Είναι εντελώς καθοδηγούμενο από την πολιτική, από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, από το γραφείο του κυβερνήτη»…

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024